Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HIZB´ALLAH´ LIPUD JÕUAVAD TAAS PIIRILE - SÜÜRIA ABIGA
23.12.06  

ÜRO resolutsiooni 1701 järgi, mida hakati rakendama pärast sel suvel Iisraeli ja Hizb´Allah´ vahel toimunud sõda, ei tohiks Hizb´Allah pöörduda tagasi piirialadele ning see rühmitus tuleks desarmeerida. Selle asemel pidi Iisraeli piirile paigutatama Liibanoni armee ja ÜRO väed. Tegelikkus on aga hoopis erinev. Praegu võib näha Hizb´Allah´ kollaseid lippe mäetippudel vähem kui viiekümne meetri kaugusel piirist. Ühe IDF põhjaosa staabi ohvitseri sõnul on Hizb´Allah praktiliselt taastanud oma sõjaeelse jõu ning on vaid "aja küsimus", millal see terroriorganisatsioon jälle Iisraeli ründab, kirjutab Jpost. Sõja lõpust saadik on peaaegu iga päev veetud üle Süüria piiri veoautodega kõige kaasaegsemaid rakette ja relvastust. "Hizb´Allah´l on vaja oma olemasolu legitimiseerida ja seepärast jätkab sõdimist," kinnitab ohvitser.

Hizb´Allah võidukus on andnud julgust ka Süüriale, kes räägib küll lääne kuulajaskonnale rahuettepanekutest, kuid samal ajal jätkab terrori sponseerimist. Arutz Sheva tsiteerib Likudi partei esindaja Knessetis Yuval Steinitz sõnu: "Süüria on terrorismi toetaja number üks maailmas". Steinitzi sõnul teotab Süüria mitte ainult Iisraelivastast terrorit, vaid ka terrorit kõigis naaberriikides, nagu Liibanon, Jordaania, Iraak ja Türgi.

Mitmed eksperdid Iisraelis usuvad, et Süüria president teeb ettevalmistusi sõjaks. Räägitakse, et ta on saanud enesekindlust Hizb´Allah´ saavutustest sõja ajal ning usub, et suudab edukalt Iisraeliga lahinguid pidada. Ehud Olmert andis Assadi kahekeelsusele vastulöögi, öeldes, et Iisrael peab nägema muutusi tegudes, enne kui Süüriaga läbirääkimisi alustatakse. Olmert on tõrjunud tagasi Iisraeli TV kanali 10 süüdistused, nagu kasutaks ta salajasi kanaleid läbirääkimisteks Süüriaga.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.