Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



IISRAEL VALMISTUB LAIAULATUSLIKUKS OPERATSIOONIKS LIIBANONIS
18.08.06  

40 000 Iisraeli sõdurit olid kolmapäeva öösel juba liikumas Liibanoni suunas, kui neile anti käsk peatuda. Jerusalem Post kirjutab, et USA tugeva surve tõttu ja soovist anda diplomaatiale veel üks võimalus peatati ajutiselt Iisraeli maavägede sissetung. Operatsioon, mis sai kolmapäeval valitsuskabinetilt rohelise tule, on kaitseministri Amir Peretz´ sõnul mõeldud Hizb´Allah´i raketirünnakute arvu "oluliseks vähendamiseks", rühmituse infrastruktuuri hävitamiseks Lõuna-Liibanonis ja võimalikult paljude Hizb´Allah´i võitlejate tapmiseks.

Operatsiooni territoriaalne eesmärk on kontrolli saavutamine Iisraeli kaitseväe (IDF) poolt Litani jõest lõunas paikneval territooriumil, mis ulatub Iisraeli piirist umbes 20 kilomeetri kaugusele. Ekspertide hinnangul võib selleks kuluda üks kuni kaks kuud, kuid operatsioon võidakse katkestada igal ajahetkel, kui diplomaatiliste kanalite abil leitakse sobiv lahendus. Valitsuse allikate andmetel on peaminister Olmert ja kaitseminister Peretz volitatud otsustama, millal taasalustada sissetungi. Haaretzi andmetel ei ole tähtaega määratletud, kuid esialgsetel hinnangutel võib see toimuda vahemikus mõnest tunnist kuni mõne päevani.

Valitsuse minister Rafi Eitan kommenteeris Iisraeli Raadiole valitsuse otsust sõjalise operatsiooni peatamiseks: "See on diplomaatilistel kaalutlustel ... Endiselt on võimalus, et piirkonda saabuvad rahvusvahelised rahuvalveväed. Me ei ole huvitatud Lõuna-Liibanonis viibimisest. Meid huvitab rahu meie piiridel." Haaretz kirjutab, et turismiminister Yitzhak Herzogi arvates on diplomaatilise lahenduse puudumise tõttu ikkagi säilinud vajadus edaspidiste raketirünnakute ohu kõrvaldamiseks. Siiani on Iisraeli lennutatud 3300 raketti ja terroriseeritud sellega põhjapoolsemaid asundusi.

Samal ajal on 7000 Iisraeli kaitsejõudude sõdurit juba tegutsemas Lõuna-Liibanonis. Iisraeli kaitsejõudude loodud 10 kilomeetri laiuses turvatsoonis sai kolmapäeval erinevates kokkupõrgetes Hizb´Allah´ga surma 15 sõdurit. Surma sai ka 40 Hizb´Allah´i terroristi. Ynet News teatas neljapäeval, et kokkupõrked Lõuna-Liibanonis jätkuvad ja endiselt rünnatakse rakettidega asundusi Kiryat Shmona ja Nahariya.

Ynet News kirjutab, et Hizb´Allah´i liider Hassan Nasrallah reageeris uudistele Iisraeli invasioonist järgmise seisukohaga: "Me teeme oma maa hinnalisest lõunaosast sionistidele surnuaia." Nasrallah esitas ühtlasi Haifas elavatele Iisraeli araablastele üleskutse linnast lahkumiseks: "et me ei valaks teie verd, mis on meie veri."

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.