Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV » Aprill 2004



Ärkamise kuulutamine
02.04.04   Ruth Ward Heflin

Taevad jutustavad Jumala au ja taevalaotus kuulutab tema käte tööd! Päev peab päevale kõnet ja öö kuulutab ööle Jumala tarkust! Ei ole see kõne ega sõnad, millede hääl ei kostaks! Üle kogu ilmamaa käib nende kõla, maailma otsani nende sõna; neisse on ta püstitanud telgi päikesele!
Laulud 19:2-5


On olemas selline Jumala au sfäär, kus kuulutatakse ja kus meie hääl kostub “maailma otsani”. Me võime olla seal, kus me parajasti oleme ja vabastada oma usu, pöördudes mere saarte poole, pöördudes maailma kõige kaugemate paikade poole, kuulutades Isanda au, kuulutades ärkamist meie aja ja meie sugupõlve jaoks.

Jumal ei ole meid piiranud, vaid me ise oleme endid piiranud, mitte uskudes täielikult seda, mida Ta on valmis meie kaudu tegema. Ta põhjustab meis suuremate asjade ilmaletuleku – olgu selleks siis usk lõikuse uskumiseks, usk kuulutada Tema eesmärke kogu maailmas, usk välja astuda ärkamise eest.

Jumal on andnud Kogudusele kuulutamiseks hääle ja Ta ootab, et me seda kasutaksime. Ta on täiesti valmis valama sel tunnil meie peale oma Vaimu ja oma au ja kui keegi seda vaid kuulutab, siis teeb Ta seda. See ei ole meie mõistusest lähtuv kuulutamine, see on taevase kavatsuse kuulutamine ja kui sa midagi Vaimus kuulutad, paneb Jumal selle liikuma.

On aeg kuulutada ärkamist, sest Jumal on seda tõotanud. Ma usun, et igas kristlikus ajakirjas peaks olema eriline osa, mille nimi on “Ärkamise hääl”, kus esitatakse viimase hetke uudiseid sellest, mida Jumal parajasti kõikjal üle terve maailma teeb. Jumal õnnistab igat ajakirja, mis seda teeb.

Need, kellel on regulaarne raadioprogramm, peaksid vähemalt ühe lõigu nädalas pühendama ärkamisele. Kuulutagem usus, mida Jumal teeb, nii et Ta teeks veel rohkem.

Jumal ütles mulle möödunud aastal, et iga telejaam, millest saab ärkamise hääl, püsib maksevõimelisena. Ükspuha, millises meedias sa tegutsed, kasuta seda ärkamiseks. Kuuluta ärkamist oma maale.

Ühel hommikul, kui ma Jeruusalemmas ärkasin, ütles Isand mulle, et ma peaksin hakkama juhtima inimesi laulma America the Beautiful kõikjal, kuhu ma lähen ja et iga kord, kui me seda laulame, me käsiksime õnnistusel tulla oma rahva peale. Meil on see meelevald ja on aeg seda kasutada.

Isand tahab, et me saaksime ärkamisest sedavõrd haaratud, et me ei mõtleks enam millestki muust kui ärkamisest ega räägiks millestki muust kui ärkamisest. Olgu meie elu täielikult ärkamisele suunatud! Kui sa seda teed, saavad ka teised selle palaviku. Ärkamise palavik on nakkav ja kui sa sellest vaimustusse satud, vaimustab see ka teisi.

Praegu on ärkamise aeg ja me peame orienteeruma ärkamisele. Räägi sellest kõikjal, kuhu sa lähed. Usu seda igal ärkveloleku hetkel. Seisa selle tõotusel.

Mulle meeldib laul The River Is Here (Jõgi on siin) ja mulle meeldib igal hommikul ärgates seda kuulutada. Jõgi on siin. Ärkamine on siin. Jumala au on siin. See on aeg, mille nägemist me nii kaua oleme oodanud. See on hetk, mille pärast me kõik oleme palvetanud ja see on käes.

Tänu Jumalale, et see on Torontos. Tänu Jumalale, et see on Brownsville’is. Tänu Jumalale selle eest, mida Ta teeb Smithtonis, Missouris. Tänu Jumalale Wynnewoodi eest Pennsylvanias ja Tampa eest Floridas. Aga ma olen nii rõõmus, et ma võin igal hommikul ärgates kuulutada: “Me rõõmustume, sest jõgi on siin.” Ta on siin.

Ära mõtle negatiivsetele asjadele ja ära räägi neist. Vaata parem, mida Jumal teeb. Mul on kahju neist, kes otsivad meie aja tuntud ärkamistes asju, mida kritiseerida. Viimne kui üks ärkamine on Jumalast, kuigi neil võivad olla oma ainulaadsed ja iseäralikud aspektid. Toronto õnnistus, Pensacola ärkamine, Rodney Howard-Browne’i ärkamine, see, mida Jumal teeb su enda koguduses, mida Jumal teeb Benny Hinni, T.D. Jakesi, Oral ja Richard Robertsi, Kenneth Hagini, Kenneth Copelandi, Bonnie ja Mahesh Chavda, Monsignor Walsh’i, Gwen Shaw ja paljude teiste nendetaoliste teenistuste läbi, see uus Jumala Vaimu lainetus, mida sõna otseses mõttes on tunda üle terve maailma – need kõik on Jumalast. Meie võimekus end allutada sellele, mida Jumal teeb, võib olla erinev ja seetõttu võivad ka need Jumala väeavaldused, mida me kogeme, erinevad olla. Aga mida enam ärkamine edasi areneb, seda enam me leiame sarnasusi erinevuste asemel.

Ära enam püüa leida vigu selles, mida Jumal teeb ja hakka kuulutama õnnistust oma rahvale, oma perekonnale, oma linnale, oma teenistusele, oma hingele. Praegu ei ole aeg vigade otsimiseks või nende asetamiseks suurendusklaasi alla, keda Jumal kasutab. Saa kätte enda õnnistus. Kuuluta välja oma ärkamine. Mida varem sa lõpetad nende asjade uurimise, mida Jumal mujal teeb ja hakkad käskima õnnistustel tulla oma linna peale, seda varem näed sa seda sündivat.

Jumal on öelnud:

Sest maa saab täis Jehoova au tundmist – otsekui veed katavad merepõhja!
Habakuk 2:14

Hakka seda uskuma ja kuulutama, et see sünniks. Nüüd on Jumala aeg. Kui kogu maailm saab täis “Jehoova au tundmist”, siis tähendab see seda, et ka sinu linn ja sinu maja saavad seda täis. Ära mõtle enam, et see on võimatu ja hakka seda nõudma. Jumal ütles, et see sünnib.

Liiga tihti takistavad need asjad, mida me inimlikult teame, meil kuulutada Jumala tahet nende jaoks, kes meid ümbritsevad. Kui ma näen nägemuse sellest, kuidas Jumala Vaim meie valitsushoones töötab, ei pööra ma mingit tähelepanu kommentaatorite ägedatele väidetele, kes tahavad meid uskuma panna, et meie poliitilises süsteemis on kõik mäda. Kui Jumal on mulle näidanud, et Ta seal tegutseb, siis pean ma seda uskuma ja kuulutama.

Ühel päeval nägin ma nägemuses, kuidas Jumal tõstis Kapitooliumilt ülemise osa ära. Ta valis välja mõned mehed, nagu oleksid nad malendid ja tõstis nad hoonest välja. Siis valis Ta mõned teised mehed ja pani need hoonesse nende asemele. Ma usun seda. Ma usun, et Jumal kontrollib inimeste asjaajamist ja ma pean kuulutama Ta tahet meie rahva ja maailma jaoks. “Sest maa SAAB täis Jehoova au tundmist.” Miks peaksin ma kartma seda kuulutada?

Kõnelgu su hääl suure võidmise ja meelevallaga. Mingu see maailma otsteni. Kui sa püüad olla osaline nendes Jumala suurtes asjades, siis sa ei saa sinna midagi parata, et muutud ka ise suuremaks. Sa ei kaota midagi. Usu, et Isanda muutev arm saab laialdaselt tuntuks. See, mis Ta maailmas teeb, on suur.

Kui me läksime esimest korda Jeruusalemma elama, käskis Isand meil “näha head Jeruusalemmas”. Ta tuletas meile meelde nende kaheteistkümne mehe kogemuse, kes Joosua päevil saadeti salakuulajatena Iisraeli maale. Kümme neist esitasid raporti, mida Jumal nimetas halvaks. Kuigi see, mis nad ütlesid, oli tõsi, põhjustas see terve Iisraeli laste põlvkonna ilmajäämise Jumala tõotustest. Need kaks meest, kes esitasid hea raporti, hoiti elus, et nad juhiksid järgmise Iisraeli laste põlvkonna Tõotatud Maale. Jumal ütles, et kui me näeme Jeruusalemmas head ja räägime Jeruusalemmast ainult head, hoiab Ta meid sellel maal.

Me pidime selle oskuse kallal tööd tegema. Mäletan, kuidas ma kord sellega hakkama ei saanud. Noogutasin nõustudes peaga, kui keegi tegi Jeruusalemma kohta negatiivse märkuse ja ma pidin pärast selle inimese juurde tagasi minema ning selle tegemise pärast vabandama. Jumal on aidanud meil keskenduda Jeruusalemma positiivsetele aspektidele ning on tänu sellele meid maal hoidnud. Sel aastal tähistasime oma teenistuse kahekümne viiendat aastapäeva Pühas Linnas.

Nii nagu me Jeruusalemmas õppisime, oleme ka käitunud Ameerikas või ükspuha siis, kus me oleme viibinud. Inimestest, linnast või rahvast positiivselt rääkimine aitab sul vabastada usku nende inimeste, linna või rahva jaoks. Kuuluta Tema au, ükspuha kus sa ka ei viibiks!

Keeldu omamast tuleviku suhtes midagi muud peale optimismi ja keeldu rääkimast oma maa suhtes midagi muud peale õnnistuse. Seisa teistega koos ühel meelel ja usu, et Jumal õnnistab, nii nagu Ta on tõotanud. Meil seisab ees Jumala suurim külastus, mida maailm iganes on näinud. Otsusta olla selles osaline.

Juba mitu aastat oleme nüüd laulnud üht kuulutuslaulukest ärkamise kohta: There’s Going to Be Revival in the Land (maale tuleb ärkamine). Sa võid laulda seda või luua omaenda laulu ja laulda seda. Saagu kogu atmosfäär laetud sinu ärkamise au kuulutusest! Mina usun seda ja ma olen otsustanud seda usus kuulutada, nähes seda materialiseeruvat elava Jumala Vaimu väe kaudu.

Üks õde Uus-Inglismaalt ütles mulle: “Õde Ruth, mul oli alati halb tunne, kui ma kuulsin jutlustajaid rääkimas ‘kinnikülmunud kirdeosariikidest’.” Selgub, et põhjus, miks ta end halvasti tundis, oli selles, et Jumal oli andnud talle nägemuse leegist, mis juba põles selles maa osas. See ei olnud suur leek, aga see oli leek ja seda nähes teadis ta, et mitte kogu kirdeala ei olnud ‘külmunud’.

Ta sai väga õnnistatud, kui ta võttis osa meie presidendi ametisseõnnistamise palvehommikusöögist Washingtonis. Kui ta kuulis mind rääkivat, et ma nägin võbisevaid tulukesi tekkivat tervele Ameerika kaardile, siis mõistis ta, et need on needsamad võbisevad leegid, mis ta oli näinud kirdest tõusmas ja ta teadis, et Jumal saadab sinna ärkamise.

Kui Jumal on lasknud langeda su vaimu nägemuse ärkamisest Ameerikas, siis sa ei saa enam rääkida sellest maast negatiivselt. Sa näed siis ainult põlevat tuld. Sa näed siis ainult, kuidas valgust tuleb muudkui juurde. Sa tead siis ainult, et need tuuled, mis puhuvad, puudutavad lõpuks igat Ameerika piirkonda – põhjas, lõunas, idas ja läänes. Ja sa tead, et see Vaimu tuul puhub uue elu surnutesse ja paneb nad jalule tõusma, “päratu suur vägi”. See on juba hakanud sündima.

Jumal ütleb meile, et ärkamine ei pea igasse paikkonda tulema ühtmoodi. Sa ei pea kopeerima seda, mida kusagil mujal on tehtud. See on uus päev, uus aeg ja uus koht. Las Jumal teeb seda sel viisil, nagu Ta seda teha tahab. Aga hakka täna uskuma Jumalalt ärkamist oma piirkonnas ja kuuluta seda avalikult ja julgelt.

Isand, me tahame oma maal näha ärkamist isegi enam kui oma tarvilikku toidust. Me kuulutame ärkamise au piirist piirini ja merest mereni. Jeesuse nimel, aamen!

Revival Glory © 1998 by Ruth Ward Heflin. Inglise keelest tõlkinud Hubert Jakobs




 Lisa kommentaar | Loe kommentaare (2)

Sinu nimi *
Sinu e-mail
Kommentaar *
Mitu ä tähte on sõnas jäääär? * See rumal küsimus hoiab robotid sellest foorumist eemal. Palun kirjuta oma vastus siia:

  Tutvu reeglitega



Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel

Loe kommentaare (2)



Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.