Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



DIPLOMAATILINE SEISAK RAHUVALVEVÄGEDE KOOSSEISU KOMPLEKTEERIMISEL
18.08.06  

Haaretz teatas, et ÜRO Prantsusmaa ja USA delegatsioonid tegid sel nädalal tugevaid jõupingutusi kompromissile jõudmiseks relvarahu kehtestamist puudutava ÜRO resolutsiooni teksti osas. Prantsusmaa nõuab kohest kahepoolse relvarahu kehtestamist ning seejärel 15 000 Liibanoni sõduri positsioonidele paigutamist Lõuna-Liibanonis. USA, olles teadlik Liibanoni armee kehvast seisust, nõuab rahvusvaheliste vägede kassahaaramist rahuvalve operatsioonidesse.

Iisrael on väljendanud omapoolset huvi Liibanoni sõdurite piirialadele paigutamise ettepaneku vastu. Kuid Iisrael kardab, et Hizb´Allah´i relvitustamine ei ole küllaldane ning see rühmitus muutub Liibanoni armee jaoks liiga tugevaks. Seetõttu nõuab Iisrael rahvusvaheliste vägede kaasamist.

Hizb´Allah on omalt poolt väljendanud valmisolekut aktsepteerida Liibanoni armee positsioonidele paigutamist juhul, kui Iisraeli väed enne seda Liibanonist lahkuvad. Hizb´Allah´il, mis taolisele lahendusele varem vastu seisis, on selle toimimise kohta oma ettekujutus, mida väljendas Hassan Nasrallah: "Me oleme nõus (Liibanoni) armee positsioonidele paigutamisega, kuid me ei poe pakku selle ees hirmu tundes... See armee on purustatav mõne päevaga," tsiteeris Jerusalem Post.

Üks Liibanoni sõjaline kommentaator ütles Haaretzile, et kui Liibanoni armeel "on vaja pidada maismaasõda, siis on parem kutsuda mõni teine armee." Kommentaator jätkas: "Liibanoni armee saab riigis tegutseda ainult juhul, kui kõik poliitilised jõud lubavad tal tegutseda" (rõhuasetus lisatud). Hetkel on seis selline, et armeel ei tekiks probleeme mitte ainult Hizb´Allahiga vaid ka druuside ja palestiinlastega.

Sõjaline kommentaator osutas veel ühele probleemile Liibanoni armee rakendamise puhul - "läbipõimunud lojaalsused". Liibanoni elanikkond jaguneb rühmadesse ning nende seas domineerivad shiidid. Kuna ka Hizb´Allah on shiitide organisatsioon, võib tugevalt shiitide mõju all oleva Liibanoni armee kohalolek osutuda Iisraelile ohtlikuks.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.