Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » TAEVAMUUSIKA



Kui Jumal suudab mind päästa, suudab Ta päästa ükskõik keda


Joshua Brown teab, millest ta räägib, kui ta väidab pealkirjas öeldut. Ta elulugu on täis edu, pettumusi ja mässu, mis lõpuks ansambliga Day of Fire alguspunkti tagasi jõuab.

Brown oli 15-aastane, kui ta hakkas laule kirjutama. See ei olnud iseenesest eriti ðokeeriv, aga tema liigne uimastitarvitamine sellel ajal oli küll. See oli kõik osa Joshua suurest unistusest saada rokkstaariks. Kõik tema suured roki-iidolid tundusid elavat seda elu, mida ta nüüd kopeerida püüdis, mis oli sellele noorukile Tennessee osariigis asuvast Jacksonist kõige lihtsam asi teha.

Ei võtnud kaua aega, kuni ta muusikalistest ambitsioonidest said praktilised sammud. Joshuast sai rokkbändi Full Devil Jacket laulja ja populaarsus tuli kiiresti. Ta unistused tundusid täituvat imekähku, kui ta bänd kirjutas alla lepingule plaadifirmaga Island/DefJam, mis on koduks sellistele artistidele nagu U2. Brown oli siis 22-aastane.

On suur hulk noori, kes hea meelega vahetaks selles situatsioonis Joshuaga koha, aga laulja vaatab sellele ajale tagasi kui madalpunktile oma elus. Ta kaotas ruttu kontrolli oma narkosõltuvuse üle ja tundis ennast uskumatult tühjana, ilma tähenduse või eesmärgita. Brown oli jõudmas täielikku kriisi, mis tundus olevat vältimatu – ja seda kahe aasta jooksul pärast lepingu allakirjutamist Islandiga. Joshua võttis heroiini üledoosi ja sattus lõpuks haiglasse. Taastamiskeskuses veedetud aeg oli ainult üks ajutine hüüe, nägemaks oma tõelist olukorda. Samal ajal näisid Full Devil Jacketi asjad edenevat. Bändi paluti toetama Creedi ühel suurel turneel ja ka Joshua elu näis minevat paremuse poole, eriti nüüd, kus ees ootas narkootikumivaba tulevik. "Mul oli raha, mul oli tüdrukuid, mul oli kõike, mida ma arvasin end vajavat, aga ma olin ikka seest tühi. Ma tundsin ennast ikka sama hulluna nagu siis, kui ma võtsin uimasteid."

Full Devil Jacketi karjäär läks teist albumit lindistades üle kiiremale käigule. Aga see oli just sel ajal, kui asjad hakkasid muutuma. "Ma hakkasin vaatama teistesse kohtadesse, et leida rahu. Ma hakkasin natuke lugema Piiblit ja Jumal hakkas minuga selle läbi rääkima. Ma proovisin teha mõlemat kaua aega – olles rokkstaar Full Devil Jacketis ja teenida Jumalat. Aga viimaks lõpetasin ma Piibli lugemise ega proovinud enam Jumalat teenida ning kõik läks halvemaks." Otsus, mille ta nüüd tegi, pani asjad tagasipöördumatult liikuma. Kui uus plaat oli veel tegemisel, elas Joshua Brown üle närviðoki. Võimetu mängima või laulma ühtainust nooti, lendas ta koju, et oma elu korda seada ja leida rahu. Seal palvetas ta palve, mis näis olevat pöördepunktiks. "Ma jõudsin sellisesse paika, kus ma ütlesin Jumalale, et teen, mis iganes vaja, et leida tervet mõistust. Ma ütlesin: "Kui Sa tahad, et ma lõpetaksin mängimise selles bändis, siis ma teen seda. Mis Sa iganes soovid, et ma teeksin, seda ma teen."" Ettevaatlikud külastused kodukogudusse muutusid sagedamaks ja asjad hakkasid muutuma. "Jumal hakkas minuga tööd tegema. Ta hakkas ära võtma mu sõltuvusi. Ta hakkas ära võtma mu depressiooni. Ta hakkas ära võtma mu ebakindlust. Ma ütlesin üles oma koha bändis veel enne, kui teine plaat valmis sai." Selle julge otsusega pööras Brown selja unistatud elule ja hakkas elama uut elu koos Jumalaga.

Pärast oma otsust hakkas Brown kasvama usus ja kindlameelsuses. Ta ei mõelnud eriti tagasipöördumise peale muusikaärisse, mille ta seljataha oli jätnud. Mässulisest noorukist oli saanud kirglik kristlane, kes külastas vanglaid, et seal tunnistada elust Kristusega. Kulus kaks aastat, enne kui Brown hakkas uuesti laule kirjutama. Ta andis koos oma uue laulukirjutajast sõbra Gregg Hionisega vahel kontserte, aga üks asi oli kindel: tema motivatsioon oli radikaalselt muutunud. "Me saime aru, et Jumal tahab meie ja meie võimete abiga jagada oma sõnumit." Jumal veenis Joshuat minema tagasi muusikasse, aga uue eesmärgiga. Bänd, mis selle olukorra tulemusel tekkis, sai nimeks Day of Fire: tunnistus Joshua enda "tule päevast" – tema hiljutisest ristimisest. "Tule päev on päev, mil Püha Vaim tuleb su ellu ja annab sulle uue visiooni, uue jõu ja paneb su südame põlema Jumala järele."

Day of Fire sai kiiresti plaadifirma Essential Records tähelepanu osaliseks, kellega nad ka lepingu sõlmisid. Nende debüütalbumil osalevad tippmuusikud ja -produtsendid (sealhulgas Scott Humphrey, kes hiljuti töötas Metallicaga). Tulemuseks on muljetavaldav plaat, mis ainult ei kõla usaldusväärselt, vaid ka on seda, tänu Joshua elule. "Plaat on väga agressiivne, kuna me pöördume agressiivse põlvkonna poole. See on väljendusvahend ja see on keel. Ma tahan, et inimesed kohtuksid selle muusika kaudu Jeesusega ja et nad muutuksid radikaalselt, kuna just see juhtus minuga."

Kui Joshua Brown ütleb: "Kui Jumal suudab mind päästa, suudab Ta päästa ükskõik keda," ei ole see lihtsalt üks tühi ütlemine.




 Lisa kommentaar | Loe kommentaare (2)

Sinu nimi *
Sinu e-mail
Kommentaar *

Mitu ä tähte on sõnas jäääär? * See rumal küsimus hoiab robotid sellest foorumist eemal. Palun kirjuta oma vastus siia:


  Tutvu reeglitega





Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel

Loe kommentaare (2)


Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.