Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



PAAVST BENEDICTUS KÜLASTAB AUSCHWITZI
27.05.06  

Paavst Benedictus XVI külastab 25.-28. maini Poolat ning lõpetab oma visiidi Auschwitz-Birkenau surmalaagri külastamisega, kirjutas European Jewish Press.

Paavst palus spetsiaalselt, et Auschwitz tema Poola visiidi plaanidesse lülitataks. Jerusalem Post kirjutas, et juudid ja paljud teisedki näevad Auschwitzi külastust kui olulist sammu paavsti missioonis viia ellu lepitust juutide ja katoliiklaste vahel, mida alustas Johannes Paulus, kes oma valimiste aastal palvetas Auschwitzis.

Holokausti üleelanud 79-aastane Rafael Feferman loodab kuulda paavstilt ülestunnistust, et Vatikan oleks saanud juutide päästmiseks rohkem teha. "Pean oluliseks jääda Johannes Pauluse öeldu juurde, et kristlased peaksid paluma oma tegude pärast andestust ning et juute tuleks näha nende vanemate vendadena," ütles ta.

Paavst palvetab Auschwitzis hukkamismüüri ääres, kus natsid tuhandeid kinnipeetavaid maha lasksid. "Paavst soovib rõhutada, et see on paik dialoogiks, paik, kus surmast hoolimata läheb elu edasi, otsides midagi erinevat kurjast ja julmusest, mis on inimesi lahutanud," ütles peapiiskop Stanislav Gadecki, kes vastutab Auschwitzi külastuse eest paavsti visiidi ajal.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.