Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



IISRAELI ARAABLASED NÕUAVAD KAHERAHVUSELIST RIIKI
20.12.06  

JTA kirjutab, et Iisraeli araablased on avaldanud radikaalse dokumendi, mis nõuab kultuuriautonoomiat ja vetoõigust araablasi puudutavatele valitsuse otsustele. Dokument heidab kõrvale sionistliku mudeli Iisraelist kui juudiriigist, kus Iisraeli araablased on sulandunud ühiskonda kui võrdsed täieõiguslikud kodanikud. Nimetatud dokument pakub välja Iisraeli mudeli, kus kahel etnilisel grupil, nii juutidel kui ka araablastel on kaherahvuselises riigis oma autonoomia. See oleks lisaks Palestiina riigile Gaza maakitsusel ning Juudea- ja Samaariamaal (Läänekaldal). Kõigele lisaks taotleb dokument Iisraeli araablastele omaette esindatust rahvusvahelistel nõupidamistel.

Iisraeli intelligentsi esindajad märgivad, et juhul, kui neid kaherahvuselise riigi teese rakendataks, oleks Palestiina iseseisva riigi tekkimise korral palestiinlastel poolteist riiki ja juutidel vaid pool riiki. Miks on palestiinlastel õigus tervele riigile ja juutidel mitte, küsivad nad.

Iisraelis on aastatega lõhe juudi enamuse ja araabia vähemuse vahel pidevalt suurenenud. Kõige drastilisemalt avaldus see suvel Liibanoni sõja ajal, mil araablastest iisraellased pooldasid avalikult Hizb'Allah´i. Ka Iisraeli araablastest kõrged poliitikud on oma seisukohtades ja tegudes palju radikaalsemaks muutunud. Näiteks viis Knesseti liige Azmi Bishara sel sügisel delegatsiooni Süüriasse ja Liibanoni, et väljendada poolehoidu sõjas osalenud araabia poolele.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.