Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



ABBAS: EI OLE MINGIT VAJADUST IISRAELI RIIGI TUNNUSTAMISEKS
13.10.06  

Möödunud nädal ei toonud mingeid muutusi Palestiina Omavalitsuse (PO) üksmeelevalitsust puudutavate kõneluste kriisis. Haaretz teatab, et Quatari välisminister Sheikh Hamad bin-Jassem al-Thani kohtus sel nädalal PO peaministri Ismail Haniyeh´ga, üritades mõjutada Hamasi juhtkonda aktsepteerima uut PO ühendamise initsiatiivi. Läbimurret kohtumine kaasa ei toonud; Hamas keeldub tunnustamast Iisraeli ja loobumast vägivallast. Arutz Sheva kirjutab, et Al-Thani ütles ajakirjanikele, et probleemid kokkuleppele jõudmisega on osaliselt tingitud erimeelsustest Damaskuses elutseva Hamasi liidri Khaleed Meshaali ja kohaliku PO Hamasi juhtkonna vahel. Middle East Newsline kirjutab, et ühe lääne diplomaatilise allika andmeil peab Hamas kõigi olulisemate otsuste langetamise osas nõu esmalt Iraani ametiisikutega.

Haaretz kirjutab, et PO esimehe Mahmoud Abbasi nõuniku Namil Amru sõnul kavatseb Abbas nüüd reaktsioonina Hamasi keeldumisele kompromissidest asendada Hamasi valitsuskabineti tehnokraatidega või korraldada uued valimised.

Samal ajal on Abbas oma läänele suunatud avaldustes olnud kahepalgeline. Kohtumisel USA välisministri Condoleeza Rice´iga ütles Abbas, et nõuab Hamasilt üksmeelevalitsuse moodustamise eeltingimusena Iisraeli eksisteerimise tunnustamist. Palestinian Media Watch avaldab ühes araabiakeelses intervjuus diametraalselt vastupidise sõnumi Abbasilt: "Hamasilt ei nõuta Iisraeli tunnustamist...Iisraeli tunnustamist ei nõuta ei Hamasilt ega Fatah´lt ega Rahvarindelt." Ta ütles, Iisraeli poliitilist vastaspoolt on vaja tunnustada ainultniipalju, kui on tarvis tegelda Palestiina "igapäevaste" probleemidega. Ta tõi näiteks 500 miljonit dollarit maksuraha, mis Iisrael on valmis palestiinlastele maksma, kuid on hoidnud seda kinni Hamasi võimule tulekust saadik.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.