Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



AMONAS PÖÖRDUVAD JUUDID JUUTIDE VASTU
03.02.06  

Iisraelis leidsid sel nädalal aset traagilised sündmused - vend oli vastamisi vennaga, kui Amona asunduses evakueeriti ja hävitati üheksa juudi kodu.

Mitmete meediaallikate teatel sai kokkupõrgetes vigastada rohkem kui 200 inimest. Jerusalem Post kirjutas, et pealinna haiglates anti arstiabi 226-le haavatule, 43 protestijat arreteeriti.

Protestijad ja julgeolekujõud on eri seisukohtadel vägivalla algataja suhtes. "Politsei peksis mind jõhkralt, nad tõid kohale hobused, põhjustades sellega kontrollimatut vägivalda. Ma palusin politseiülemal hobused ära viia, mida nad soostusid tegema alles siis, kui mitmed inimesed vigastatutena maas olid," ütles Arutz-7-le protestijate hulgas olnud Motti Yogev. Raadiojaama väitel "ei rikkunud enamus protestijatest ühtki seadust, pigem käitusid nad seadustele vastavalt."

Iisraeli Kaitsejõud (IDF) omalt poolt väitsid pressiteadaandes, et julgeolekujõud "seisid silmitsi arvukate äärmuslike vägivallategudega, mida panid toime tuhanded mässulised. Esines nii verbaalset kui ka füüsilist vägivalda ning kivide, munade ja värvi loopimist julgeolekujõudude pihta."

Haaretzi andmeil oli esimeste kokkupõrgetes vigasaanud protestijate hulgas kolm parempoolset Knesseti liiget. Need olid Effi Eitam, Aryeh Eldad ja rabi Binyamin Elon.

Asunike liidrid üritasid sõlmida viimasel minutil kokkulepet, mille kohaselt nad oleksid pidanud üheksa elumaja küll lammutama, kuid seda juhul, kui kaitseministeerium lubaks neil ehitada uued hooned kusagile mujale Amonas, ent see ettepanek lükati tagasi.

Copyright 2004 Word of Life Israel




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.