Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



GEIPARAADI TOIMUMINE ON NELJAPÄEVAL VEEL KÜSIMÄRGI ALL
14.11.06  

Hoolimata riigisisestest ning välismaistest protestidest ja demonstratsioonidest reedeks Jeruusalemma kavandatud geiparaadi vastu, oli selle ärajätmine raporti kirjutamise ajal veel lahtine. Arutatud on alternatiivset marsruuti kesklinnast eemal, Knesseti ja Ülikooli linnaku lähedal. Politsei soovitas paraadi nädala võrra edasi lükata, seda kõrgendatud valveloleku tõttu Beit Hanounis üheksateistkümne inimese surmaga lõppenud rünnaku tagajärjel tehtud 80 terrorihoiatuse pärast. Neljapäeval tegid paraadi korraldajad politseile ettepaneku marsi asendamiseks üritusega suletud piirkonnas - Heebrea Ülikooli Givat Rami staadionil. Viimane sõna selle asja üle otsustamisel jääb Ülemkohtule.

Väljaande Jpost andmeil näib, et see on juba ette arvata, et kohus aktsepteerib riigi seisukohta, et paraad tuleks läbi viia uue plaani järgi. Vastuseks hagejate hoiatustele ütles kohtunik Ayala Procaccia: "vägivalla küsimus tuleb kõrvale jätta, sest küsimus ei seisne tasakaalu leidmises väljendusvabaduse ja vägivalla vahel. Ei politsei ega kohus kavatse alla anda." Kui kohus marsi toimumist lubab, rakendatakse marsis osalejate kaitsmiseks tööle umbes 9000 politseinikku.

Ynet News kirjutab, et Vatikan palus komapäeval Iisraelil keelata ära geipraadi toimumine linnas, mida peavad pühaks nii juudid, moslemid kui ka kristlased. Vatikan ütles oma avalduses, et "väljendusvabadusele... võib seada õiglasi piire, eriti siis, kui selle õiguse praktiseerimine riivaks usklike religioosseid tundeid."

VIIMASED UUDISED: Parradi ei toimu, kuid politsei andis loa kinnise ürituse läbiviimiseks Heebrea Ülikooli aladel nagu ülalpool mainitud. Protestijad, peamiselt ultraortodokssed juudid, näevad seda kui osalist võitu ning on öelnud, et protestiüritusi ei korraldata. 3000 politseinikku turvavad reede lõunal toimuvat geiüritust.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.