Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



PALESTIINA OMAVALITSUS TEEB PETLEMMAST MOSLEMITE LINNA
30.12.05  

Petlemm - linn, kus sündis Jeesus, on muutunud kristlaste linnast moslemite linnaks, teatas FrontPage Magazine.

Kui Yasser Arafat 1995. aastal sai Oslo lepingu alusel kontrolli Petlemma üle, asus ta linna piire laiendama, hõlmates sellesse naabruses asuva põgenikelaagri 30 tuhande moslemiga. Samuti innustas ta moslemeid kolima Hebronist Petlemma. HonestReporting andmeil vahetas ta välja ka linnavalitsuse, kus kristlased olid enamuses, peamiselt moslemitest koosneva juhtkonnaga.

Paljud kristlikud araablased on viimastel aastatel linnast lahkunud ning selle tulemusena on kristlaste suhtarv linnaelanike seas, mis enne 1995. aastat oli 62 protsenti, langenud alla 12 protsendi.

Kui peamised meediaväljaanded on süüdistanud Petlemma allakäigus Iisraeli, siis kohalikud elanikud väidavad muud. „Nad on meie kauplusi põlema pannud, ehitanud meie kirikute ette mošeed, röövinud meie kinnisvara ja jätnud meid ilma õigustest. Naisi on vägistatud ja röövitud. Ei tasu seejuures süüdistada Iisraeli. Need on moslemid," ütles üks Petlemma kristlaskogukonna juht WorldNetDaily ajakirjanikule.

FrontPage Magazine andmeil on Vatikan diplomaatilisel teel kutsunud Iisraeli üles sekkuma Petlemmas toimuvasse, kaitsmaks selle järsult vähenevat kristlikku elanikkonda. Isa Artemio Vitores, kes on Vatikani esindajana pühapaikade järelvaatajaks Iisraelis ja Palestiina Omavalitsuses, pöördus Iisraeli presidendi Moshe Katzavi poole tungiva palvega: „Aidake meil hoida Petlemma!"

Middle East Newsline teatas, et ka lääne kristlased võivad kahe järgneva nädala jooksul saada palestiina mässuliste sihtmärkideks. Lääne diplomaatilised allikad teatasid, et kristlasi võidakse palestiina aladel röövida või rünnata. Alles möödunud nädalal tulistasid 40 Fatah liiget õhku, tungides ootamatult Sündimiskiriku lähedal asuvasse Petlemma raekotta.

Copyright 2004 Word of Life Israel




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.