Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



PO SISEVÕITLUSE TULEMUSEL ROHKEM KASSAMITEGA RÜNNAKUID IISRAELI VASTU
23.12.06  

Sisesõda Palestiina araablaste kahe peamise rühmituse Hamasi ja Fatah´ vahel Gaza sektoris vaibus mõningal määral selle nädala keskel. Vaenutegevus vähenes tänu teisipäeval jõustunud vaherahule. Sellest hoolimata tapeti nädala jooksul vähemalt 16 inimest, kirjutab The Media Line (TML). Lahing hoogustus pärast seda, kui Fatah parteisse kuuluv PO esimees Abbas laupäeval teatas, et ta kuulutab välja ennetähtaegsed valimised. Aasta tagasi eelmised valimised võitnud Hamas nimetas seda "konstitutsioonivastaseks sammuks" ning tõotas sellele vastu võidelda.

Nädala jooksul on iga päev toimunud tänavalahingud. Inimröövidega ja isegi rivaalide tapmistega on seotud mõlema rühmituse liikmed. Kuulirahe all on surma saanud süütud kõrvalseisjad, rühmitused on kasutanud samuti haiglakoridore ja moseesid lahingutandrina. Ühel juhtumil tulistati mortiirmürske haigla esmaabiruumis, teatab TML. Keerulise olukorra survel kutsus Abbas nüüd taas üles läbirääkimistele Hamasiga ühtsusvalitsuse üle.

Samal ajal on oluliselt kasvanud Iisraeli aladele Kassam-rakettidega tehtud rünnakute arv. Ainuüksi kolmapäeval maandus 7 raketti tühermaale Iisraeli linna Sderoti lähistel ning rünnakud jätkusid ka neljapäeval. Iisrael peab endiselt kinni vähem kui kuu aega tagasi sõlmitud vaherahust, hoolimata asjaolust, et terroristid on selle aja jooksul tulistanud Iisraeli suunas nelikümmend raketti. Iisraeli Kaitseväele (IDF) on antud käsk "mitte tulistada terroriste isegi siis, kui on selgelt näha, et nad valmistuvad Iisraeli suunas rakette lennutama," teatab Haaretz.

Iisraeli peaminister Ehud Olmert ütles jätkuvaid raketirünnakuid kommenteerides, et ta on mitmete nädalate jooksul kasutanud oma võimu selleks, et Iisrael täidaks oma osa relvarahus, kuid et selline olukord ei saa enam kaua kesta, kirjutab Jerusalem Post. Seda väitis Olmert kohtumisel Norra peaminstri Jens Stoltenbergiga, kes kiitis Iisraeli vaoshoituse eest ning ütles üpris küüniliselt, et see "annab punkte rahvusvahelisel areenil." Need "punktid" tulevad loomulikult teatud hinnaga.

Iisraeli kaitseminister Amir Peretz väljendas väljaandele Ynet News antud intervjuus veidi kärsitumat seisukohta: "Iisrael ei kavatse mängida oma kodanike julgeolekuga, meie vaoshoitusel on piirid." Sderoti elanikud on pikka aega tundnud, et nende ludega "mängimine" on just see, mida valitsus teeb.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.