Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



JÄRGMISEL NÄDALAL ON IISRAELI 58. AASTAPÄEV
01.05.06  

Järgmisel nädalal tähistab Iisrael oma 58. iseseisvuse aastapäeva ning mälestab kõiki Iisraeli sõdades langenuid.

Teisipäeval, 2. mail tähistab Iisrael "Yom HaZikaron"-i ehk mälestuspäeva iisraellaste auks, kes on sõdades või terrorirünnakutes hukkunud. 1947. aastast saadik on surma saanud umbes 22 000 iisraellast, nende hulka on arvatud ka IDF (Iisraeli Kaitseväe) veteranid, kes surid saadud vigastuste tagajärjel hiljem ning IDF-sse mittekuulunud, kes hukkusid kohustuste täitmisel.

Tähtpäev algab 2. mai eelsel õhtul kell 8 üheminutilise sireeniga, mille vältel enamus iisraellastest seisab vaikuses, mälestades ja austades langenuid.

Kui 2. mail päike loojub, heisatakse riiklikul tseremoonial Herzli mäel riigilipp ja süüdatakse 12 tõrvikut. See tähendab, et Yom HaZikaroni tõsine tähistamine on pöördunud võidukaks "Yom Ha´Atzmaut"-i ehk iseseisvuspäeva tähistamiseks. Yom Ha´Atzmaut´i päeval tähistatakse Iisraeli riigi asutamist 14. mail 1948. aastal.

Pidustused kestavad terve kolmapäevase päeva. Sel päeval on paljud iisraellased parkides ja metsades piknikul.

Iisraeli riik rajati reedel, 14. mail 1948, juudi kalendri järgi 5. Iyyar'il 5708. Kuna Iisraeli ja juudi pühasid peetakse juudi kalendri järgi, siis 5. Iyyar on ametlik Iisraeli iseseisvuspäev. Sel aastal langeb 5. Iyyar kolmapäevale, 3. maile.

Iisraeli riigi rajamisega 1948. aastal taastati pärast 2000 aastat juudiriigi iseseisvus. Selle pika aja jooksul ei olnud Iisraelimaale ükski teine rahvas iseseisvat riiki rajanud.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.