Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



IDF EI TOHI IKKA VEEL SDEROTI KAITSTA
02.01.07  

Kolmapäeva hommikul toimunud julgeolekutöötajate ja peaminister Ehud Olmerti kohtumisel otsustati, et Iisraeli kaitseväele (IDF) antakse luba täpsusrünnakute teostamiseks terroristide vastu, kes tulistavad Kassam rakette Iisraeli suunas. Samal ajal väideti pärast kohtumist avaldatud valitsuse teadaandes, et Iisrael "jätkab relvarahu hoidmist".

Otsus langetati üks päev pärast seda, kui Iisraeli territooriumile tulistati 8 Kassam-raketti. Relvarahu jõustumisest peale 26. novembril on tulistatud kokku kuuskümmend kuus raketti. Üks rakettidest, mis teisipäeval Sderoti langes, haavas raskelt kahte poissi, kes olid teel koolist koju. Poliitikud ja julgeolekutöötajad, sealhulgas kaitseminister Amir Peretz, on pikemat aega nõudnud, et Iisrael ei hoiaks end tagasi, nähes kuidas terroristid jätkuvalt relvarahu rikuvad. Arutz Sheva kirjutab, et Alon Davidi, kelle juhtimisel võideldakse Sderotis kaitse pärast kassamirünnakute vastu, ütles teisipäevast rünnakut kommenteerides, et poisid pidid kannatama sellepärast, et "Olmert on Gaza terroristidele taganud diplomaatilise puutumatuse".

Endine kindralmajor Yitahi Ron-Tal ütles, et ainuke lahendus rünnakute lõpetamiseks on sõjaväe saatmine Gazasse ja kontrolli saavutamine piirkonna üle, kust rakette tulistatakse. Üks teine vanemohvitser ütles Haaretzile, et valitsuse otsus täpsusrünnakute teostamiseks on ebaefektiivne, sest ei ole eriti häid võimalusi raketiheitjate asukoha määramiseks reaalajas. Pealegi tulistavad terroristid rakette sageli asustatud piirkondadest, sest nad teavad, et IDF ei ava nende pihta tuld, püüdes mitte ohustada tsiviilelanikke.

Kfar Sabas toimunud meeleavaldusel kritiseeris Benyamin Netanyahu valitsust selle eest, et too jõulisemalt ei tegutse ning toetas seisukohta, et Iisrael peab paigutama oma väed Gazasse. "Kui seda saali Kfar Sabas tulistataks rakettidega, siis tõuseks kisa," ütles Netanyahu rahvale. Ta meenutas neile, et selline stsenaarium võib saada tõenäoliseks, kui Olmert otsustab Juudeast ja Samaariast välja tõmbuda. Kfar Saba muutuks siis sarnaselt Sderotiga piirilinnaks.

Olmert omalt poolt kaitses valitsuse otsust öeldes, et see avab diplomaatilise horisondi ning et Iisraeli vaoshoitus on teeninud Iisraelile "mõistmist ja tunnustust" kogu maailmas, kirjutab Jpost. Pealegi võib tugev sõjaline vastulöök ühendada Hamasi ja Fatahi jõud ning tuua kaasa terrorismi kasvu, oletas Olmert. Järelikult peavad Sderoti elanikud veel edasi kannatama.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.