Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



KEDA MASHAALI KAHEKEELSUS LOLLIKS TEEB?
13.01.07  

Süürias asuv Hamasi liider Khaled Mashaal tegi kolmapäeval Reutersile antud intervjuus avaldusi, mida tõlgendatakse Iisraeli tunnustamisena.
Iisraeli tunnustamist nõuab rahvusvaheline üldsus, kuid see on otseses vastuolus Hamasi hartaga, mis näeb ette Iisraeli kõrvaldamist, kirjutab The Scotsman. Intervjuus Reutersile ütles Mashaal, et "riik nimega Iisrael jääb, see on tõsiasi."

Kuid samas nõudis Mashaal araabia põgenikele õigust tagasipöördumiseks Iisraeli territooriumitele. Kui seda peaks rakendatama, moodustaksid araablased Iisraelis peagi demograafilise enamuse ning on mõistetav, et Iisraeli liidrid näevad seda nõudmist kui alternatiivset viisi juudiriigi hävitamiseks. Lisaks kinnitas Mashaal, et kuigi Iisrael on reaalsus, "ei kohtleks ma seda tunnustavalt ega aktsepteerivalt".

Peaminister Ehud Olmert kuulis Mashaali avaldusest Hiinas riigivisiidil olles, kuid jäi selle suhtes ükskõikseks. Kas asjaolu, et Mashaal meie olemasolu tunnustab "tähendab, et meid siiani olemas ei olnud?" küsis ta retooriliselt, kirjutab Haaretz. Samuti vastas välisministri pressiesindaja Mark Regev: "Iisraeli kui tõsiasja aktsepteerimine tähendab reaalsuse tunnistamist...Hamasi puhul on probleemiks see, et nende arvates tuleks see reaalsus maailmakaardilt minema pühkida," kirjutab The Scotsman.

Gazas asuvad Hamasi liidrid on ka varem sarnaseid avaldusi teinud, kuid esmakordselt kõlavad need Süürias asuva ja jäigemat kurssi hoidva juhtkonna suust. Otsekohe pärast intervjuu avaldamist hakkasid Hamasi erinevate leeride liidrid eitama muutusi Hamasi poliitikas, väites, et selline tõlgendus on Mashaali sõnumi moonutamine, kirjutab Haaretz.

Palestiina araablasest analüütik Ghassan Khatib ütles, et Mashaal tahtis oma avaldustega külvata lahkmeelt lääneriikide sekka, mis rakendavad sanktsioone Hamasi juhitud Palestiina Omavalitsuse suhtes, mis keeldub tunnustamast Iisraeli. Jääb vaid näha, kas mõni lääne liidritest õnge
läheb.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.