Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HALUTZ ASTUB TAGASI - PERETZ JA OLMERT ON JÄRJEKORRAS
20.01.07  

Ootamatu käiguna astus Iisraeli kaitseväe (IDF) ülemjuhataja Dan Halutz teisipäeva õhtul oma ametipostilt tagasi. See tagasiastumine on Liibanoni sõjas tehtud vigade ägeda kriitika tulemuseks. Süüdistajate arvates on Halutzi juhtimise ajal IDF tulnud kehvasti toime planeerimise ja luurega, langetanud valesid otsuseid, on olnud halvasti varustatud ning päästetöö on olnud ebaadekvaatne, kirjutab Arutz Sheva.

Kriitika puudutab ka kaitseministrit Amir Peretzit ja peaminister Ehud Olmertit, kes kuulevad avalikkuselt sageli üleskutseid tagasiastumiseks. Pärast Halutzi otsust on nii Knesseti parem- kui ka vasaktiiva liikmed tugevdanud kriitikat Peretzi ja Olmerti aadressil ning ootavad nüüd doominoefekti. Likudi saadik Israel Katz väitis, et Halutzi tagasiastumine "kinnitab ametlikult Liibanoni sõja läbikukkumist ning veenab peaministrit ja kaitseministrit positsioonist loobuma ja ametipostilt tagasi astuma," kirjutab Israel Insider.

Näib, et Olmert ja Peretz on sisenemas uude konflikti, sel korral seoses armee uue ülemjuhataja ametisse määramisega. Suhted nende kahe vahel on niigi pingelised ning kolmapäevased peaministri kantselei märguanded, et Olmert tahab määramise protsessi ise juhtida, ei paistnud Peretzile meeldivat. Iisraeli seaduste järgi on kaitseminister volitatud tegema valitsusele ettepaneku uue kandidaadi osas. Esialgsetel andmetel on Peretzi soosikuks kindralmajor Gabi Ashkenazi, kuid Olmert eelistab kindralmajor Moshe Kaplinskyt. Mõlemad on IDF-s populaarsed ning peaksid selle töö jaoks kvalifitseeritud olema. Ametikohale, mis peaks saama täidetud 10 päeva jooksul, on aga veel teisigi kandidaate.

Teemaga seoses on kerkinud küsimus, kui kaua need kaks ministrit oma positsioone veel hoida suudavad. Knesseti vasaktiiva partei Meretz saadik Zahava Gal-On arvates ei ole peaministril ja kaitseministril moraalset õigust armeele uue ülemjuhataja määramiseks. Gal-On ütles, et Liibanoni sõja läbikukkumise eest ei saa vastutavaks pidada üksnes sõjaväge, vaid ka poliitikuid, kirjutab Israel Insider. Tema vaated peegeldavad kõige laiema üldsuse omi. Päev pärast Halutzi tagasiastumist läbi viidud arvamusuuringus leidis 69% vastajatest, et ka Olmert peaks tagasi astuma ning 85% tahaks näha Pertezi ametist loobumist, teatab IMRA. Olmerti abi ütles kolmapäeval, et Winogradi raport (Liibanoni sõja juhtimise kohta) on määravaks, kas doominoefekt leiab aset või mitte.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.