Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV » Detsember 2004



Väljakaevamistel avastati Kaana küla
27.12.04  

Arheoloogilistel väljakaevamistel Galilea ääres avastati küla, kus Jeesus tegi oma esimese ime.

"Israel Antiquities Authority" korraldatud väljakaevamistel Kafr Kana alal on avastatud Galilea küla, mis identifitseeriti kui Uue Testamendi aegne Jeesuse esimese ime toimumispaik, öeldi IAA ametlikus pressiteates.

Väljakaevamistel, mis toimusid Araabia Kfar Kana linna läänepoolsel alal Alam-Galileas, mitte eriti kaugel Naatsaretist, tulid esile 700-aastased leiud hellenistlikust, rooma ja Bütsantsi perioodist. Leidude hulgas olid ehitiste varemed (1,5 m kõrgused), majapidamisasju ning juudi rituaalidega seotud esemeid.

Arheoloog Yardena Alexander tegi kindlaks, et see koht on Galilea Kaana, tuntud nii juudi kui ka kristlikus traditsioonis. See oli koht, kus Jeesus muutis vee veiniks esimesel sajandil ning kus preestrid elasid 100 aastat hiljem.

Tänapäeva Kfar Kana linna elanikud on põhiliselt kristlastest ja muhameedlastest Iisraeli araablased. Kuna selles piirkonnas on järsult kasvanud araablastest elanike arv ning ehitusbuum on sellel alal suur, siis on Kfar Kana nüüdseks kokku kasvanud lähedalasuva Naatsareti linnaga, kus Jeesus üles kasvas.

Copyright 2004 Word of Life Israel




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.