Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV » Märts 2005



Ulf Ekman kolib tagasi Rootsi ja Johnny Foglander 50
17.03.05  

13. märtsi pühapäevase jumalateenistuse käigus teatas pastor Ulf Ekman, et nad kolivad koos abikaasa Birgittaga millalgi selle aasta jooksul tagasi Uppsalasse Rootsis. See sõnum tuli teleühenduse kaudu otse Iisraelist, kuhu Ekmanite abielupaar 2002. aasta augustis kolis, rajamaks Jeruusalemma õppe- ja informatsioonikeskust.

"Jumal on meile näidanud, et on aeg tulla tagasi ja teha tööd Uppsalast lähtudes, kuigi see ei sünni samamoodi kui varem," ütles Ulf Elu Sõna kogudusele.

Kohaliku pastorina jätkab Robert Ekh, samas kui Ulf ja Birgitta sõidavad peamiselt ringi ja keskenduvad rahvusvahelisele tööle ja Livets Ordi erinevatele keskustele.

"Aga ma loodan ka, et saan olla kodus ja jutlustada mõned korrad kuus," lisas pastor Ulf. Peale selle aitab ta kaasa, et tugevdada Elu Sõna Ülikooli (Livets Ord University) ja isegi õpetada seal mõningaid aineid ning toetada kogudusi kõikjal Skandinaavias.

"Taas koju tulla tundub väga tore ja põnev," ütles Birgitta. "Jumal on meid juba mitu kuud seda tegema õhutanud ja algul me olime üsna imestunud. Aga me tunneme, et see on meie jaoks järgmine samm ja ootame seda, et taas rajada oma baas Uppsalasse. Hoolimata sellest, et me endiselt reisime suurema osa aastast ringi."

Pastor Ulf Ekmani kevadine seminar Rootsi Elu Sõna koguduses toimub 3.–6. maini.

Johnny Foglander 50

16. märtsil tähistas oma 50. sünnipäeva mees, kes on lähedalt seotud tormiliste sündmustega, mis leidsid 1980-ndate teisel poolel aset Eestis – Uppsala Elu Sõna piiblikooli õpetaja Johnny Foglander (ehk tollane Johnny Carlsson).

Johnny Foglander on ainus Livets Ordi piiblikooli õppejõududest, kes on olnud seal algusest peale ja seega on kõik umbes üheksast tuhandest kooli lõpetanud õpilasest saanud osa tema õpetusest. Sealse teenistuse kõrval reisib Johnny Foglander kõikjal maailmas ringi ja õpetab, praegusel ajal peamiselt koguduse erinevates keskustes, millega on seotud kümmekond piiblikooli. Johnny Foglanderi teenistus on viinud teda umbes 40 riiki Euroopas, Aafrikas ja Aasias, aga ka Ühendriikidesse ja Kanadasse ja teda on rikastanud paljud muljed ja läbielamused.

"1986. aastal me elasime Tallinnas läbi võrratu vaimse läbimurde, mis sai alguseks noorteärkamisele. See mälestus on väga tugev ja selge. Ja 90-ndate alguses tuli Albaanias Jumala Vaim nii võimsalt, et terve kogudus kukkus Tema väe all maha," ütleb Johnny Foglander. Ta nimetab ka sadu inimesi, keda ta on näinud tervenemas ja paljusid üleloomulikke läbielamusi. Hiljuti naasis ta Singapurist, kus ta õpetas ühes piiblikoolis.

"Ma tunnen, et selles piirkonnas toimub palju aulisi asju ja ma ootan põnevusega seda, mis toimub lähitulevikus. Ma usun, et lähema kümne aasta jooksul toimuvad seal silmanähtavad muudatused," ütleb ta.

Ta ise ei kasvanud üles kristlikus kodus ja ta ellusuhtumine oli teismeeas pigemini ateistlik. Aga aastatega see vaateviis muutus. "Mul oli suur huvi eksistentsiaalsete küsimuste vastu ja kui ma olin 19-aastane, siis eemaldusin ma ateismist ja otsustasin, et palju realistlikum on uskuda, et Jumal on olemas, kui et Teda ei ole. See andis mulle väga hea enesetunde ja ma muutusin avatumaks selle suhtes, mida mu kristlastest sõbrad mulle rääkisid," meenutab Johnny Foglander.

Ta leidis isegi oma ema raamaturiiulist raamatuid, mis tugevdasid veelgi ta uut seisukohta. Sõjaväeteenistuse lõpus sattus ta Örebro linna, kus ta varem oli koolis käinud ja seal kohtas ta üht tuttavat tütarlast. Selgus, et too oli saanud kristlaseks ja kutsus Johnny kaasa oma piibliuurimisgruppi. Esimest korda esitati Johnny Foglanderile õigesti evangeeliumi ja mõne nädala pärast, 21-aastasena, võttis ta Jeesuse oma ellu vastu. Ta palus kodus magamistoas vaikse palve ja uinus, ilma et midagi dramaatilist oleks juhtunud.

"Aga järgnevatel päevadel kogesin ma seda sulgkerget rahu ja rõõmu, mis pulbitses mu sees ja ma tundsin, et üks tühimik minus on täidetud," ütleb ta. Hiljem kutsus Isand ta teenistusse ja kui 1983. aastal rajati Uppsalasse Elu Sõna piiblikool, oli tema üks selle asutajaid.

"Ma tahan vanas eas olla jutlustajana parim ja ma kavatsen muutuda üha paremaks ja paremaks ning ei mõtlegi viiekümneselt viletsaks jääda," ütleb ta ja tsiteerib Õpetussõnu 4:18: "Aga õigete rada on otsekui valgusepaistus, mis muutub üha selgemaks, kuni päev on saabunud!"




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.