Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » TAEVAMANNA



Mine üle, et võtta üle ...
Jonathan David

Viimane lahingupaik on maailm. Apostlite tegude teine peatükk ilmutab meile mudelit, kuidas levib jumalik invasioon erinevatel maadel. See on liikunud pühast paigast (trooniruumist) määratud paika (ülemisse tuppa) ja sealt maailma (igasse tuppa). See mis toimub trooniruumis, peab ilmnema ülemises toas ja suunama Kogudust täitma seda, mida Isa on määranud taevast.

"Isand on ütelnud minu Isandale: Istu minu paremale käele, kuni ma panen su vaenlased sinu jalajäriks!" Apostlite teod 2:34,35

Kogudus on määratud täitma seda Isa otsust. Kogudus ei ole ainult hingede võitmise koht ega jüngrite treenimiskeskus. Kogudus ei ole ainult sotsiaalne organisatsioon, kus me näitame välja armastust ja hoolimist üksteise vastu osadussöömaaegade ja üheskoos elamisega. Kogudus ei ole ainult pühapäevased koosolekud ja kodugrupid. Need kõik on lihtsalt Koguduse funktsioonid, et õigesti juhtida kasvu ja hallata inimressursse.

"... mis oli vastavalt IGAVESELE EESMÄRGILE (ajastute ettemääramise järele – eesti keeles), mille ta teostas Kristuses Jeesuses, meie Isandas." Efesose 3:11

Mis on meie eesmärk?

"... et Jumala mitmesugune tarkus nüüd saaks teatavaks Koguduse kaudu taevalistele valitsustele ja võimudele ..." 10. salm

Alles nüüd on Kogudus hakanud aru saama oma maisest identiteedist ja imidžist. Kuid paljuski on ta rahuldunud mineviku saavutustega ning jäänud oma loorberitele puhkama. Kogudus peab minema teisele poole, et leida oma peamine ülesanne. Sellel aastal (2006) peab Kogudus MINEMA ÜLE, ET VÕTTA ÜLE.

"Aga kui Jeesus nägi rahvahulka enese ümber olevat, käskis ta minna teisele poole järve." Matteuse 8:18

Me saame oma lahingukäsud 2006. aastal, et kinnituda sellesse, mis meile on määratud. Ja see ei ole soovitus. See on Isanda käsk, et me ei jääks nendesse asjadesse kinni, mida mõjutavad rahvahulgad. Kui me tahame oma eludega mõjutada seda maailma, siis me ei saa olla meelepärased enamikule ega alistuda selle survele.

Defineeri uuesti oma positsioon

Me peame uuesti defineerima oma positsiooni. Üldsus avaldab meile survet, et toimiksime ootuspäraselt - teatud mallide järgi - see võib hävitada meie elud ja teenistused. Surve kaotada enamiku poolehoidu, populaarsust, kuulsust ja ka ressursse, mis sellega kaasnevad, võib paljusid panna tegema kompromisse Jumalale kuuletumises. Jumal ütles Filippusele, et ta lahkuks Samaaria linnast ja läheks kõrbeteele. Neile, kes on rahuldunud mineviku saavutustega ja võltsrahuldust andva tegevusega inimeste keskel, võib selline ülesanne osutuda võimatuks.

Ära rahuldu ja sulandu ümbruse ja situatsiooniga. Jumal ei taha, et me muutuksime selliseks, nagu on meie ümbrus, vaid Tema sarnaseks, kes on meid kutsunud. Võti jätkuvaks eduks on arm kuuletuda ning edu sünnitab edu.
See ongi kuulekus - olla meelepärane Jumalale, kes on meid värvanud, ning see sillutab teed edasisele progressile, jõukusele ja edule.

Murra vabaks suurest massist ja alluta oma elu – nagu seda tegi väike poiss, kelle Andreas leidis ja tõi Jeesuse juurde (leibade ja kalade loos). Niikaua kui me jääme halli massi sisse, siis see, mis me oleme ja mis meil on, seisab kasutuna. Seda ei saa siis kasutada, et täita Tema igatsust, et rahuldada rahvahulkade vajadusi. (Loe Johannese 6:5-14)

Defineeri uuesti oma eesmärk

Isand käsib meil minna teisele poole e siis ületada takistused. Iga stardi alguses peaksime teadma oma lõpp-punkti. Tänapäeval on väga laialt levinud kiusatus jääda mugavasse paika või olla kõrvale meelitatud oma lõppeesmärgist. Rikkuse petlikkus ja selle maailma mured lämmatavad ära dabar-sõna (dabar tähendab sõna, mis me oleme saanud Jumala käest, vt 1 Saamueli 3:7) eesmärgi meie südametes.

"Rebastel on urud ja lindudel on pesad aga Inimese Pojal ei ole kohta, kuhu oma pea panna." Matteuse 8:20

Nii paljudele meeldib järgida Jeesust vaid siis, kui see on sobilik, mugav ja lihtne.
Kohe pärast kristlaseks saamist oli mu elus seitse aastat tagakiusu. Kuid need aastad kujundasid Jeesusega kooskäimist. See oli aeg, kus ma hakkasin kuulma Tema häält ja tundma Tema tröösti ja armastust. Ma nägin nägemusi ja hoolitsesin selle eest, et mul oleks intiimne suhe Püha Vaimuga ja et ma oleksin Tema Vaimule tundlik. Me ei tohiks iialgi rahulduda mugavuse ja turvalisusega.

"... ja nad jõudsid Haaranini ning jäid sinna elama. Ja Terahi elupäevi oli 205 aastat ja Terah suri Haaranis." 1 Moosese 11:31,32

Miks ta jäi Haaranisse elama? Sest Haaran meenutas talle ta kaotatud poega (1Ms 11:28). Selle kaotuse kurbus muserdas teda ja ta emotsioone. Mineviku negatiivsed emotsioonid võivad meid eemale juhtida tuleviku eesmärkidest. See võib hoida meid minevikus ja takistada edasiminekut.

Me ei saa lubada endale peatust, et lakkuda haavu. Me peame tõusma, sest Kuninga asjadega on kiire! Ära rahuldu vähemaga kui Jumala parimaga. Et saada kätte kõik, mis Jumalal on meie jaoks, arenda endas õiget suhtumist. Jeesus ei usaldanud ennast ühegi inimese kätte, sest Ta teadis, mis oli inimeses. Ära lase vaenlasel ennast kõrvale meelitada oma teekonnal eesmärgi poole. Tegele iga kiusatuse ja negatiivsusega minevikust, nii et sellel ei oleks väge sind tagasi hoida edasi liikumast Kuningriigi edendamiseks.

Defineeri uuesti oma prioriteedid

"Isand, luba mul kõigepealt minna ja matta oma isa."

Meie isiklik ajakava ja ambitsioonid võivad hävitada meie püüdlused, saavutamaks soovitud eesmärki. Hoia eemale igast suhtest, igast ettevõtmisest või mõttest, mis juhib kõrvale su tähelepanu oma peamisest ülesandest ja kutsest. Ära põika Egiptusesse, sest sealt võid sa saada kaasa lisapagasi, mis muutub sulle hiljem takistuseks.

Veel tänapäevalgi on Haagar ja tema seeme komistuskiviks Aabrahamile ja tema seemnele! Otsusta anda endast kõik, et saavutada oma eesmärk. Ära seo end asjadega, mis röövivad sinult su pärandi. Ära vali teid, mis viivad vastupidises suunas sinu eesmärgile. Ära tee otsuseid, mis viivad sind eemale sinu eesmärgist.

Pakilisus on türann, mis kahjustab seda, mis on oluline. On vaja vaid natuke tähelepanu hajumist, ja juhtubki suur õnnetus. Nii palju elusid on põhja läinud, sest nad on segi ajanud oma prioriteedid. Järgi kuningriigi väärtussüsteemi ja pane juba täna paika kõik oma prioriteedid. Jäta kõrvale need, mis ei aita saavutada sulle määratud eesmärki ja ülesannet.

Defineeri uuesti oma usk

"Ja vaata suur maru tõusis merel, nõnda et paat lainetega kaeti. Aga Jeesus magas." Matteuse 8:24

Alati, kui oleme silmitsi ohuga, tundub, nagu polekski Jumala ligiolu. Mitte sellepärast, et Ta meist ei hooli, vaid Ta tahab anda meile võimaluse tõusta kõrgemale neist olukordadest ja võita nad. "Tegevusetu Jeesus, magav liitlane meie paadis" on meie võimalus kasutada oma usku ja hävitada oma hirmud. Me võime muuta usu imedeks, kaheldes oma kahtlustes ja kohutades oma hirme lahkuma oma maa-alalt!

Me ei tohiks Tema viivitust tõlgitseda kui armastuse, huvi ja hoolimise puudust. Tõde on vastupidine! Jumal tahab, et me tõuseksime usus. Jumal tahab, et võiksime ise võita oma katsumused. Ära võitle usu Alustaja ja Lõpetajaga, kaheldes Tema armastuses ja kaitses. Usk peab saama vabaks, selleks et võita rünnakud.

Kui me teeme hirmu oma mõistuses elavaks, siis olukordade survel meie usk nõrgeneb. Meil on valik, kas usk või hirm. Mõlemal on tagajärjed. Mõlemal on vägi ja toimimisviis. Usk, mis saab vabaks meie südametes, tõstab üles meis elava Kristuse potentsiaali.

Defineeri uuesti oma siseelu ehk tuleta meelde, kes on Kristus meie sees

"Mis mees see on ...?"

Kui me vabastame usu asemel hirmu, siis näeme suuri torme ja probleeme. Me näeme siis hiiglasi ja seda, et rohkem on neid, kes on meie vastu kui neid, kes on meie poolt. Jumal peab puudutama meie silmi, et me näeksime ja tunneksime seda, mida Tema tahab.

Väga oluliseks saab tulevikus ilmutus meis olevast Kristuse ligiolust. Me peame Teda tundma järjest rohkem ja rohkem, kuni oleme täiesti täidetud Tema headuse ja suurusega. Vaenlase rünnakute ajal näeb Kogudus täielikku Kristus-meis-ilmingut. Kui Jumal on meie poolt, kes saaks olla meie vastu. Kui Jumal tõuseb, siis Ta vaenlased pillutatakse laiali.

Reisides vastaskalda suunas, peame defineerima uuesti oma positsiooni, eesmärgi, prioriteedid, oma usu ja meis elava Kristuse. Me peame minema üle, et võtta üle. Ma usun, et Jumal on rääkinud selgelt, et 2006. aastal on olemas neli peamist ala, kus meid ootab läbimurre. See on aasta, mida oleme oodanud ja mille pärast palvetanud. 2005. aasta on olnud kiirenduse aasta. Viimase 12 kuu jooksul olen teeninud 35 linnas 21 maal. Kuna me teeme Jumala tahet siin maa peal, siis selle asemel, et läbi põleda, saame värskendust. Kuna mu Isa teeb tööd, teen ka mina!

Hävitav maavärin, mis raputas India ookeani 26. detsembril 2004. aastal, oli nii võimas, et kiirendas Maa pöörlemiskiirust. Geofüüsikud on välja arvutanud, et lööklaine on lühendanud meie planeedi pöörlemiskiirust umbes kolm mikrosekundit (3 miljondikku sekundist).

Muutuse põhjustas massi nihe planeedi keskme suunas, kui India ookeani raske tektooniline platoo paiskus Indoneesia platoo alla. See põhjustas maakera kiirema pöörlemise, nagu pöörlev iluuisutaja kiirendab oma pöördeid tõmmates käed tihedalt enda vastu. Selle raputuse tagajärjel on Maa nüüd 2,5 lisasentimeetrit kaldes.
(Researches at NASAs Jet Propulsion Laboratory, Pasadena, California - 30th Dec.2004 news@nature.com)

See on füüsiline manifestatsioon dabari-sõnast, mis kujundab seda, mis juhtub maa peal. Jesaja 51:16 annab meile põgusa pilgu Tema sõna väest meie suus. See laotab taevad ja rajab maa (salm 13). See ühendab taevad õigel viisil Jumala trooniga. Iga deemonlik kindlustus taevas on murtud. Taevad on avatud teenistuse ja koguduse kohal. Maa on kujundatud ja uuesti kavandatud vastavalt Tema mudelile. On leitud ja ausse tõstetud aluselised mudelid õigeks eluks ja käitumiseks. Me võime elada, nagu Tema elas. Meie südametes on eeskuju, mille järgi elasid meie esiisad. Järgi neid eeskujusid. Need on "jäljed liival".

Jumal on andnud meile 2006. aastaks neli tähtsat läbimurret:

Vägi, mis avaldab mõju uutele territooriumitele

"Ja kui Ta jõudis teisele poole järve gadaralaste maale ..." (Matteuse 8:28)

Jumal on avamas uusi uksi ja teid, mis on olnud varem suletud. Teed, mis on olnud suletud, et ära hoida sissepääsu. Avatakse uued uksed efektiivsemaks teenistuseks, uued uksed teenistuse, suhete, äride ja vaimsete läbimurrete jaoks. Avatakse uksed vabaks sissepääsuks üleloomulikku ja imepärasesse. Jumal avab sissepääsuteed kõikidele nendele aladele.

Ta on kõrvaldanud kogu vastuseisu sellel alal. Õhuvalla vaimsed väed ei suuda meid hoida enam pantvangis. Nad ei saa meid hoida piiramisrõngas. On uksi, mis Jumal on avanud, mida ükski inimene enam ei suuda sulgeda. On võimalusi, mida Jumal annab, mida ükski inimene ei saa ära võtta. Kuna taevas on jätkuvalt avatud meie kohal, siis on meil soosing Jumala ja inimestega.

Hakka uskuma, et Jumal viib meid sellistesse kohtadesse, kus meil endal ei ole veel mingit kogemust olnud, meil on vaid Suur Asjatundja! Ole valmis liikuma edasi koos Temaga kõikidesse seiklustesse, kuhu Ta juhib.

Kasvamine ja meelevallapositsioon

Me võime olla vanemad ja valitseda ning mõjutada teisi ilma erilise väe, või isegi ilma armuta. See, kes elab oma meelevallapositsioonis, on see, kes valitseb oma sauaga!

Jaakob toetus oma sauale, kui ta õnnistas oma järglasi (Heebrea 11:21). Sau sümboliseeris neid aastaid, mil Jumal tegutses ja tegeles Temaga ja samuti ka seda, et Jumal on leidnud ka sind olevat usaldusväärse majapidaja, kes toimib Tema väe soosingus ja esindab inimeste ees Teda. Ma usun, et 2006. aastal tõstetakse inimesed meelevallapositsioonile, kus nad saavad Teda palju täiuslikumalt esindada, sest nad on vormitud ja kujundatud Tema enda kätega.

Jumal rääkis mulle eelmise, 2005. aasta aprillis, et Ta usaldab vaid neid, keda Ta ise on kujundanud ja vorminud! Deemonlikud jõud kardavad meid vaimumaailmas. Me oleme vaimses positsioonis, et neid vaevata ning peatada kuradi valitsuspiirkonnas tegevus ja aeg.

"Ja vaata, nemad kisendasid ning ütlesid: "Mis on sul meiega tegemist, sa Jumala Poeg? Oled sa siia tulnud meid enneaegu vaevama?" Matteuse 8:29

Oma sünniga muutis Jeesus aega. Leinamispäevad on lõppenud, kuulutagem Tema soosingupäeva. Meiegi ligiolu vaevab kurje vaime. Me oleme vabad, et tegelda Kuningriigi asjadega. Deemonid ei ole võimelised meid tagasi hoidma.

Asjad, mis piirasid meid varem, ei saa meid enam siduda. Vaenlane ei saa ignoreerida meile antud positsiooni. See positsioon täiustub pidevalt. Meie meelevallapositsioon on kindlal alusel. Meid tunnustavad vaimumaailmas nii Püha Vaim kui ka inglid. Vaimumaailm reageerib meie usus öeldud sõnadele ja alistub meie deklaratsioonidele. Sõnad meie suus taastavad ümbritseva, kus luud tulevad luudega kokku (Hesekieli 37). Kui Paulus teenis, seistes ise selles uues meelevallapositsioonis, siis nõiduse väed tulid ilmsiks (Apostlite teod 19:19).

Jumal tõstab üles meelevallapositsiooniga jumalasulaseid, kes suudavad vaimseid dimensioone Jeesuse Kristuse Kogudusele edasi anda. Meil on nii palju jumalasulaseid, kel on küll võidmine, kuid neil puudub meelevald. Meelevallapositsiooni saavutanud inimene toimib kõrgemas vaimusfääris. Ta on kõrgemal lihast ja verest, kus pimeduse jõud opereerivad (1Kr 3:1-6).

Jumal tõstab kõikjal üles uue põlvkonna jumalasulaseid, kel on vaimne positsioon vaimumaailmas, kes seetõttu käivad selles ja on võimelised alistama vaenlase vägesid ja valitsusalasid. Las Isand jätkuvalt tegeleb meiega, kuni me saavutame usaldusväärsuse ning alles siis lubab Ta meil ennast esindada.

Vägi, et mõjutada majandust

Jumal annab pidevalt järjest suuremat ilmutust sellest, et Joosepil ja Taanielil ei olnud võidmine mitte ainult selleks, et raha teha. Nad ei kandnud mitte üksi ettevõtja armu. Poliitilise positsiooni abil tõsteti nad valitsema kogu piirkonda. Joosepi võidmine on selleks, et võtta üle piirkonna majandus ja rakendada seda Kuningriigi eesmärkide jaoks.

Gadaralaste maal tegeldi tõsiselt seakasvatusega. Kuid ühel päeval kukkus nende äri kokku. Jeesus purustas kogu majandussüsteemi!

Mõtle päevale, kus Kogudus mitte ainult ei valitse vaimumaailma, vaid ka tervete piirkondade majandust. Me muutume selle põlvkonna majandusbuumi taga olevaks juhtivaks jõuks. Me tuleme esile igas majandussektoris. Meie muutume nendeks, kellele maailma majandus allub. Kurjade rikkus talletatakse õigetele.

Jumal tõstab üles need, kellel on võime sisse astuda sellesse valdkonda, andes neile üleloomuliku armu, et murda Paabeli ja Egiptuse majandussüsteemi selgroog!

Jumal avab unikaalsed võimalused, et luua üleloomulikku rikkust. Ta vabastab meie üle võime eristada seda, mis on tõesti Jumalast ja mis on ainult hea idee. Ta liigutab meid Vaimu abil nii, et ahnus ega himustamine ei muutu meile komistuskiviks.

Vaesuse vaim, ahnus ja saamahimu on kõik osa rikkuse petlikkusest ja selle maailmasüsteemi muredest. Jumal ei tõsta üles üksnes andjaid vaid ka Kuningriigi varustajaid. Need on inimesed, kes on siin maa peal Jumala valitsuse all finantsteenistuses. Seepärast ongi vaja nii koguduses kui isiklikus elus oma rahaasjad kiiresti korda panna. Jumal ei saa õnnistada ega paljundada finantsilist korratust!

Usk, et võtta vastu oma pärandus

"Ja ta astus paati ja TULI TEISELE POOLE järve ning SAABUS OMA LINNA." Matteuse 9:1

Mu südames on suur ootus, et me saame kätte oma pärandi ja selle, mida Jumal on valmistanud neile, kes Teda armastavad. Me saame kätte selle, mis kuulub meile - maja, auto, maatükk, teenistus, oma eesmärk ja potentsiaal. Jumal ei taha, et me oleksime üürilised ja elaksime selles, mis kuulub kellelegi teisele.

Ta tahab, et me saaksime kätte kõik, mis Ta meile on tõotanud ja milleks Ta meid on ette valmistanud. Ma tunnetan, et Jumal annab meile käesoleval 2006. aastal tarkust, et kaardistada tegevusplaan ja taotleda seda, mida Jumal tahab meie elus esile tuua. Me saame ilmutuse sellest, mida teha, et jõuda sellesse, mida me usume endale kuuluvat.

"See oli kuulnud Jeesusest ja tuli rahva seas tema selja taha ja puudutas ta kuube. Sest ta mõtles: Kui ma aga puudutaksin tema riideid, saaksin ma terveks." Markuse 5:27,28

Kuidas ta teadis, et ta peab puudutama Jeesuse riideid? Kes talle seda ütles?
Kui ta kuulis Jeesusest, siis Püha Vaim ilmutas talle, et ta peab minema Jeesuse juurde ja teda puudutama. Püha Vaim ilmutab ka meile, kuidas lülituda strateegiatesse, mis näitavad, kuidas toimub rikkuste ülekandmine. Püha Vaim võib meid inspireerida tegema õigeid asju, mida Isand tahab, et me teeksime või millega oleksime seotud - mis paneksid meid teele, mis on täis Jumala ülikülluslike õnnistusi ja soosingut.

Aasta 2006 on aasta, et minna üle, et võtta üle. Võta vastu Isanda lahingukäsud, et minna teisele poole, kus asub meie selle aasta peamine ülesanne.






Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel



Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.