Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » KOMMENTAARID



KOMMENTAARID ARTIKLILE:
Tervis ja jõud armulaua läbi, Väärarusaamad püha õhtusöömaaja kohta on röövinud paljudelt usklikelt tähtsa Jumalast määratud viisi, kuidas saada tervist ja jõudu. Käesolev praktiline ja usku ehitav kirjutis selgitab, kuidas veri on meie andestuse jaoks ja ihu meie tervenemise jaoks, ning käsitleb probleeme, mis panevad kristlasi Isanda lauda vältima. See on hädavajalik lugemismaterjal nende jaoks, kes tahavad tundma õppida Jumalast määratud viisi tervise ja jõu vastuvõtmiseks. // Artikli juurde »


Artiklil on kokku 6 kommentaari

Palvevend, 10.08.12 09:07
Oleme ausad, nii nagu on korrektne tõlkida ja kutsuda Isand (artiklis on seda tehtud) on siiski tegemist LEIVAMURDMISEGA! Selles osas on baptistidel õigus, nad murdsid leiba siira südamega! Kõik need hirmutamis õpetused ja liigsed ARMULAUA esiletõstmised on veidi kallutatud.

Dunamis, 10.08.12 12:20
Selle kirjutise eesmärk ei ole kindlasti terminoloogia paikapanemine, vaid tähelepanu juhtimine sellele, mis on armulaua või püha õhtusöömaaja või Isanda laua või leivamurdmise sisuline tähendus ja eesmärk. Pealegi räägib Paulus Isanda õhtusöömaaja pidamisest, mitte leivamurdmisest, nii et terminid ei ole siin esmase tähtsusega.

M.Vesi, 31.08.12 07:44
Täitsa asjalik kirjutis, lähtuvalt esitatud vaatenurgast. Paraku, nagu kogu valitsev kristlik teoloogia, on ka antud käsitlus läbinisti inimesekeskne. Ütleksin, et ebapiibellikult inimesekeskne.
Milles küsimus? See on pikem jutt. Ütleksin vaid, et kui Jumal lõi inimese teatud eesmärgil, ei saa vaimulikku tõdesid süsteemselt käsitleda seda eesmärki teadvustamata.
Mõistagi ei saanud inimese loomise eesmärgiks olla (päästetud) inimeste heaolu, sest põhjus inimese loomiseks oli ju vähegi loogiliselt võttes olemas enne inimese loomist.
Oleks ju lapsik arvata, et laeva ehitamise eesmärk on, et laevale saaks paigutada päästepaadid - just sellisele võrdlusele vastab inimesekeskne kristlik teoloogia.
Inimese loomise eesmärki on loogiline otsida inimese loomisele eelnevast olukorrast ja inimesest kõrgemate vaimolendite "probleemidest", niipalju kui meil sellest muidugi aimu on.

Inimesest lähtuvalt polnud esitatud kirjutis minu arvates aga sugugi mitte halb.

andres aaste , 28.11.12 06:33
Kui hea on kuulda asjalikku juttu. Kahju, et seda ei loe mõned pooliku haridusega EELK s töötavad " hingekarjased". Mina olen selle poolt, et Jumala Sõna ja sakramendid uuesti on au sisse tõstetud. Olen vaimulikult nälgas ja ei toitu mingi kohaliku "Führeri " kõnedest - see lobi kõlbab teistsugustele. Tahan toetada selle mõtte teoks saamist ka EELK s kus oleks aeg jõuda ka igavikuliste väärtuste mõistmiseni. Uute koguduste juhtorganite valimisel palun sinna ka selles vallas kompetentsemaid ja mõistlikumaid kandidaate. Vaimulik ei pea kirikus tõestama sakramentide vajalikkust , vaid TEMAL peaks olema ÕIGUS neid alati talitada. Traditsioon on lööksõna omaette, aga mitte igavikuline väärtus..

Kata, 26.10.13 11:12
Tere, mul on üks küsimus, millle ma pole internetist vastust leidnud. Kui juhtub, et armulauaveini satub riietele, mis siis ette peab võtma?

Vaatleja, 27.10.13 09:55
Eks siis pea riided ära pesema.




 Lisa kommentaar

Teie nimi: *
Teie e-mail:
Kommentaar:
Mitu ä tähte on sõnas jäääär? * See rumal küsimus hoiab robotid sellest foorumist eemal. Palun kirjuta oma vastus siia:


  Tutvu reeglitega




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel

Lisa kommentaar


Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.