Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



PALESTIINA OMAVALITSUSES ÄHVARDATAKSE AJAKIRJANIKKE SURMAGA
20.01.07  

Palestiina Omavalitsuse (PO) kontrollitavatel aladel töötavad ajakirjanikud on silmitsi karmi reaalsusega, ka vägivalla ja surmaähvardustega. Kui mõni paljudest relvastatud rühmitustest ei ole nende reportaazidega rahul, siis ei peata organisatsioone rünnakute läbiviimisel isegi asjaolu, et paljud ajakirjanikest on Palestiina araablased. Hiljaaegu pandi põlema kaks autot, mis kuulusid Palestiina meedia- ja kommunikatsioonifirmale ja ajakirjanik Maher Shalabile. Al-Jazeera korrespondendid on saanud ähvardusi Hamasi toetamise eest ning ajutiselt suleti töötajatele tehtud surmaähvarduste tõttu Fatahile kuuluv raadiokanal, kirjutab Jerusalem Post.

Ajakirjanike julgeolekut ohustab käimasolev võitlus Fatahi ja Hamasi vahel, sest nad on sattunud võimuvõitluse keskele. Kumbki partei tahab meediat oma huvides ära kasutada ning ähvardamisega üritatakse meediat oma tegevuskava toetamisele kallutada. Palestiina Ajakirjanike Sündikaat palus PO esimehelt Mahmoud Abbasilt abi ajakirjanike turvalisuse tagamiseks, kuid tema julgeolekujõududel ei ole siiani õnnestunud ühtki ähvardajat vahistada. Seepärast ei julge paljud ajakirjanikud uudiseid oma tegelike nimede all avaldada ning on võtnud meetmeid oma ohutuse tagamiseks.

Hamasi sõjalise tiib Izzadin Kassam avas sel nädalal uue ingliskeelse võrgulehekülje. Miljonite dollarite toel, mida Hamasi liidrid on araabia riikides kogunud ja Gazasse smugeldanud, on organisatsioon näinud vaeva oma võrgulehekülgede täiustamise ja infokampaania edendamisega. Fatah on juba kaua aega ülal hoidnud nii araabia- kui ka ingliskeelseid võrgulehekülgi ning nüüd on ka Hamas täie jõuga astunud meediasõtta.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.