Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV » Mai 2005



Demograafiline oht pole tõsiseltvõetav
26.05.05   12

Ameerika ja Iisraeli teadlastest koosnev uurimisrühm jõudis järeldusele, et Iisraeli ja Palestiina territooriumi demograafiline olukord ei vasta paljude degraafide andmetele, mis väidavad, et paari aastaga muutub juudi rahvas vähemuseks Jordani ja Vahemere-äärsetel aladel.

2004. aastal araablastest elanike arvu kajastavad tulemused on paljuski ülepakutud Palestiina Statistika Keskbüroo poolt (PCBS) - see läheneb 2,4 miljonile, mitte 3,8 miljoile, nagu väidab Palestiina Statistika Keskbüroo (PSKB). PSKB esitatud arvud 2004. aasta kohta põhinevad 1997. aastal toimunud rahvaloenduse andmetel ning ennustamistel, arvataval kõrgel sündivusel ning ebareaalselt kõrgel immigartsioonil põhineval arvul, mitte tegelikel uuringutel.

Tegelikkuses on registreeritud vähem sünde, kui PSKB ennustas ning 310 000 isiku immigreerumise asemel näitavad arvud hoopis 74 tuhande elaniku emigreerumist 1997. aastast alates. PSKB on Jeruusalemma araablasi ka kaks korda oma statistikas arvestanud - lisades nad Läänekalda araablaste hulka ning samal ajal ka Iisraeli araablaste hulka. Ning veel ka inimesed, kes on välismaal elanud kuni paar aastat on arvestatud ametliku statistika sisse ning sellel juurde on arvestatud ka nende arvu loomulik kasv.

Teadlastegrupi järeldused olid järgmised: 2004. aasta rahvastiku suhe Jordani ja Vahemere-äärstelel aladel on 60:40 juutide kasuks, need andmed sarnanevad suhtarvule, mis on püsinud 1967. aastast alates. Läänekaldal on kaks juuti iga araablase kohta.

Gaza sektori rahvastiku arvu kasv on vähenenud neljalt protsendilt kolmele, mis näitab palju madalamat tendentsi kui PSKB andmed. Läänekalda araablasest elanike arvu kasv on võrdne juutidest elanike arvu kasvuga, 2,5 protsenti aastas. Samal ajal on Läänekaldal elavate naiste sigivus on vähenenud 3,3 sünnini naise kohta ning Iisraeli naiste sigivus on tõusnud 2,7-ni. Ja seegi väike vahe kaob varsti, kui juutide tagasirännet nende kodumaale arvesse võtta.

Teadlastegrupp seega järeldab, et tänapäevane juudi enamus oma tõusujoones kulgeva sündivusega ning suure kodumaale tagasirändajate hulgaga on võimeline säilitama demograafilist tasakaalu juutide kasuks.

Copyright 2004 Word of Life Israel




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.