Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



IISRAELI SUURED KAOTUSED LIIBANONIS
29.07.06  

Kolmapäeval olid Iisraeli sõdurid sunnitud pidama ägeda võitluse Hizb´Allahi sissidega Bint Jbeilis, mis on "Hizb´Allahi pealinnaks" Lõuna-Liibanonis. Lahingus sai 8 Iisraeli sõdurit surma ja 22 haavata. Iisraeli kaitseväe (IDF) hinnangul sai surma ka 15 terroristi. Teises, Maroun al-Rasis toimunud lahingus sai surma langevarjurite üksuse ohvitser ning kolm sõdurit sai vigastada.

Kui IDF jalavägi umbes kell 5 kolmapäeva hommikul Bint Jbeili linna sisenes, tabas neid mitmest suunast sisside varitsusrünnak. Suurimaid kaotusi kandis Israel just rünnaku esimestel tundidel. Sõdurid riskisid püssitule alt haavatuid ja langenud sõdureid välja tuues oma eludega ning mitmed said selle juures haavata. Haavatud sõdurite evakueerimine ekstreemsetes tingimustes kestis kuus tundi. Jerusalem Post kirjutas, et sõdurid pidid tassima kanderaame kolm kilomeetrit helikopterite juurde, mis said maanduda suitsukatte varjus vaid üheks minutiks korraga.

Arutz-7 andmeil on Hizb´Allah kasutanud mosheesid laskemoona ja relvade ladudena teades, et IDF ei ründa religiooniga seotud paiku. Mosheedesse varjuti ka IDF sõdurite pihta tulistamisel. Hizb´Allah ei lasknud tsiviilelanikel evakueeruda, et neid saaks kasutada kaitsekilbina. IDF andis lenduritele käsu mitte pommitada Bint Jbeili, et säästa tsiviilelanikke.

Julgeolekukabinet arutas neljapäeva hommikul võimalust laiendada IDF operatsioone Lõuna-Liibanonis. Haaretz kirjutas, et ametnikud muretsesid, et Süüria võib tõlgendada operatsiooni laiendamist ettevalmistusena nende riigi ründamiseks, kuigi Iisrael on korduvalt väitnud, et ei kavatse seda teha.

Samas on sõjaväe allikad kritiseerinud otsust mitte kasutada suuri maavägesid Liibanonis. Nad väidavad, et IDF praegune taktika ei vähenda piisavalt katjuusha-rakettide heitjate arvu ning seab sõdurid ülemäära suurde ohtu.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.