Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » KOMMENTAARID



KOMMENTAARID ARTIKLILE:
Kenneth E. Hagini unustatud hoiatus, Enne oma surma 2003. aastal noomis ususõna liikumise austatud isa oma vaimseid poegi selle eest, et nad on läinud jõukuse õpetusega liiale. // Artikli juurde »


Artiklil on kokku 10 kommentaari

külluslik elu, 01.04.08 20:10
Katkend raamatust "Aliide suitsulõhnane"... arvamused kannatuse õlistavast toimest käisid seinast seina. Oli autoriteete, kes sellest suurt ei pidanud ja arvasid Jumala sooviks meid kõiki õnnistada elu lõpuni hea, küllusliku ja kannatuste vaba eluga. Nii liikus 80 nendatel küllalt raamatuid, mis suisa õhutasid meid kõiki paluma JUmalalt suuri materiaalseid õnnistusi. Tuleb kohe meelde vend Hagini suurepärased brozüürid, mis soovitasid unustama kannatuse õlistava toime inimese juures ja panustama materiaalsele efektile... ka " elu sõna" juhtfiguur oma raamatutes innustas liikumises kaasalööjaid paluma Jumalalt maiseid õndsusi, mis oleks nagu korralikele Jumala lastele lausa ettenähtud. Ega siis külluse Jumal oma laste vastu kitsi saa olla. Ja kuhu ta oma maise rikkuse ikka laiali jagaks? Ega ometi paganetele?

Andrus L., 01.04.08 20:56
Väga hea artikkel. Mind ärritas ka see "anna seemnele nimi" ja "100x õnnistus" jms. Fakt on see, et piibel räägib Jumala õnnistusest ja kaitsest, kuid ilmne oli et osad jutlustajad läksid teatud aspektides liiale ja sellepärast on paljud haiget saanud.

Jutlustaja, 02.04.08 19:11
Kurba on aga see, et selle asemel et Eestis oleks nö. "jõukuse sõnumi ületähtsustamine" on siin teine karaav - nimelt vaesuse ja kanntuste õpetus, mis ülistab vaesust ja puudust- Selle levitajad aga ise sõidavad kallite autodega :) NONSENS! Eriti baptistid, ise lasevad kalli asjaga ringi aga ooo Jumal tahab et sa oleks vaene jms.

Pigem rohekm usku majanduslikust raskusest väljatulemisele kui usku vaesusesse ja mashodistlikule evangeeliumile!

albert, 14.04.08 22:33
Sellist printsiipi ei ole olemas, et külvad forde ja lõikad mersedeseid.

Aga selline asi on küll olemas, et kuulutad eluaeg seda, et Jumal tahab jõukaks teha ja siis tulevad teised, kes kuulutavad, et Jumal ainult selleks olemas ongi, et mind jõukaks teha.

Ehk siis- külvad tuult, lõikad tormi.
Imelik, et see nii on, kas pole?

Kurb vaadata, 23.04.08 17:58
Aga vaesuse ja kannatuste kuulutajad sõidavad pea kõik kallite audidega ??? NONSENS!

Suurel osal religioosetel kristlastel ei ole üleüldse aimu, mida Jumal tahab või ei taha. Usaldatakse see auliste teoloogide ja väljavalitud "kirjatäht suretab" professoritele.

Kel avatud süda ja igatsus Jumala järele, see loeb ikka Piiblis misiganes teemat kontekstis ja no mitte ei saa sealt VÄLJA LÕIGATA ka lunastuse ühte osa, see on Jumala abi selles elus, materiaalne õnnistus ja olla ka selles ustav.

Muide nö. Jumala õnnistuste õpetusele võitlevad kõige rohkem vastu need, kes ei õpeta ka andmist ja kümnis olevat vaid juutidele.

No laske aga edasi, saagige lunastusplaani oksa aga edasi ja tögage Kristuse lunastustööd (tervenemine oli vaid minevikus ja Jumal ei varusta enam oma lapsi). Kurb ...

..., 23.04.08 18:01
100 kordne õnnistus. Nojah aga Jeesus rääkis et mõni kannab mitme kordselt???

100 kordne lõikus ei ole mingi ime. Mul üks tuttav iga aasta lõikab nisus, odras ja rukkis kohati üle 100 kordselt. Et milles nagu vastuolu. Vaat mis juhtub kui inimesed linnastuvad ja elust väga võõraks jäävad. Ka lambad ja loomad toodavad üsna kiire ajaga 100 kordselt! Sama printsiip kehtib kus iganes, mõne mõõt on 2 kordne ja mõnel asjal, omas kohas, omal ajal ja Jumala armus on isegi üle 100 korda!

Andrus, 26.04.08 22:38
Sa ju mõistad, et enamus kristlastel pole kodudes nisupõlde ja tagatubades lambakarju. Lihtsalt on inimesi kes on läinud teisi kraave ja näiteks arvutanud, et kui ma külvasin 500 krooni siis saan selle tagasi 100 kordselt jne jne... need on äärmused millest rääkis papi Hagin. Jälgi ise ka kontekste.

Mercedes, 28.04.08 20:10
Vaat, mõte on selles, et Jumal õnnistab ja tahab meie jaoks parimat. Ja meie rahaasjade kaitseks on Ta ka öelnud, et katsugem Teda läbi.... kui me julgeme Teda usaldada esimese ja parima osaga sellest, mis saame, siis Tema on ustav ja kannab alati meie rahaasjade eest hoolt.

õpilane, 24.09.08 21:16
Jumal tahab meie jaoks tõesti parimat, aga kas sinu inimlik mõistus teab, mis see parim on?

Miskipärast arvatakse, et parim on see, kui oled rikas, kui pole raskusi jne. Aga millal sa ise oled kõige innukamalt Jumala poole hüüdnud - kas siis, kui kõik on korras või siis, kui oled raskustes? Vaat siin peitub kogu loo võti. Inimene on ju loomult laisk ega viitsi pingutada, kui selleks põhjust ei ole.

Äkki on Jumala parim, mida ta meile soovib, hoopis erinev sellest, mida me seni oleme arvanud? Kas mitte Kristus ei öelnud, et kaamelil on kergem minna läbi nõelasilma kui rikkal taevariiki?

mõtiskleja, 14.11.08 01:23
Kogu kristlaskond, globaalses mõttes on läbi teinud ja veel jätkuvalt on selles protsessis, mida võib julgelt nimetada AJUPESUKS. Kus paljud nn. jumala mehed on oma õpetustega inimeste terve arusaamise Piiblist pööranud selle Püha raamatu vastu, selle tulemusena on ära võetud see lihtne Pühakirjast mõistmise võime, nii et selle kõige tulemus on üks suur arusaamatus, millest ühe osana võib esile tuua raha teema - toetan igati Kenneth E. Hagini mõtteid, olen ise olnud nende eduõpetuste ohver, kus puudub igasugune kaine mõtlemine ja ohverdanud rahalisi ande lihtsalt mingite kunstlikult tekitatud emotsoonide kaudu (jutlustajate poolt) ja selle kaudu pandud tegema asju , mis ei käi kindlalt kokku Jumala Sõnaga või ei ole kooskõlas sellega. Ma ei räägi midagi kümnise ja ohvrianni vastu - see on väga ok ! Aga mõte on just selles, kuidas seda on tehtud ja paljud koguduse juhid mõtlevad, miks inimesed ei anna või miks meil on rahalisi raskuseid jne., siis on aeg vaadata iseendasse ja küsida, mida ma (või me) üldse teen, sest see mis on koguduse taskus kuulub ju Kristusele, aga kui inimesed ei taha anda, siis oleks see otsekui Kristus ise ei tahaks anda, sest see raha ja rikkuse õpetus on läinud üle piiri ja Jumal on lihtsalt oma rahoti lukku pannud, see rahakott on siis kogudus ise - Kristus Püha Vaimu kaudu avab inimeste südamed, mitte õpetused, mis teenivad kellegi huve, aga tavainimene ei pruugi seda mõista (ja on ka palju ok õpetusi), mille koormat, tagajärgi kannatab ja kannab kogudus ? Kust te olete lugenud, heites pilgu läbi kristliku ajaloo vaatenurgast, et suured muutuste põhjustajad või põhjus iseeneses on olnud rahas, ei see on juhtunud ju kõik sellepärast, et Langes Issanda Püha Vaim, mitte raha vaim !!!




 Lisa kommentaar

Teie nimi: *
Teie e-mail:
Kommentaar:
Mitu ä tähte on sõnas jäääär? * See rumal küsimus hoiab robotid sellest foorumist eemal. Palun kirjuta oma vastus siia:


  Tutvu reeglitega




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel

Lisa kommentaar


Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.