Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » KOMMENTAARID



KOMMENTAARID ARTIKLILE:
Kaval pettus, Peaaegu kõik evangelikaalsed kristlased, keda ma tunnen, armastavad Iisraeli. Me respekteerime juudi rahva pärandit, me toetame järeleandmatult Iisraeli õigust eksisteerida riigina ja me usume, et juutidel on õigus kaitsta oma demokraatlikku korda terroristide vastu. Me austame juute ka Vana Testamendi hoidmise eest ja paljud meist võtavad ette palverännakuid Iisraeli, rikastamaks oma usku. Nii ajaloolises kui ka vaimses mõttes on Iisrael kristluse kese.
// Artikli juurde »


Artiklil on kokku 12 kommentaari

kuki, 22.10.07 12:26
Väga ootan, et keegi kommenteeriks. Mind isiklikult raputab see artikkel. Tean, et Lõuna Aafrika "poisid" rääkisid sel teemal. Selline topeltlepingulik arusaam on ju minu arvates väga tavaline eesti kristlaste hulgas. Ei ole siis või? Kas kõik vaikivad kartusest paista rumalad?Palun Jumalalt tarkust, et õigesti asjadest aru saada. Sest juudid on ju lepingu rahvas. Mis on õige? Mismoodi? Jumal seisab ju oma Sõna taga. Jeesus ei tühistanud Vana Testamenti. Ja Jumalal on tühine asi päästa korrapealt kõik juudid, kes Vana Testamenti usuvad. Ühe puudutusega. Seda teab vaid Tema millal ja kuidas. Me ei pea muretsema vaid Ta Sõna peal seisma. Kas nii? Nii ma praegu aru saan. Aga tarkust on ikkagi väga vaja! On vaja, et sel teemal rohkem räägitaks.

keegi, 22.10.07 12:34
Küsimus pole selles ju, et kuidas Jumal juudid päästab - Ta võibki nad päästa ühe hingetõmbega, aga AINULT JEESUSE KAUDU. Ka juutidel ei ole muud päästet kui Jeesus!

Vaatleja, 22.10.07 15:18
Uus Testament on selles suhtes väga ühemeelne, loe näiteks, mida ütleb Peetrus Apostlite tegude 3. peatükis. Ta kõneleb ju juutidele, alustades oma jutlust sõnadega "Iisraeli mehed..." (alates 12. salmist). Apt 4:10-12 võtab selle kokku: "... siis olgu teile kõigile ja kogu Iisraeli rahvale teada, et see sündis Jeesuse Kristuse, Naatsaretlase nime abil, kelle teie lõite risti, aga kelle Jumal on üles äratanud surnuist.
Sellesama tõttu seisab see inimene siin teie ees tervena. Jeesus on "kivi, mille teie, ehitajad, olete tunnistanud kõlbmatuks, mis on saanud nurgakiviks". Ja kellegi muu läbi ei ole päästet, sest taeva all ei ole antud inimestele ühtegi teist nime, kelle läbi meid päästetaks."
Ärge unustage, et Peetrus, Paulus ja teised apostlid olid ka juudid ja ometi vajasid nad Jeesust. See on ju ilmselge. Aga Jumal päästab juudid lõpuaegadel, kui ta arm taas pöördub Iisraeli poole - aga Ta teeb seda ainult Jeesuse läbi. Loe näiteks Rooma kirja 11. peatükki.


kuki, 22.10.07 20:15
Aitäh! Hüüa nagu kass Matrosskin: "Käima läks!" Eestlased pole sugugi tuimad. Ja tõsi ta on, et olen vähe Piiblit uurinud.

Elisha, 26.10.07 16:50
Aamen ütlen ma selle peale. Lõpuks ometi on keegi kes on julgenud selle kristliku koguduse judaiseerimise vastu sõna võtta. Jah lõuna-aafrika apostlid rääkisid samal teemal ning see artikkel ainult kinnitas seda. Aitäh tõlkijatele kes julgesid selle radikaalse artikli ära tõlkida ja natukene peatada seda judaiseerimist mis on ka Eesti maal Eesti kogudustes kanda kinnitamas ja õnnistagu Jumal selliseid inimesi veel suurema julgusega astuda välja selle vastu mis püüab paganatest vägisi juute teha.

lukiluki, 29.10.07 02:16
Jah, väga hea artikkel.

Vello Kuusk, 02.11.07 20:25
Juutide küsimus on ka mind häirinud ja võttes arvesse et kristlaste osakaal on juutide hulgas (Iisraelis) ainult 1%,siis oleks vaja tõsiselt Jumalt paluda,et Ta seal midagi muudaks.

Meelis Vesi, 06.12.07 21:37
Teema on seotud küsimusega, miks Jumal üldse valis juudid oma rahvaks? Ütleme, et temast lähtus Õnnistegija. Seda küll, kuid küsimusel on veel muidki tahke. Näiteks nimetas Jeesus oma eluajal juute väga karmide sõnadega (nende isaks on kurat jne.) ja tuleks küsida, milline kujundlik tähendus on juutude ajalool kristluse ajaloo taustal.
Samas inimestena pole vahet juudil ja kreeklasel, nagu Paulus ütles.

Alari, 29.12.07 20:43
ikka üks , armasta oma ligimest.
vahet ju pole kes ta on.

Joosep, 27.02.08 08:07
Juutide ga seonduv häirib paljusid
inimesi. Tean kristlasi, kes on lausa
juudivaenulikult meelestatud. Juut on ja jääb juudiks ja miski ei muuda seda, vaatamata sellele, et see nii
mõnelegi ei meeldi. Kui see rahvas
pöördub Jumala poole, saab ta taas
suur olema. Ajalugu kordub.

juut, 25.03.08 18:20
Meie tunneme kristluse vastu täielikku sümpaatiat, aga see piirdub sõpruse ja vendlusega. See ei saa muutuda isaduseks. Me ei saa tunnistada last, kes pole meie oma. Me protesteerime tema pärimisnõudluse vastu, tema kärsituse vastu pärida, sest me oleme veel elusad ja terved. See pärimisvaidlus kestab juba aastaid. Kuid kas on mõtet panna kahtluse alla meie ajaloo suursugune vankumatus, mis on alal hoidnud rahvuse, keda armastada, ja võimaluse ehitada ülesse riik.-

Jewish Fox, 07.04.08 15:13
Selles artiklis oli hea point. Kindasti on nii mõnigi, kes usuasjades areneda tahab, just selle küsimuse juurde jõudnud, et kuidas juut päästetud saab. Nüüd on siis selge.
Samal ajal häirib mind, kui mõni saab siit hoogu oma antisemiitlikele mõtetele. Kui anname andeks kõigile teistele, siis andkem andeks ka juutidele. Ja vastupidi, lootkem, et juudid ka meile andeks annavad. Et oleks rahu kõigi vahel.




 Lisa kommentaar

Teie nimi: *
Teie e-mail:
Kommentaar:
Mitu ä tähte on sõnas jäääär? * See rumal küsimus hoiab robotid sellest foorumist eemal. Palun kirjuta oma vastus siia:


  Tutvu reeglitega




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel

Lisa kommentaar


Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.