Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV » Detsember 2004



Kas Abbas on tegelikult ka mõõdutundeline?
27.12.04  

Dr Mahmoud Abbas, "mõõdutundeline" Palestiina juht, kes ilmselt saab Palestiina omavalitsuse juhiks 9. jaanuaril toimuvatel valimistel, sai oma doktorikraadi Nõukogude ülikoolis uurimuse eest "Sionismi ja natsismi suhted", kirjutas dr Michael Widlanski Ha'aretzi väljaandes. Abbas on ka holokausti sündmuste salgaja.

Kui Abbas hiljuti teatas, et relvade kasutamine palestiinlaste Iisraeli vastase mässu mahasurumisel teeb väga haiget palestiinlastele ning see peab lõppema, siis Lääne massimeedia kajastas seda sündmust laiahaardeliselt, samas kui Araabia massimeedia peaaegu et ignoreeris tema kommentaare.

Kuid "kui hoolikalt uurida neid Abbase kommentaare, mis ta andis Araabia ajalehele Londonis - koos teiste hiljutiste märkustega - siis see näitab, et Abbas ei ole iisraellaste vastase vägivalla vastu, ning seda moraalses ja ideoloogilises perspektiivis. Ta on teatud vägivalla vastu ainult 'pragmaatilises' või 'utilitaarses' perspektiivis. Ja seda ka ainult teatud lühikesel ajaperioodil," kirjutas Widlanski.

Ameerika sionistlik organisatsioon kirjutas, et samal ajal kui mõned Läänes kiitsid PLO esimeest Mahmoud Abbast kui 'mõõdutundelist' juhti, veetis Abbas mitu päeva Damaskuses, kus toimusid sõbralikud kohtumised terroriorganisatsioonidega, kes kuulutavad hävingut Iisraelile.

Koos teiste Palestiina võimude esindajatega kohtus Abbas Hamasi, Islami Jihadi, DFLP ja PFLP-GC esindajatega. Pärast kohtumist teatas PA välisminister Nabil Shaath, et "mitte mingisuguseid erimeelsusi eesmärkide osas ei ole", rääkides nii PA ning terrorirühmituste nimel.

Samal ajal on ilmunud raport, mis ütleb, et Iisraeli-vastane propaganda Palestiina meedias on vähenenud. Itamar Marcus ja Barbara Crook Palestiina "Media Watch"-ist kirjutasid, et see on ainult "taktikaline vähendamine". "Kui viha õhutavad sõnumid on viimased 10 aastat levinud vabalt ning need on väljendanud sügavalt juurdunud PA juhtkonna ning ühiskonna vaateid, siis nende sõnumite ajutine eemaldamine televiisoriekraanilt võrdub situatsiooniga, kus vähkkasvaja vastu võideldakse valuvaigistiga. Valu ehk väheneb, aga vähkkasvaja ikka levib," kirjutasid Marcus ja Crook.

Nad rääkisid ka veel sellest, et vihaõhutamine pole kuhugi kadunud. Palestiina TV kandis kordusena üle eelmisel nädalal 11. korda tunnipikkust vaenuõhustussaadet, milles räägiti kuulajatele, eriti noortele, et Iisraelil ei ole õigust eksisteerida. Teine hiljutine programm oli Palestiina ajaloolasest, kes kuulutas hävingut Iisraelile: "Sissetungijad tuleb hävitada," õpetas dr Issam Sissalem.

Copyright 2004 Word of Life Israel




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.