Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV » Aprill 2004



Visates eemale Toobija asjad
02.04.04   Jim Bakker

Jumal teeb Nashville’is vägevat tööd. Kui Jim Bakker pidi rääkima 400-500 Nashville’i muusikule, lauljale ning produtsendile, siis mainib ta, et ehmatas, kui kuulis, millised prominentsed isikud seal istusid. Nähes, kuidas muusikud ja lauljad tahavad keerata oma selja avalikkuse tähelepanule, aule ja kuulsusele ning otsida Jeesus Kristust, näitab see, et miskit on juhtumas.

Maailmas on grupp muusikuid ja lauljaid, kes janunevad õigsuse järele. Nad tahavad panna Jeesuse esikohale oma elus. Jumal rajab praegu alust, et uuesti üles ehitada tõeline ülistus.

Tundub, et Jumalale meeldib asju esile tuua lautades ja kõrbetes, vanglates ja põlevates ahjudes. Meie arvame aga, et Ta toob asjad esile katedraalides. Vaata ette, sest sa ei tea tegelikult, millise koha Ta võib välja valida, et oma järgmist asja esile tuua.

Jumal räägib muusikutele, lauljatele ning leviitidele: “Tulge ära põllu pealt!" Sellest räägitakse Nehemja raamatus 13:4-12. Seal on Eljasibi ja Toobija lugu. See käib otseselt muusikateenistuses olevate inimeste pihta, kuid samamoodi ka tavaliikmete kohta – kuna praegu on väga tähtis, et me Kristuse Ihuna tunnustame ja seadustame sellised teenistused.

Kui leviidid hakkavad põllumajandusega tegelema

Meil pole koguduses tasemel muusikat, sest me pole tunnustanud ja austanud ülistusjuhte kui tõelisi leviite – pühad teenistujad, keda Jumal on teenistusse kutsunud. Me oleme lasknud neil minna “põldu harima”, et nad saaksid maksta oma arveid, selle asemel, et neid ise finantsiliselt toetada, toetades neid nii, nagu Jumal on seda ette näinud.

Ühel heal päeval ei pea need võitud jumalasulased enam “põldu harima”, sest Jumal on aegade algusest määranud, et lauljatele ning muusikutele tuleb maksta samamoodi kui teistele “preestritele” ja “leviitidele”. Kuid praegu on mitmed võitud ülistusjuhid “põldusid harimas” töökohtadel ja seda kõike koguduse sõnakuulmatuse ja nägemuse puudumise pärast.

Selline olukord oli ka Nehemja raamatu 13. peatükis:
Ja tulin Jeruusalemma. Ja kui ma märkasin, missuguse pahateo Eljasib Toobija pärast oli teinud, sisustades temale kambri Jumala koja õues, siis ma sain väga pahaseks ja viskasin kõik Toobija koja asjad sellest kambrist välja. (s. 7-8).

Nii nagu Nehemja, Elijasibi ja Toobija päevil, on ka meil hästi palju “asju” kirikus, mis on vastuolus Jumala Sõnaga! Praegu on aeg välja visata need “asjad”, et Jumala koda saaks jälle täituda Tema kiitusega.

Ja ma käskisin kambrid puhtaks teha ning viisin sinna tagasi Jumala koja riistad, roaohvrid ja viiruki. (s.9)
Milline traagiline olukord. Viiruk ja muud Jumala koja riistad, mida kasutati ülistuseks, viidi kojast minema ainult selleks, et mingid majapidamisasjad võiksid seal sees olla – Toobija asjad.

Siis ma sain teada, et leviitidele ei olnud antud nende osa ja seepärast olid leviidid ja lauljad, kes pidid teenistust pidama, põgenenud igaüks oma põllule (s.10)

The Living Bible tõlge ütleb: "Ma sain ka teada, et leviitidele ei antud seda osa, mis neile kuulus ja sellepärast nemad koos koorilauljatega, kes pidid ülistuskoolekuid läbi viima, läksid tagasi oma põllumaadele.” Mitmed Jumala muusikud peaksid andma end täielikult ülistusele, aga siiski on nad kuskil väljas “telke tegemas” ning teenivad millegi muuga elatist – nad on tagasi läinud oma põllumaadele.

Kui me tahame kätte saada seda Jumala liikumist, mis Jumal on meile määranud, siis selleks läheb vaja inimesi, kes on end täielikult pühendanud ülistusteenistusele. Kui sa ei saa aru muusika väest, siis sa ei tunne tegelikult Piiblit. Esimese Moosese raamatust kuni Ilmutuse raamatuni kasutab Jumal ülistust vägevasti.

Isegi lahingus läksid muusikud ja lauljad enne Iisraeli armeed (vaata 2 Ajaraamatu 20:20-22). Suured koorid ja orkestrid juhatasid võidurongkäike templisse. Nende ülistus ei olnud ainult eriliste sündmuste jaoks – mitte ka igaks nädalaks – vaid nende muusikud ja lauljad juhatasid pidevat Isanda ülistust (1 Ajaraamatu 9:33).

Muusika vägi

Teatud perioodil oli gospelmuusika Ameerikas omaette fenomen. Toimusid lauluõhtud, mis kestsid terve öö ning inimesed tundsid end hästi. Kõik hõiskasid ning kiitsid Jumalat püstijalu.

Aga kas sa tead, mis juhtus? Esinejad hakkasid mõtlema, et see on nende teene. Esinejad, keda saatis aplaus ning kes nautisid seda mõnusat tunnet, hakkasid seda kasutama inimeste manipuleerimiseks. Nad hakkasid õppima, kuidas manipuleerida masse muusikast saadavate emotsioonidega.

Võib-olla pole sa isegi aru saanud sellest kurjusest, mis tihti on rüvetanud gospelmuusika. Oma musta pesu teiste ees ei pesta, seda üritatakse varjata. Andekad gospelmuusikud – muusikud ja lauljad – võtsid Jumala omandi ning kasutasid seda enda promoks.

Jumal ütleb, et Ta elab oma rahva kiituslaulude seas (ingliskeelse tõlke alusel L 22:3 KJV) Kui me läheme kiituse sisse, mis läheb Jumala juurde ning me võtame endale aplausi ning kummardame, siis me satume tõsistesse probleemidesse. Ning kui me sõna otseses mõttes võtame raha võidmise ja Püha Vaimu kohalolu eest, siis Jumal võib kirjutada "Iikabod" meie muusikateenistuse üle, nii nagu Ta seda on teinud juba suure osa tänapäeva gospelmuusika üle (vaata 1 Saamueli 4:21). Kuigi gospelmuusika üle on juba kohut mõistetud, tõstetakse see ilmselt uuesti üles, et see mängiks olulist rolli tulevases ärkamises.

Jumal elab kiituses. Seepärast me peaksime hindama ülistusjuhte kui leviite, kes on väärt samamoodi osa saama finantsilisest toetusest nagu teised preestrid ja jumalasulased. Võitud lauljad, muusikud ning laulukirjutajad peavad olema puhtad Isanda ees. Nad peavad olema pühendunud Tema otsimisele. Nad peavad olema lahti päästetud tähtsusetutest segajatest, et nad saaksid veeta aega ette valmistades koguduse juhatamist Jumala trooniruumi. Seda ütleb meile ka järgnev kirjakoht:

Siis ma sain teada, et leviitidele ei olnud antud nende osa ja seepärast olid leviidid ja lauljad, kes pidid teenistust pidama, põgenenud igaüks oma põllule. Ja ma riidlesin ülematega ning ütlesin: "Mispärast on Jumala koda maha jäetud?" Ja ma kogusin nad kokku ning panin nad nende ametisse. Ja kogu Juuda tõi kümnist viljast, viinast ja õlist varaaitadesse. (Nehemja 13:10-12).

Valmistudes ette järgmiseks Jumala liikumiseks

Jumal tahab tuua veini ja õli tagasi oma kotta. Praegu on aeg, mil kõik ülistuselemendid peaksid tagasi tulema Jumala kotta. See on sõnum, mida kogudus peab tähelepanelikult kuulama. Võib ju olla, et Jumal tahab üles tõsta täisajaga teenistuses olevaid lauljaid ja muusikuid sinu koguduses, kuna see on osa sellest protsessist, mille abil Ta valmistab meid ette tulevase vaimuliikumise jaoks.

Tulevikus me näeme aulist Uue Testamendi koguduse taasülesehitust, koos kõigi andide ja imedega, vennaarmastuse ja Vaimu vabadusega. Kõik see sünnib seetõttu, et mitte keegi ei saa endale au peale Isanda.

Ülistus on Jumala plaanis kesksel kohal, kuna Jeesuse järele tekib koguduses uus nälg ja janu. Kui kogudus armub uuesti Jeesusesse, siis me peame ära viskama “Toobija asjad” ning panema ülistusjuhid nende õigesse paika tagasi.

Refereeritud Jim Bakkeri artikli põhjal "Discarding Tobiah's Stuff" Morning Star Ministries.




 Lisa kommentaar | Loe kommentaare (2)

Sinu nimi *
Sinu e-mail
Kommentaar *
Mitu ä tähte on sõnas jäääär? * See rumal küsimus hoiab robotid sellest foorumist eemal. Palun kirjuta oma vastus siia:

  Tutvu reeglitega



Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel

Loe kommentaare (2)



Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.