Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HIZB´ALLAH ÜRITAB PIDADA IISRAELIGA LIIBANONIS KURNAMISSÕDA
21.07.06  

Iisraeli kaitsevägi (IDF) teatas, et kolmapäeva õhtul heitis õhuvägi 23 tonni lõhekainet Beiruti Bourj al-Baranjehi rajoonis kohta, kus sõjaväevõimud arvasid olevat punkri, milles end varjavad Hizb´Allahi liidrid, sealhulgas sheik Nasrallah. Hizb´Allahi telekanali al-Manar andmeil ei sihtinud Iisrael mitte organisatsiooni punkrit, vaid pooleliolevat ehitist ning organisatsiooni liidritest ükski rünnakus surma ei saanud. Neljapäeva hommikul kordas Iisraeli õhuvägi rünnakuid Beiruti äärelinnadele.

IDF maavägi on viimastel päevadel korduvalt tunginud Lõuna-Liibanoni territooriumile, et viia läbi täpsusrünnakuid Hizb´Allahi eelpostidele. Kaks IDF sõdurit sai kolmapäevases ägedas tulevahetuses Hizb´Allahi sissidega Liibanoni territooriumil surma. Üheksa sõdurit sai lahingus haavata. Neljapäeval sai Liibanoni territooriumil, Iisraeli põhjapiiri lähedal üks IDF langevarjur snaiprikuuli läbi raskelt haavata. Üks IDF komandör ütles Ynetnews´le, et Hizb´Allah on rajanud Iisraeli piiri lähedale ulatusliku maa-aluste punkrite võrgustiku. Sõdurid leidsid metsast juba tükk aega varem ette valmistatud laagri relvapunkrite, varjendite ja raketiheitjatega. Iisraeli kaitseminister Amir Peretz on omistanud suurt tähtsust ühekilomeetrisele puhvertsoonile Lõuna-Liibanoni piiri ääres, teatas Arutz-7. Armee ei ole välistanud võimalust, et mingil etapil korraldatakse suuremaks maismaarünnak.

IDF rõhutab, et kuigi nemad omalt poolt tegutsevad äärmiselt ettevaatlikult, et vältida kahjustusi tsiviilelanikele, kasutab Hizb´Allah viimaseid inimkilpidena. Mitmed raketiheitjad on peidetud tihedalt asustatud aladele. IDF lennutab Lõuna-Liibanonis alla lendlehti, hoiatades tsiviilelanikke hoidma eemale piirkondadest, kust tulistatakse rakette Iisraeli pihta. Lendlehed hoiatavad veel, et iga kaubikut või veoautot, mis liigub Litani jõest lõuna pool, kahtlustatakse relvade ja rakettide vedamises ning need on IDF potentsiaalseteks sihtmärkideks. On olnud teateid selle kohta, et Hizb´Allah takistab jõuga tsiviilelanikke Lõuna-Liibanonist põgenemast, ilmest selleks , et suurendada tsiviilohrite arvu ning õhutada seeläbi rahvusvahelist kriitikat Iisraeli aadressil.

Haaretz kirjutas, et sõjaväe allikate hinnangul kulub Liibanoni operatsiooni sõjaliste eesmärkide täitmiseks veel 10-14 päeva. IDF staabiülem Dan Halutz hoiatas kolmapäeval julgeolekukabinetti, et Hizb´Allah üritab pidada Iisraeliga Lõuna-Liibanonis kurnamissõda, kuid Iisrael tahab "lühikest ja jõulist sõda", kirjutas Haaretz. "Nad mõistavad, et pikaajaline sõjategevus kutsub esile surve Iisraeli elanike ja rahvusvahelise üldsuse poolt," ütles ta.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.