Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LEGENDAARNE JERUUSALEMMA LINNAPEA TEDDY KOLLEK SURI TEISIPÄEVAL
08.01.07  

Legendaarne Jeruusalemma linnapea Teddy Kollek suri teisipäeval üheksakümne viie aastasena. Kollek oli Jeruusalemma linnapeaks kakskümmend kaheksa aastat, võites kuued linnapea valimised aastatel 1965-1993. Tema võimuloleku ajal kasvas Jeruusalemm nii suuruses kui ka mitmekesisuses ning muutus kaasaegseks metropoliks.

Teddy Kollekil, kes seisis Jeruusalemma kui Iisraeli jagamatu pealinna eest, õnnestus säilitada tundlikku tasakaalu erinevate sektorite vahel linnas. Ta nägi araablasi religioosse ja etnilise vähemusrühmana, kelle õigusi tuleb austada. Pärast Jeruusalemma taasühendamist 1967. aastal tegi ta tööd linnavalitsuse teenuste laiendamiseks araablastele Jeruusalemma idaosas. Jordaania valitsemise ajal ei olnud mõnedes piirkondades kanalisatsiooni, veevärki ja telefone.

Sel ajal, kui tema linnapeaks oli, kasvas linna juudi elanikkond 200 000-lt 400 000-le. "Ta oli linnale justkui isaks," ütles Kolleki endine kolleeg Israel Kimchi väljaandele Ynet News. "Kui ta sõitis oma autoga üle tänavaaugu, sai see järgmise tunni jooksul parandatud." Muu hulgas rajas Teddy Kollek Iisraeli muuseumi, Jeruusalemma teatri, Piibelliku loomaaia. Ta juhendas ka Vanalinna juudi kvartali taastamist ja mitmete ajalooliste rajatiste restaureerimist.

Pärast kaotust Ehud Olmertile 1993. aasta valimistel, peamiselt kõrge ea tõttu, jätkas Teddy Kollek veel aastakümne vältel Jeruusalemma heaks töötamist, kogudes raha linna arendamiseks.

Teddy Kollek sängitati neljapäeval riiklikel matustel Jeruusalemma Hertzl´i mäel asuvale sõjaväe kalmistule kohta, kuhu on maetakse Iisraeli liidrid.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.