Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



MERETZ TAHAB IISRAELI MAID JAGADA
30.12.05  

Ultravasakpoolne partei Meretz tahab saada järgmisesse valitsusse, et osaleda Iisraeli maa jagamisel. Meretz tahab seda teha isegi Ariel Sharoni peaministriks valimise korral, kirjutas Haaretz.

„Ma pean järgmist valimisperioodi kriitiliseks maa jagamise küsimuse jaoks," ütles Meretzi liider Yossi Beilin. „Ma tahan olla juures, kuigi me ei nõua, et valitsus aktsepteeriks kõiki meie seisukohti."

Professor Moshe Arens, endine kaitseminister ja kauaaegne Likudi poliitik, väitis sel nädalal, et Sharonile ei tehta takistusi järgmiste juudi asunduste likvideerimiseks Juudas ja Samaarias, kirjutas Arutz-7. Arens ütles, et kui Sharon likvideeris asundused Gazas ja Põhja-Samaarias, murdis ta tabu ning „tõestas, et suudab teha seda, mida vasakpoolsed pidasid võimatuks."

„Me ei tohiks endid tema kavatsuste suhtes petta. Sharon ise ei usu võimalust kokkulepluseks palestiinlastega ning pole kahtlusi, et ta kavandab ühepoolset tagasitõmbumist," ütles Arens.

Likudi liider Benjamin Netanyahu tutvustas kõnes partei keskkomiteele plaane piiratud territoriaalseteks järeleandmisteks. „Eksisteerib kolm erinevat lähenemist: hoida enestele kogu maa, mis oleks minu arvates vale; tõmbuda tagasi suuremalt osalt maast, kusjuures seda plaani toetavad Ehud Barak, Sharon ja Amir Peretz ning mina pean seda ohtlikuks; ja meie poliitika – kaitstavad piirid Iisraelile," ütles Netanyahu.

„Kaitstavad piirid" tähendavad, et Iisraelile peaksid jääma Jordani org, Golani kõrgendikud, jagamatu Jeruusalemm, asundusteblokid Juudas ja Samaarias, mäetipud Ben Gurioni lennujaama kõrval, Gush Dani piirkond ja tee number 443.

Iisraeli Raadio tutvustas kahe päeva eest küsitluse tulemusi, mis näitavad, et kui valimised peaksid toimuma praegu, siis saaks Kadima 37 kohta Knessetis, Tööpartei 20 kohta ja Likud 17 kohta. Kõik parempoolsed ja religioossed parteid kokku saaksid 47 kohta, vasakpoolsed parteid 65 kohta ja araabia parteid 8 kohta.

Copyright 2004 Word of Life Israel




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.