Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



ERIMEELSUSED IISRAELIS BLOKAADI LÕPETAMISE ASJUS
10.09.06  

Eile, neljapäeval kell 18.00 lõpetas Iisrael kaheksa nädalat kestnud õhublokaadi Liibanoni suhtes hoolimata sellest, et Iisraeli Kaitseväe (IDF) kõrgemad ametnikud soovitasid seda mitte teha, kirjutas Haaretz. Mereblokaad kestab veel paar päeva, kuni rahvusvahelised sõjalaevad oma positsioonid Liibanoni vetes sisse võtavad. Blokaadi kehtestamise eesmärgiks oli takistada Hizb´Allah´i taasrelvastumist ning tagada, et kaht vangistatud sõdurit Eldad Regevit ja Ehud Goldwasserit ei viidaks riigist välja. Nende kaheksa nädala jooksul on Iisrael saatnud Liibanoni territooriumi kohale mehitamata luurelennukeid ja sõjalennukeid koguma andmeid sõjaliste objektide kohta. Eriti oluline on see tegevus 330 km pikkusel Süüria-Liibanoni piiril.

ÜRO peasekretär Kofi Annan ja USA välisminister Gondoleeza Rice on kinnitanud, et rahvusvahelised väed võtavad üle positsioonid Liibanoni sadamates ja lennujaamades ning kehtestavad relvaembargo. Kuid Süüria vastuseisu ja Liibanoni valitsuse poolse tahtmatuse tõttu ei paigutata rahvusvahelisi vägesid üheksasse piiriületuspunkti Süüria ja Liibanoni vahel. Annani väiteil ei hakka ÜRO väed ka Hizb´Allah desarmeerimisega tegelema. Ta on seisukohal, et "Liibanon peab jõudma rahvuslikule konsensusele Hizb´Allah võitlejate desarmeerimise suhtes," kirjutas Israel Insider. Arvestades rahva toetust Hizb´Allah´le ja selle esindatust valitsuses võib see osutuda ebarealistlikuks eesmärgiks.

Iisraeli peaministri kantselei esindaja ütles, et "Iisraelil on õigus peatada iga katse smugeldada üle Süüria piiri Hizb´Allah jaoks sisse relvi ja muud varustust," kirjutas Jerusalem Post. Luurelennud on olulised julgeoleku jaoks ning on vajalikud seetõttu, et Liibanon ei täida ÜRO resolutsiooniga 1701 määratud kohustusi, ütles üks Iisraeli sõjaväelane Haaretz´ile.

Röövitud sõdurite perekonnad ja sõbrad olid pahased valitsuse otsuse peale lõpetada blokaad enne teadete saamist sõdurite saatuse kohta. Erukindralmajor Uzi Dayan, kes juhib liikumist "Kampaania vangide vabastamiseks", ütles, et see otsus "võrdub röövitud sõduritest loobumisega," teatas Israel Insider.

Vahepeal ütles Liibanoni välisminister Fawzi Salloukh Israel Insider andmeil, et "kumbagi röövitud sõdurit ei vabastata enne, kui toimuvad läbirääkimised Liibanoni ja Iisraeli vangide vahetamise üle,". Antud väide on vastuolus ÜRO resolutsiooniga 1701, mis kutsub üles "viivitamatuks ja tingimusteta vabastamiseks",

Kriitika peaminister Ehud Olmerti tegevuse üle selles olukorras on kasvamas. Arutz Sheva loetles mõningaid valitsusele esitatud süüdistusi: Hizb´Allah ei ole põhjapiirilt kõrvaldatud, samuti pole nende relvavarud hävitatud; pantvange hoitakse ikka veel kinni ning Iisrael ei ole saanud mingeid tõendeid nende elusoleku kohta. Peale selle ei ole Olmert nõustunud Teise Liibanoni sõja sündmuste sõltumatu ja igakülgse juurdluse läbiviimisega. Mitmed valijad nõuavad Olmerti tagasiastumist, kirjutas Arutz Sheva.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.