Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



BUSH POOLDAB JUUDI KOGUKONDADE LAMMUTAMIST
27.05.06  

Hoolimata hoiatustest, et Iisraeli väljatõmbumine Juudeast ja Samaariast võib ohustada USA julgeolekut, toetas USA president George Bush sel nädalal Iisraeli peaministri plaane väljatõmbumiseks.

Pärast teisipäeval toimunud Bushi ja Olmerti kohtumist Valges Majas ütles Bush pressikonverentsil, et ta toetab Olmerti ideed tuua välja juudi elanikud enamusest Iisraeli asundustest Juudeas ja Samaarias. President rõhutas siiski, et lõplikud piirid sõltuvad kokkuleppest Iisraeli ja palestiinlaste vahel.

Bushi sõnul hõlmavad Olmerti plaanid "suurema osa Iisraeli asunduste elimineerimist, välja arvatud suuremad Iisraeli elanikkonnaga keskused Läänekaldal... Kuigi otsus lõpliku staatuse osas kujuneb vastastikku kokkulepitud muudatuste põhjal ning kumbki osapool ei tohiks seada kahtluse alla läbirääkimiste tulemuste mõju leppele lõpliku staatuse osas, võivad peaministri ideed olla oluliseks sammuks rahu suunas, mida me mõlemad toetame."

IMRA kommenteeris, et pressikonverents ei toonud üllatusi. "Ameerika Ühendriigid ei peata Iisraeli, kui too juudi kogukondadest buldooseriga üle käib - pigem hoiatab, et kui Mr Olmert mõnedest kogukondadest buldooseriga üle käibki, ei tähenda see, et Iisrael saab endale hoida kõik need kogukonnad, millest üle ei käida," kirjutas IMRA.

Bush võttis Olmerti plaanid omaks, kuigi Washingtoni analüütikud pidasid neid "USA huvisid ja julgeolekut ohustavaks". Enne äsjast kohtumist Valges Majas esines Julgeolekupoliitika Keskus hoiatusega, et plaan "tuua Iisraeli tsiviilelanikud ja sõjaväelased välja ligi 90-95 protsendilt Läänekaldalt ja suurtest Jeruusalemma osadest" võib tuua kaasa samasuguseid tagajärgi nagu väljatõmbumine Gazast möödunud aastal.

Keskus hoiatas, et väljatõmbumine võib muuta piirkonna Talibani taoliseks riigiks; tuua kaasa piirkonna üleujutamise terroristidega ja nende sõjavarustusega; võimaldada Al-Qaedal ja teistel rajada ründebaase; võimaldada terroristidel teostada raketirünnakuid Iisraeli suuremate linnade ning Ben Gurioni lennuväljalt väljuvate ja sinna saabuvate lennukite vastu; ja destabiliseerida Jordaania kuningriiki.

Keskus avaldas arvamust, et väljatõmbumine mõjutab oluliselt USA terrorismivastast sõda ning USA sõjalisi jõude Iraagis, tõstes "USA deklareeritud vaenlaste prestiizhi... See motiveerib tuhandeid kogu maailmas ühinema globaalse dzihaadiga Ameerika vastu."

Ülaltoodu valguses peaks Ameerika Ühendriigid julgustama Iisraeli valitsust "otsima strateegiaid, mis takistaks Ameerika ja Iisraeliga sõdivatel jõududel võite saavutamast," kirjutas keskus.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.