Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



Aasta 2006 – külm või kuum
22.02.06   Danny Steyne

Sel aastal ole külm või kuum ... leige olla on ohtlik. Laul 46

Peamine asi, mida Isand mulle näitas, oli see, et aasta 2006 (ja 2007. aasta esimene osa) on kuuma ja külma aasta. Ma kuulsin, et see ei ole leiguse ega kesktee aasta.

Üheksakümnendate aastate alguses andis Isand mulle nägemuse kirikust, mis hõljus väljaspool aega ja ruumi. Hoone kohal seisis Jeesus, hoone ise oli sama suur kui Jeesuse jalg. Kiriku keskosa kohal hoidis Jeesus kahe käega mõõka, mille tera oli allapoole suunatud. Ta nägu tundus kindlameelse ja otsustavana. Ma teadsin, et Ta lihtsalt ootas õiget aega.

Sel hetkel vajutas Ta mõõga läbi kogu koguduse hoone, jagades selle kaheks. Kohe nägin ma kohkumist hoone sees, kus inimesed olid otseselt ja karmilt eraldatud kaheks.

Pooled eraldati ja ühest poolest sai Pruut, kes oli valgus ja aulisus, sest temas oli au, mis on usk.

Teine pool sai tuntuks kui pime ja religioosne osa, pimeduse ja uskmatuse pärast temas ja ta langes unustusse. Kuid tunne oli, nagu saaks sellest poolestki tulla üle Pruudi poolele. Sel hetkel kuulutas Jumal, et Ta ei lase enam kadunuid peita end valgusesse!

Ma usun, et Isand rääkis mulle, et see ongi see aasta, kus see kõik sünnib ning kuulutatakse välja eraldatus valguse ja pimeduse vahel. Need, kes üritavad jääda kahe vahele, saavad kas haiget või surmatakse (vaimselt ja ka füüsiliselt).

See juhtub sellepärast, et valguse poolel olevad on kuulutanud väga selgelt, et tuleb tulla eikellegimaalt ära. Ma usun, et siinkohal toimib Heebrea 6:4-6 kirjakoht: "Sest on võimatu neid, kes korra olid valgustatud ning maitsesid taevalist andi ja said osa Pühast Vaimust ja maitsesid Jumala head sõna ja tulevase maailmaajastu väge ja siis ära taganesid, uuesti tuua meeleparandusele, sellepärast, et nad iseeneste kahjuks Jumala Poja risti löövad ja naeruks panevad."

"Sest aeg on kohtul alata Jumala kojast, kui see aga algab kõigepealt meist, missugune ots ootab neid, kes ei ole sõnakuulelikud Jumala evangeeliumile?" 1 Pt 4:17

See on aasta, kus nii kuum kui külm saavad ilmsiks ja kus meie sõnakuulelikkus ilmneb väga selgelt.

Teisest küljest on see aasta, kus au vabaneb sellisel määral, millisena seda pole varem nähtud. Usk tõuseb jumalasulastes nii, et lood imedest lausa plahvatavad. See toimub üle kogu maailma, ka läänes.

Eeskujud, mudelid ja varjud, mis on juba esile tulnud ja mis veel tulevad esile selle 2006. aasta esimesel poolel, muutuvad silmnähtavaks järgmise pooleteise aasta jooksul. Need lasevad aimata seda, mis on tegelikult alles tulemas – nii negatiivse kui positiivse poole pealt. See mis on olnud surma võrdkuju Koguduse sfääris, muutub tulevastel päevadel täiesti silmnähtavaks. Ja see, mis on olnud elu võrdkuju, vabastatakse sellisel määral, et mõned kõige silmapaistvamatest imedest sünnivad ilma mingi pingutuse, paastumise või eelnevalt aastaid läbipressimata.

Selleks aastaks on läbimurre juba toimunud.

See ei ole aasta läbimurdeks, vaid aasta, kus juba on toimunud läbimurre. Need kes on kannatanud, keda Isand on murdnud, leiavad end taevastes sfäärides, kuhu nad on end läbi murdnud. Need alandlikud, kellele on usaldatud "Tema haavade rikkus", ülendatakse taevastesse reaalsustesse.

"Seepärast alandage ennast Isanda vägeva käe alla, et teid omal ajal ülendataks." 1 Pt 5:6

On aeg! Järjest enam ilmub taevane ligiolu usklike koosolekutel. Seal toimuvad tunnustähed otse taevast – mitte ainult kuld, suled ja õli, vaid ka külalised ja külastused. Seal toimuvad ka muud asjad, hämmastavad meistriteosed ja kunstiteosed taevast, mis muutuvad nähtavateks, samuti igasugused värvid, hääled ja nähtused, mida pole varem kogetud ega nähtud maa peal.

Neil koosolekutel on isegi aegu, kus taevas on sellisel määral avatud, et tundub nagu Tema ligiolu ja vägi jääksidki lõputult voolama. Enam ei kõnni vaid mõni üksik Eenok koos Jumalaga, vaid terve põlvkond käib koos Jumalaga taevastes paikades, vabastades seda au ka maa peale.

Millise meelevallaga sa teed neid asju?

Matteuse 21:23-27
1 Korintose 2: 4-5

Inimeste meetodid, et hoida inimesi vastutavatena, on alati läbi kukkunud. Inimesed on alati olnud suutelised varjama pattu üksteise eest. Suurim vastutus ja kate on Jumal ise. Kui me käime läbipaistvatena Tema ees, siis käime ka läbipaistvatena oma vendade ja õdede ees, kes omakorda näevad ja tunnevad ära Jumala armu meie eludes.

Sa ei saa jääda üksikuks hundiks. Sa oled üks Tema lammastest, kes kuuleb Tema häält! Tuleb ette korrektuuride tegemist ja ka julgustust suhetes nendega, kes valvavad meie elude üle, mitte ettevaatusest, vaid usust.

Aasta muutuseks ja ülesehituseks.

See ei ole reformatsiooniaasta. Läbi ajaloo on Kogudus püüdnud reformeerida end mineviku mudelite järgi, mis tundusid võitud ja efektiivsed. Samuti ei ole see uuenduste aasta, mis viitab jällegi tendentsile pöörduda tagasi julgustava ja abistava poole minevikust.

See on totaalseks muutuse ja uussünni aasta. Jumala eesmärkide ülesehitus Koguduse jaoks on juba kirjutatud Jumala inimeste südametesse. Nii paljud on jõudnud selgusele, et see, mis on olnud ja tehtud ei toimi ja on olemas täiesti uus asi, mida Jumal teeb.

"... keda tevas peab pidama enesele selle ajani, mil oma kohale asetatakse kõik, mis Jumal on rääkinud kõigi oma pühade prohvetite suu kaudu maailma ajastust alates." Apostlite teod 3:21

Jeesus tuleb ainult Oma Kogudusele järele. Seepärast peame armastama Tema Kogudust, mitte iialgi temast halba rääkima või laimama. On eluliselt oluline mõista, et Kogudus ei ole hoone, liikumine, denominatsioon, traditsioon või midagi, mida inimesed eelistavad ja religiooniks nimetavad. Kogudus koosneb inimestest, kes on muudetud Tema Püha Vaimu läbi, kes käivad Tema võidmise ja väe all ja peegeldavad Tema au neid ümbritsevasse pimedusse.

Sõna 2006. aastaks on vabanemine!

Jeremija 34:8-20

Koguduse vabastamine on alati olnud Jumala eesmärk. Tema eesmärgid tulevad esile nende kaudu, kes teevad koostööd Tema inimestega. Tema soov on olnud kutsuda neid, kes varustavad Jumala inimesi täitma Tema eesmärke.

Jumal ei osale katastroofides, vaid parandustöödes.

2005. aasta oktoobris, Isanda külastuse ajal Coeur d'Alenes, Idahos näitas Ta mulle mitmeid vapustavaid sündmusi lähitulevikust. Ta viitas 1 Kn 19:11-13. Märksõnadeks on tuul, maavärisemine ja tasane sahin. Sündmused, mis on sama dramaatilised kui orkaan Katrina 2005. aastal, on järgmised:

Tuul – orkaanid ja tornaadod.

Maavärisemised – San Diego kandis, eelhoiatusega 6,49-palline tõuge, millele järgneb 8.7-palline tõuge mõne päeva pärast. Võib olla ka väiksemaid tõukeid Uus-Inglismaa osariikides.

Tuli – meteoorid, elektrivood ja tulekahjud, mis vallanduvad kuivades paikades. Ma usun, et üks paik on Chicago.

Ja lõpuks tasane sahin.

Jumalat ei olnud tuules, maavärisemises ega ka mitte tules. Usklikel on tähtis seda mõista või me langeme kohtumõistmise alla. Jeremia 29:11 ütleb: "Sest ma tunnen plaane (eesti keeles mõtteid), mis mul on teie jaoks, ütleb Isand: need on rahu, aga mitte õnnetuse mõtted, et anda teile tulevikku ja lootust." Isand on tasases sahinas, mida võib tõlkida ka kui läheneva äikesemürina rahulikku kõla. Isand on otsustavas lõpus. See on Isanda hääl, mis voolab läbi Tema inimeste elude.
"... te ei ole ära tundnud oma külastusaega (eesti keeles armukatsumisaega)" Luuka 19:44
Jumal käis Eelijaga sellepärast nii ringi, et ta ei paneks mööda oma külastusajast. Külastuspäev on see, mil Isand vabastab oma au oma Koguduse kaudu. Siis meie saame päästevahendiks maa peal, sest me kanname allikat enda eludes, kes on Jumal!

"Ja elada vooruslikku elu paganate keskel, et nad selles, mille pärast nad teist kui kurjategijaist paha räägivad, teie häid tegusid nähes annaksid Jumalale austust külastuspäeval (eesti keeles katsumispäeval)!" 1 Pt 2:12

Eelija mantel anti edasi kahekordse võidmisena Eliisale. Meie oleme Eliisa põlvkond. See on põlvkond, kes on kuulnud Jumala headusest ja väest ning tahab võtta selle mantli enese peale, et teha Jumala vägevaid tegusid.

Pärast seda, kui need asjad sünnivad, tuleb esile hääl usus. Esimesed ongi need, kes usuvad, kes kannavad enesega Jumala armu, koos tunnistusega Tema väest. Kuigi tragöödia on neis sündmustes suur, siis paljud päästetakse ja paljud äratatakse isegi surnust üles.

Sain aru, et need paigad, kus praegu austatakse Püha Vaimu väe tööd, jäävad puutumatuks ja muutuvad varju- ja turvapaikadeks nende sündmuste keskel. Samas, kahjuks, hävitatakse teised paigad, sest nende fookus on olnud vaid sellel, kuidas meeldida inimestele, selle asemel, et Jumal võiks seal leida endale hingamispaiga!

"Nõnda ütleb Jehoova: Taevas on minu aujärg ja maa on minu jalajärg! Kus saaks siis olla koda, mida te tahate mulle ehitada, ja kus saaks siis olla mu hingamispaik?" Jesaja 66:1

Jumal puhkab usus.

Viimastel aastakümnetel oleme näinud üle kogu maailma esile kerkimas erinevaid trende ja liikumisi. Kaheksakümnendate algul toimusid paljude inimeste kaudu Koguduses massilised tervenemised. Kaheksakümnendate lõpus vabanes prohvetlik teenistus. 1994. aastal toimus Torontos dramaatiline ärkamine, mis on arenenud siiani. Ka teised on järgnenud sellele ühele, igal neist on olnud oma osa selles, kuhu Jumal juhib oma Kogudust, kuid tulemas on veel üks, suurim neist kõigist ja ometi osa neist kõigist, mis hakkab täitma Jeesuse igatsust, kui Ta küsis: "... kui Inimese Poeg tuleb, kas Ta siis leiab usku maa peal?" Luuka 18:8

Usu vabanemine muutub suurimaks kõikidest lõpuaja liikumistest maa peal, just seda Jeesus otsib. Usk on Jumalale meelepärane. Usk on see, milles Jumal puhkab, sest Ta inimesed puhkavad Temas (Hb 11). Sellest räägitakse Johannese 15. peatükis - me jääme Temasse ja Tema jääb meisse, mille tulemusena me kanname palju vilja!

Hiiglane on ärganud.

1982. aastal nägin ma unenäo magavast hiiglasest väikeses valges maakirikus. Isanda käsi tuli alla, haaras hiiglasel õlast ja äratas ta üles. Kui hiiglane püsti tõusis, lendas kirik tükkideks.

Siis Isand ütles mulle, et tuleb päev, mil Kogudus seisab püsti ilma takistuseta, ilma ühegi inimliku (religioosse, organisatsioonilise, denominatsioonilise ega muu) struktuurita.

Me läheneme koguduse elu sellisele reaalsusele, mis ületab kõik selle, mida oleme siiani kogenud. Tema ligiolu ilmub ja Tema valgus särab pimeduses. Tõuse, Kogudus, tõuse! See ongi see, milleks sa oled sündinud (Jesaja 46:3-13)!
www.mountainofworship.com




 Lisa kommentaar | Loe kommentaare (0)

Sinu nimi *
Sinu e-mail
Kommentaar *
Mitu ä tähte on sõnas jäääär? * See rumal küsimus hoiab robotid sellest foorumist eemal. Palun kirjuta oma vastus siia:

  Tutvu reeglitega



Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel

Lisa kommentaar



Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.