Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



KASVAV MOSLEMITE KOGUKOND AHISTAB NAATSARETI KRISTLASI
08.01.07  

WorldNetDaily kirjutab, et möödunud nädalavahetusel korraldasid islamistlikud rühmitused Jeesuse kodulinna Naatsareti peatänavatel sõjaka rongkäigu, millel hõiguti islamistlikke loosungeid, nagu näiteks "Islam on ainuke tõde" ja "Islam peab valitsema kõige üle". Sarnaselt Petlemma kristlastega peab Naatsareti kahanev kristlik elanikkond pidevalt taluma ähvardusi. Naatsareti kristlased, kes on linna pika ajaloo vältel olnud enamuses, moodustavad nüüd vaid 37 protsenti elanikkonnast. Kristlaste sõnul ahistatakse neid pidevalt.

"Moslemite meetodite hulka kuulub õhustiku loomine, mis paneb kristlasi tundma, et võim on peamiselt moslemite käes ning et nemad ei ole selles paigas enam oodatud," kommenteerib üks Naatsareti kristlane sõjakat rongkäiku. Naatsareti kristlased räägivad rünnakutest kristlaste kaupluste vastu ja kristlastest naiste vägistamisest moslemite poolt. Iisraeli julgeolekutöötajad ütlevad, et sellistest vägivallajuhtumitest enamasti ei teatata, sest kardetakse kättemaksu.

Väidetavalt sai konflikt alguse 1998. aastal, kui Iisrael andis heakskiidu moslemite taotlusele mosee ehitamiseks Maarjakuulutuse kiriku ette. Kristlased leiavad, et planeeritava moseega tahetakse kirikut tagaplaanile suruda. Tänu kogu maailmas tõusnud meelepahatormile ning Vatikani ja Valge Maja protestidele tühistas Iisrael 2002. aastal mosee ehitamiseks antud loa. Naatsareti moslemid on kõnealuse territooriumi ajutiselt hõivanud ning on püstitanud sinna telkmosee. Selles peetakse palveteenistusi, millele igal reedel koguneb hulgaliselt moslemeid.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.