Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



IISRAEL VABANDAB BEIT HANOUNIS HUKKUNUTE PÄRAST
14.11.06  

Kolmapäeva hommikul sai üheksateist Palestiina araablast Põhja-Gaza linnas Bet Hanounis surma, kui suurtükimürsud nende maja tabasid. Suurem osa surmasaanutest kuulus Atamnah perekonda ning nende hulgas oli seitse last. Haaretzi andmetel ütlesid Iisraeli Kaitseväe (IDF) ohvitserid, et selles pole kahtlust, et IDF vastutab juhtunu eest, kuid põhjendada nad seda veel ei osanud - maja asus õigest sihtmärgist 450 meetri kaugusel.

IDF pommitas piirkonda, mida eelmisel päeval oli kasutatud uue täiustatud Kassam-raketi tulistamiseks Ashkeloni suunas. Luureandmed osutasid, et terroristid kavatsevad seda kohta rakettide tulistamiseks ka edaspidi kasutada, sest see ei ole nähtav ühestki IDF vaatluspunktist. IDF kogemused näitavad, et taoliste terroristide poolt rakettide väljatulistamiseks valitud piirkondade ennetav pommitamine hirmutab terroriste, kes on sunnitud uusi kohti otsima. Selliselt on mitmeid raketirünnakuid ära hoitud, väitis IDF kindralmajor Meir Kalifi.

Kaitseminister Amir Peretz andis kohe käsu juurdluskomisjoni moodustamiseks, mis hakkaks vahejuhtumit uurima ning määras selle rühma juhiks Kalifi. Praeguse teabe põhjal usub komisjon, et sihtimissüsteem ei olnud töökorras. Emanus kaheteistkümnest mürsust tabas õiget sihtmärki, kuid mõne mürsu tabamisjäljed jäid leidmata. Need mürsud arvatavasti tabasidki seda maja.

Iisraeli Välisministeeriumi esialgses avalduses rõhutatakse, et IDF operatsioonides sihitakse ainult "terroriorganisatsioone ja nende infrastruktuuri ning mitte Palestiina tsiviilisikuid." Avalduses öeldi veel, et "vastutus selle (süütute tsiviilisikute surma) eest lasub terroriorganisatsioonidel, mis kasutavad Palestiina tsiviilelanikke "inimkilpidena"."

Paar tundi pärast juhtumit väljastas peaminister Ehud Olmerti kantselei avalduse, millega väljendati kahetsust Palestiina tsiviilelanike surma üle Beit Hanounis. Ta pakkus Palestiina Omavalitsusele kiiresti humanitaarabi ja meditsiiniabi haavatutele. Välisminister Tzipi Livni samuti kahetses toimunut ning ütles: "Iisrael lahkus Gazast, et anda palestiinlastele võimalus terrorismi ohjamiseks... kahjuks ei ole seda tehtud," kirjutab Haaretz.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.