Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



RÖÖVITUD SÕDURITE PEREKONNAD JÄTKAVAD VÕITLUST
08.12.06  

Hoolimata raportist, mille andmetel Ehud Goldwasser ja Eldad Regev võisid olla raskesti haavatud, kui Hizb´Allah nad 12. juulil vangi võttis, tegutsevad sõdurite perekonnad väsimatult nende vabastamiseks. Iisraeli Kaitseväe (IDF) meditsiinitöötajate raport avaldati kolmapäeval. Selles järeldatakse, et mõlemad sõdurid said rünnakus raskesti haavata ning üks neist oli kriitilises seisundis. On võimalik, et vigastuste tõttu ei ole neid enam elus, tsiteerib Jerusalem Post (JPost) sõjaväeametnike ütlusi.

IDF tööhüpoteesiks on siiski oletus, et sõdurid on elus. Hizb´Allah ei andnud Punase Risti töötajatele võimalust vangide külastamiseks ega ka informatsiooni nende seisundi kohta. Irene Khan organisatsioonist Amnesty International kohtus teisipäeval Hizb´Allah´ esindajatega ja ütles, et "nad tunnistavad, et rahvusvaheline seadus kohustab neid tagama ligipääsu, kuid nad ei tee seda põhjusel, et tahavad avaldada Iisraelile survet vangide vabastamiseks," kirjutab JPost.

Goldwasseri ja Regevi perekonnad koos Egiptuses vangis oleva Gilad Shaliti isaga tõstatasid sel nädalal küsimuse Euroopa Liidu välisministrite ees. Rühma saatev diplomaat usub, et see külaskäik võib anda tulemusi, sest EL mängis olulist osa sõdureid vabastama kohustava ÜRO Resolutsiooni 1701 väljatöötamisel. "On hea, et me tuletasime Euroopa liidritele seda kohustust meelde," ütles ta väljaandele Ynet News.

Egiptuse president Hosni Mubarak ütles kolmapäeval, et kokkuleppe sõlmimine Gilad Shaliti vabastamiseks on lõppjärgus ning ootab Hamasi juhtkonnalt heakskiitu. Viimase kuue kuu jooksul on esitatud arvukaid sarnaseid väiteid, kuid Hamasi Süürias tegutsev juhtkond on iga kord tagasi tõmmanud. Sellest hoolimata ütleb Giladi isa Noam Shalit, et ta loodab järgmisel reedel süüdata esimese hanukaküünla oma pojaga koos, teatab Ynet News.

Haaretz kirjutab samateemalises artiklis, et Hamas nõuab teiste hulgas Abbas Sayedi vanglast vabastamist vahetuseks Shaliti vastu. Sayed kavandas 2002. aastal Netanyas Park hotellis Paasapüha söömaaja (sederi) ajal toimunud pommirünnaku. Selles Iisraelis toimepandutest kõige laastavamas enesetapurünnakus sai surma kakskümmend üheksa tsiviilisikut.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.