Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



PREESTERLIKU PEREKONNA KOKKUTULEK JÄRGMISEL AASTAL
29.07.06  

Ynetnews kirjutas, et 2007. aasta juulis saavad Jeruusalemmas esmakordselt kokku Leevi suguharu ja preesterliku soo järeltulijad (heebrea k. Kohanim). See on esimene "perekondlik kokkutulek" peale Jeruusalema templi hävitamist 70. aastal p.Kr. Üritusele tulevad juhtivad suguvõsauurijad ja rabid. Kokkutulekule on kavandatud rohkelt sõnavõtte ja tegevusi, mille eesmärgiks on äratada huvi ja tekitada sidemeid erineva taustaga juutide vahel.

Kuni 18.sajandini suutsid paljud Kohanim`id Euroopas väga täpselt loetleda oma sugupuud kuni Esra ajani. Hiljem on perekonnad tõestanud oma preesterlikku päritolu lahkunud esivanemate hauaplaatide abil, kuhu on graveeritud preesterlikku õnnistust jagavad käed. Kohanim´i järeltulijad kannavad tihti perekonnanimesid Cohen, Kogan, Kaplan, Kahanovich, Kohn, Katz jne. Perekonnad, kes kuuluvad Leevi suguharusse, võivad kanda nimesid Levi, Levine, Levinsky. Seda siiski ei peeta piisavaks tõendiks.

Tänapäeval on võimalik tõendada preesterlikku päritolu isegi DNA abil, sest molekulaargeneetikud avastasid hiljuti Y-kromosoomi DNA-s pärilikkuse koodi, mida kannab enamus ashkenazi ja sefardi päritolu Kohanim´i esindajatest. See osutab tänapäeva Kohanim´ide otsesele põlvnemisele ühest iidsest esivanemast, kes elas geneetilise arvestuste järgi 3300 aastat tagasi. Nimetatud ajajärgul toimus väljaränne Egiptusest.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.