Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



Suri "iiri Mooses"
25.06.05  

Robert F. Maguire Jr., kes juhtis salajast õhuteenistust, mis tõi Iisraeli tagasi üle 40 tuhande Jeemeni juudi, suri 10. juunil 94-aastasena, kirjutas Jerusalem Post.

Maguire, päritolult ameeriklane ja iirlane, töötas Alaska lennukompaniis 1948. aastal, mil see ettevõte nõustus viima Jeemeni juudid Iisraeli, kui Jeemeni imaam lubas tervel juudi elanikkonnal maalt lahkuda. Selle salajase operatsiooni ajal, mida nimetati Võluvaibaks, oli reaalne oht, et lennukid võidakse alla tulistada Araabia maade poolt. Lennukid pidid läbima 4800 kilomeetri pikkuse Araabia territooriumi ning samaaegselt oli õhus 28 pilooti. Kuigi mõned lennukid said tabamusi, ei kukkunud ükski neist alla. kokku sooritati 380 lendu.

Pärast seda kui Alaska lennukompanii katkestas need operatsioonid, lõi Maguire oma firma Near East Air Transport, mis ostis kokku või rentis lennukeid ning nad jätkasid oma ettevõtmisega. See missioon kestis 11 kuud. Maguire, keda David Ben Guri kutsus iiri Mooseseks, on öelnud, et ta ei unusta kunagi Jeemeni juutide tänulikkust. Nad laulsid ja laususid õnnistusi sellel ajal, kui nad lendasid Iisraeli.

Eelmisel aastal andis Los Angelese Simon Wiesenthali keskus Maguire'ile medali vapruse eest. Keskuse asutaja rabi Marvin Hier märkis, et kui enamik Võluvaiba operatsioonis osalenud piloote olid juudid, siis Maguire riskis iga päev oma eluga konflikti pärast, mis ei olnud tema jaoks kuidagi isiklik. Pärast selle operatsiooni lõppu tõi Maguire veel mitmeid tuhandeid juute Iraagist ja Iraanist Iisraeli.

Copyright 2005 Word of Life Israel




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.