Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » KOMMENTAARID



KOMMENTAARID ARTIKLILE:
Muusikapiraatlus kristlaste seas, Muusikapiraatlus ei ole kristlaste jaoks võõras teema ning seda ka Eestimaa kristlaskonna seas. Piraatluse trend on laialt levinud – seda tehakse internetist muusikat alla laadides ja CD-sid põletades peaaegu samal määral kui mittekristlased, kes varastavad siis vastavalt sekulaarset (mittekristlikku) muusikat.
Sellist suundumust Ameerika Ühendriikide elanike seas näitab gospelmuusika ühingu (Gospel Music Association) tehtud uuring. Uuringu kohta ilmus välisajakirjanduses artikkel "Teismelised kristlased varastavad Jeesuse muusikat" ning "Usumaailm" edastab järgneva artikliga seal kõlanud tähtsamad arvamused. // Artikli juurde »


Artiklil on kokku 89 kommentaari | 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | Järgmised »

kaire, 11.05.04 09:48
No kuulge..seadus on seadus ja kuulgub järgimisele. Pealegi inimesed, kes on teinud CD on oma tasu väärt ja ka lugupidamist..
Jabur vabandus..ma lähen hinge päästma (varastatud CD-ga).. Kas Jeesus pidi varastama midagi selleks, et rahvamassid Teda järgiks? Tyhjad käed aga aus ja siiras syda võidab rohkem ! Kainet mõistust Kõigile!

Andrus, 11.05.04 10:09
Täitsa nõus ... ainult et kas keegi oskab kommenteerida, et kus maani on kõrvetamine lubatud, kui mul on kodus kirjutaja olemas. Enda plaadilt endale MP3 tegemine on ikka lubatud?

Taaniel, 11.05.04 15:48
Enda plaate võid sa kas või tuhat korda mp3-deks teha, nii kaua kui kasutad neid isiklikult. Üks huvitav lehekülg sellel teemal on www.musicunited.org!

robin, 11.05.04 17:04
Muide seni on maailmas võtmekohtuprotsessid võidetud kasutajate poolt. St. suurimad kohtuprotsessid video ja muusika valdkonnas võitsid kasutajad, kes endale video või plaadi kopeerisid. Muide endale kopeerimine ei keela ka seda näiteks sõbrale laenamast või kinkimast. Sa ei tohi videosi ja plaate raha eest levitada ja neid avalikes kohtades näidata jms.

Tulge mõistusele, kas tõesti on plaadifirmad ajud pehmeks klobinud oma CopyRight tekstidega :p ehldene aeg küll !!!

Margus, 11.05.04 17:20
Kui vaadata plaadipoes kristliku musa plaatide hindu siis on need nii 200 - 400.- tükk. küsimus kust peaks võtma noor sellist raha,et osta siis korralikult omale neid plaate? Loogiline ju,et ta tõmbab omale selle musa netist. Ammuteadafakt on ka see,et suure osa plaadi müügitukust saab oale plaadikompanii mitte autor ka muusikud.

Taaniel, 11.05.04 17:38
Aga kui ei oleks võimalus nettist allalaadida, kas siis varastaks noor poest plaate? Arvatavasti mite.
Muidugi on plaadihinnad kõrged, eriti noortele, aga see ei te varastamist õigeks, or?

Vaatleja, 11.05.04 17:43
Mul teeb kristlaste debiilsus südame pahaks. Muidugi, kui tahate edasi varastada, siis laske käia, aga miks te ennast siis veel kristlasteks nimetate?

Pastor Robin, sa kutsud üles oma foorumil kristlasi tasuta oma muusikat ära andma. Miks ei võiks sa siis ise ilma palgata pastor olla ja kõike muudki tasuta teha? Ka Jumala auks!

Kui muusikud ja plaadifirmad ei teeniks plaatide pealt, siis huvitav oleks teada, mille eest nad järgmine kord uut muusikat välja annavad?

Jumala sõna kutsub meid küll lapsemeelsed olema, aga mitte debiilsed...

Margus, 11.05.04 19:33
Taaniel selliseid noori kes jaksaksid osta endale muusikat sellise hinnaga on väga väga vähe.Loomulikult ei ole varastamine õige,aga kui osta ei jaksa mis siis teha? Minu arust on probleem plaadikompaniides kes ajavad meeletuid kasumeid kokku plaadimüügist. Plaatide hind tuleks normaalseks teha.

Vaatleja, 11.05.04 20:10
Kas sa käid samasuguse suhtumisega ka näiteks autopoes või juveelipoes? Nii palju ilusaid asju, aga raha ei ole. Mis siis teha? Varastada? Sest poeomanikud ja firmad ajavad endale ju niipalju raha taskusse? Peaksid hoopis tasuta meile andma, eriti veel kui see on näiteks kristlik firma? Ma ei ole kuulnud, et näiteks K-salong tasuta oma kaupa jagab. Kas see pole mitte lonkav loogika?

Margus, 11.05.04 20:42
Pean silmas seda,et kui plaatide hinnad oleksid odavamad siis oleks ka nende läbimüük kõvasti suurem.Ja plaadikompaniid teeniksid oma kasumid ikka. Asjal peaks lihtsalt õiglane hind olema.

Vaatleja, 11.05.04 20:48
Milline on õiglane hind? Ja kelle arvates? Karta on, et meie ei ole need, kes seda paika panevad. CD hinnad on üle terve maailma enam-vähem samad ja ilmselt ka kasumimarginaalid. Kui väga otsida, siis võib internetist ka ühe dollarilisi plaate leida, kuigi pole just kõige värskem muusika siis, aga ikkagi :-)

Andrus, 11.05.04 22:54
Muidugi võib diskuteerida selle üle, et kui õiglased need hinnad on ja kuidas siis on ikkagi sellega, et ka kristliku muusikat tehakse kasumi eesmärgil. Loomulikult muusikud tahavad elada ja samuti produtsendid jne... Kas nad on ahned? Seda teab Jumal! Jäägu see tema otsustada! Kristlased teevad ju äri igas valdkonnas ning loomulikult on olemas omahind ning sellele juurde liidetud kasum, see ju äri alus! Arvan et meie kristlastena, olles valguseks (või õigem oleks öelda peaksime olema valguseks) ei tohiks ikkagi varastada ja mina pean siin varastamise all eelkõige silmas seda, et kui näiteks sinu sõber on endale ostnud paari kuu jooksul 1000 krooni eest plaate ning sa lihtsalt laenad need endale ning teed julmalt endale neist kõigist koopiad, iseendale vabandades, et "ma ju ei müü neid" ... mingi aeg tagasi tegin ka mina vahel arva seda, kuid südametunnistus on andnud mulle märku ning ma olen lõpetanud selle.

Urmas, 12.05.04 02:03
Luban endale seda vabadust ja nimetan "Vaatleja" väiteid ja arvamusi lollideks - sorry. Ise sinu nahas olla ei tahaks 8)

Omalt poolt lisan veel, et vargust mingis vormis ei poolda ja seepärast ajan läbi ka ilma kristliku muusikata. Eriti veel Eestis, kus isegi kristlikute raadiote repertuaar on noore inimese jaoks VÄGA NÕRK. Sekulaarse muusika kuulajatel vähemalt seda muret ei ole.

esvika, 12.05.04 02:15
vaata teemat

Urmas, 12.05.04 02:16
Siin teile mõtlemisainet: Võin kinnitada, et kui Eestisse õhukeses karbis tühja CD toorik toomine maksab hulgimüüjale 4.15, siis plaat uue väärtmuusikaga (MEIE MEHE saasta või ka 99.- ja 199.- saada) maksab 235.- ja enam. Kusjuures 4.15 sisaldab nõutud autorikaitsetasu, transporti Saksamaalt, tollimaksu. Kaupmehel jääb lisada veel vaid oma marginaal.

Enne, kui plaadikompaniid tulevad inimesi, eriti koolinoori, nagu selles artiklis, süüdistama varguses ja piraatluses, võiksid nad tõesti omalt poolt midagi ära teha ja ahnust taltsutada.

Kujuta ette, kui sinult küsitaks ööpäevas hingatud hapniku eest 235.-. Ma arvan, et varsti me hingaksime enamus piraatlaste kombel. Õnneks ei vaja me kristliku muusikat nagu nagu õhku....tänu Jumalale.

Kontsensus võiks olla märgatavalt odavamad hinnad. Küll oleks siis inimestel vähem südametunnistusega maadlemist.

Ei saa ka tõde panna ainult ühiest otsast paistma panna. Seaduse ees pole ahnus patt (kui sa pole just monopolist) aga Jumala ees peab ka sellel juhul südametunnistusega kompromissi tegema.

Urmas, 12.05.04 02:20
Vabandan kirjavigade pärast

Vaatleja, 12.05.04 11:56
Võrrelda tühja CD tooriku hinda poes müügil oleva uue muusika CD hinnaga on sama tark tegu kui võrrelda näiteks tühja kaustiku hinda paksu kunstiraamatu omaga või miks ka mitte, tühja pudeli hinda kalli margikonjaki omaga.
Mis tekitab siis sellise hinnavahe? Selleks, et muusika CD tekiks, on vaja muusikat. Mida korralikum plaat ja kobedam muusika, seda suuremad kipuvad olema selle lindistuskulud stuudios. Üsna tavaline stuudiomaksumus plaadi tegemisel võib ulatuda saja tuhande krooni piirini, arvata võib, et näiteks USAs, kust enamus kristlikku muusikat tuleb, on need summad veel suuremad. Tõsi on, et plaadi füüsiline tootmine ei ole eriti kallis, aga siin tuleb ikkagi arvestada kujundust, mis samuti maksab ja muusika tuleb pärast lindistamist ka kokku miksida jms - keegi ei tee seda ilma rahata. Plaadifirma kulutab suuri summasid ka reklaamile, sest kui ei ole reklaami, siis ei ole enamasti ka läbimüüki. Plaadifirma töötajad tahavad ka palka saada, muusikud tahavad ka palka saada ja mitte ainult seda: kui plaadifirma ei tooda kasumit, läheb ta lihtsalt pankrotti, sest tal puuduvad siis rahalised vahendid uute projektide käivitamiseks. Kes vähekenegi tunneb plaadifirmade köögipoolt, teab, et paljud plaadid lähevad miinustesse, s.t. läbimüük ei kata neid kulutusi, mida plaadi väljaandmiseks on tehtud. See kaetakse tavaliselt menukamate plaatide arvelt. Palka tahavad saada ka kesklaod ja vahendajad ja lõpuks ka poed, kes peavad enamjaolt plaadid laost välja ostma, hoolimata sellest, kas nad need maha müüvad või ei. Kindlasti on neid kulutusi veelgi. Kelle te soovitaksite rahast ilma jätta ja kas oleksite siis valmis ise selle inimese nahas olema, kes arvate, et varastamine on OK (mis nagu iga muugi patt pealekauba veel põrgusse viib)?

Margus, 12.05.04 21:55
Vaatleja millegipärast ei siple need plaadikompaniid sugugi vaesuses vaid teenivad sadu miljoneid dollareid kasumit ju. Ja kui seadust vaadata siis netist muusika tõmbamine ei ole seadusevastane,seadusevastane on seda netti levitada.

Vaatleja, 12.05.04 23:26
Kui me räägime kristlikest plaadifirmadest, siis enamus neist on üsna väikesed ja selle aja jooksul, mil mina olen kristlikku muusikat kuulanud, on vähemalt kümmekond neist läinud pankrotti või siis suuremate sekulaarsete firmade poolt alla neelatud - mis on kindlustanud neile edasipüsimise, aga samas kärpinud oluliselt nende tiibu. See on eriti aktuaalne USAs. Kust sa selle sadade miljonite dollarite suuruse kasumi võtad, ma ei tea? Ehk Sony, BMG, Atlantic ja seesugused gigandid teenivad tõesti sellist kasumit, aga kristlike firmade püsimajäämine on suure küsimärgi all, eriti arvestades tõsiasja, et seoses muusika varastamisega interneti vahendusel on plaatide läbimüük tublisti langenud...

robin, 13.05.04 12:57
Kle, Vaatleja mis sa sõimad siin >:( Jah ma olen pastor ja JAH ma teen oma tööd armastusest. Ma ei tee seda tööd raha pärast !!! See pisku õnnistus, mida kogudus mulle annab ei ole küll stiimul ega põhjus, miks ma seda tööd teen :). Sa oled valesti Jumala kutsumisest ja Jumalariigi töös aru saanud!

Ma ise vestlesin ühe pastor - muusikuga hiljaaegu ja tema oli vabavara muusika pooldaja! Ta nentis, et kurb on see, et paljud muusikud unustavad ära, et neile on antud and teha muusikat. Kui tegeled sellega täisajaga pole probleem, et sul on kontserdi tasud ja teenid plaatide pealt kasumit. Aga seda kõike mõistlikus piirides. Läänes rikastutatakse selle pealt. Mis siis saab, kui jutlustajad nõnd käituma hakkavad. USA-s on näiteid kuhjaga, kõik sellised "me tahame inu raha" teenistused vajuvad varem või hiljem ära! Samuti pole imestada, et mõni nn. kristlik muusika ei kõlba vasika lauta ka vaesetele loomadele meelehärmiks. Rahaahnus tapap annid ja võidmise nagu niuhti!

Ta väitis, et tegemist on lääne kristluse (loe ärikristluse) pealetungiga. Õnneks ei ole see veel kõiki kristlasi võitnud ja nende meeli vaid rahast mõtlema sundinud.

Loomulikult võivad kristlikud muusikuid plaate müüa ja neid plaadistada. aga kas tasub ikka minna maailma äri teed, kus plaadid maksavad 300-500 EEK Pakuks välja, et arvestades Eesti keskmist palka oleks õiglane hind

MD - 40 EEK
CD - 80 EEK
VHS - 80 EEK (uued)
DVD - 120 EEK

Midagi sinna kanti pakun! Oleneb palju keegi palka saab aga ma pean silmas hetkel mingit 3000 EEK väga paljude eestlaste igakuine palk.


1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | Järgmised »



 Lisa kommentaar

Teie nimi: *
Teie e-mail:
Kommentaar:
Mitu ä tähte on sõnas jäääär? * See rumal küsimus hoiab robotid sellest foorumist eemal. Palun kirjuta oma vastus siia:


  Tutvu reeglitega




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel

Lisa kommentaar


Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.