Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HOLOKAUSTI EITAMINE JA HÄVITUSÄHVARDUSED
20.12.06  

Iraani President Mahmoud Ahmadinejad pidas sel nädalal konverentsi, mille eesmärgiks oli "uurida, kas holokaust tegelikult toimus," kirjutab BBC News. Kolmekümnest erinevast maast kuuekümne seitsme osavõtjaga konverents kutsus kogu maailmas esile liidrite ja intellektuaalide kriitikatormi. Iraani välisminister Mottaki lükkas kriitika tagasi ja väitis, et konverentsi vastu võitlemisel "ei ole loogilist põhjust".

Iisraeli peaminister Ehud Olmert väitis, et see konverents on "haige nähtus" ning Saksamaa parlamendi president kirjutas Ahmadinejadile kirja, milles ta ütles: "Ma mõistan hukka iga katse antisemiitliku propaganda tegemiseks...teadusliku vabaduse ja objektiivsuse ettekäändel." Ka Vatikan tegi avalduse Iraani konverentsi väidetele vastulöögi andmiseks. Avalduses öeldi, et juutidevastane genotsiid on ajalooline tõsiasi ning "Shoah (holokaust) oli tohutu tragöödia, mille suhtes ei saa jääda ükskõikseks," teatab JTA Jewish Global News. Holokausti ajal hävitati kuus miljonit juuti.

Paralleelselt holokausti ajal toimunud juutide genotsiidi eitamisega esineb Ahmadinejad jätkuvalt ähvardustega pühkida Iisrael maailmakaardilt minema. Viimase kommentaariga tuli ta lagedale kahepäevase konverentsi ajal sellel nädalal. JTA tsiteerib Ahmadinejadi sõnu: "tänu inimeste soovidele ja Jumala (Allahi) tahtele on sionistliku reziimi eksisteerimine languseteel, ning see on, mida Jumal (Allah) on tõotanud ja mida kõik rahvad tahavad...Nii nagu Nõukogude Liit pühiti minema ning praegu enam ei eksisteeri, samuti pühitakse peagi minema sionistlik reziim."

Saksa ajakirjanik Esther Shapira ütles vastuseks sellele väitele, et Ahamdinejadil on apokalüptline seisukoht, et ta on saadetud sillutama teed Messiale ning seepärast "on ohtlik öelda, et ta ei mõtle seda tegelikult." Iisraeli endine peaminister Benyamin Netanyahu väljendas sarnast suhtumist, kuid kritiseeris ka Iisraeli valitsust ja rahvusvahelist üldsust, et need ei ole jõuliselt reageerinud: "1938. aastal Hitler ei öelnud, et ta tahab hävitada (juute); Ahmadinejad ütleb selgelt, et see on tema kavatsus ja me isegi ei tõsta häält. Nimetagem seda vähemalt inimsusevastaseks kuriteoks," tsiteerib Haaretz Netanyahut. Netanyahu kavatseb esitada Rahvusvahelisele kohtule Haagis kaebuse Ahmadenijadi vastu, süüdistades teda sõjakuritegudes ja genotsiidi kavandamises.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.