Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



SDEROT STREIGIB PÄRAST SEDA, KUI KASSAM RAKETT NAISE TAPPIS
20.11.06  

Palestiina araablased Gazas intensiivistasid Kassam rakettide tulistamist Iisraeli linna Sderoti suunas ning selle tulemusena sai kolmapäeval üks 57-aastane naine surma. Lisaks kaotas ühe rünnaku tagajärjel kaitseminister Amir Peretzi ihukaitsja, kes oli valvamas Peretzi kodumaja, mõlemad jalad. Pärast neid juhtumeid on Iisraelis Kassam rakettide rünnakutes hukkunute arv tõusnud kaheksani, teatab Israel Insider.

Sderoti algkoolis õppivate laste vanemad keeldusid pärast juhtunut oma lapsi kooli saatmast. Mitmed koolid ei ole veel suutnud oma katuseid ümber ehitada, et neid Kassamite rünnakutele vastupidavaks muuta. Üks lapsevanematest ütles väljaandele Ynet News: "Kuigi majad kibbutsis ei ole tugevdatud, eelistan ma neil päevil lapsi enda lähedal hoida." Ülemkohtu kohtunik Dorit Beinish nõudis valitsuselt selgitust, miks kümned lasteaiad ikka veel kindlustamata on ja miks koolid on suletud, sest "see on fakt, et inimeste elud on ohus."

Mitmed opositsioonis olevad Knesseti liikmed reageerisid toimunule kiiresti, süüdistades valitsust suutmatuses Kassamiteohule piiri panna. Likudi liige ja endine haridusminister Limor Livnat ütles, et praegusel hetkel, kui Iisrael on silmitsi ühega kõige karmimatest perioodidest oma ajaloos, ei ole riigil diplomaatilist ega sõjalist juhtkonda. Üks teine parlamendisaadik Likudi parteist oletas, et Sderoti sündmuste järgi otsustades "Tel Avivi kohta kehtiv, ei kehti Sderoti kohta," kirjutab Jerusalem Post (Jpost). Ja lõpuks, Yitzak Levy ühendusest Rahvaliit-Rahvuslik Religioonipartei väitis, et Sderoti elanikud maksavad oma eludega Gazast väljatulemise eest, mis jättis Iisraeli ilma võimalusest kontrollida terrorivõrgustikku Gazas.

Shai Hermesh, valitseva Kadima partei parlamendisaadik, peab vastutavaks ka Egiptust, ta ütles: "terrorismi läte eksisteerib seetõttu, et Egiptuse armee pigistab silmad kinni, kui nende nina all käib pidev relvade vedu (Gaza) sektorisse," kirjutab Jpost. Iisraeli Julgeolekuagentuuri Shin Bet juht Yuval Diskin kinnitas relvade smugeldamise fakti ning lisas: "Iisraelil ei ole Gazas häid valikuid, on ainult halvad valikud ning me peame neist kõige vähem halva valima," kirjutab Israel Insider.

Peaminister Ehud Olmert, kes on visiidil USA-s, reageeris surmasõnumitele kinnitusega, et Iisrael jätkab Gazas aktsioone nende "süüdimatute terroristide, mõrtsukate, ja fanaatiliste äärmuslaste" vastu. Hamasi poole pöördudes nimetas Ehut Olmert neid "suurimaks vaenlaseks" ning organisatsiooniks, mis esindab "Teherani vaimu", teatab Jpost. "Kes iganes soovitab teha kompromisse Hamasiga, soovitab kompromisse Iraaniga," ütles ta.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.