Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



ESIMENE ARAABLANE KANDIDEERIMAS TIITLILE "RAHVASTE ÕIGE"
27.01.07  

Haaretz kirjutab, et ameerika juudi päritolu ekspert araabia ja islami poliitika alal Dr. Robert Satloff on soovitanud Yad Vashemil tunnistada Khaled Abd al-Wahab juutide päästmise eest II Maailmasõja ajal "rahvaste õigeks".
Al -Wahab, jõukas Tuneesia põllumees, kes suri 1997. aastal oleks esimene araablane, keda sel moel tunnustatakse. Satloff sai juuditarilt Anny Bourkiselt vahetu tunnistuse selle kohta, kuidas al-Wahab varjas teda ja tema kahtekümmend nelja sugulast oma farmis kuni saksa okupatsiooni lõpuni. Bourkis, kes oli tollal 11-aastane ütles, et al-Wahab riskis oma eluga, kui takistas saksa ohvitseril tema ema vägistamast.

Tänaseks on "Rahvaste Õigeks" tituleeritud üle 21 000 inimese ja umbes kuuskümmend neist on Bosnia ja Albaania moslemid, kuid nende hulgas ei ole mitte ühtki araablast. "Esiteks ei ole meie, ajaloolased, tõeliselt pingutanud otsimaks araablastest elupäästjaid. Asja teine külg on, et araablased ei taha, et neid leitaks, sest juudi päästjaks olemine on mõnes mõttes taunitud", täpsustas Satloff. Ta usub, et tema otsingud aitavad araabiamaailma Holocausti käsitlust vabastada "valedest, müütidest ja mürgist".

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.