Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



SALAJASED LÄBIRÄÄKIMISED IISRAELI VÄLJATÕMBUMISE ÜLE
27.01.07  

Iisraeli poliitikud on Oslo kõnelustega sarnanevatel salajastel kohtumistel taas pidanud Palestiina Omavalitsusega (PO) läbirääkimisi ning on tõenäoliselt nõustunud lahkuma suuremast osast Juudeast ja Samaariast, teatab World Net Daily (WND). WND andmeil näeb EL ja Egiptuse vahendusel ning USA panusel kujundatav kokkulepe ette, et Iisrael peaks andma need piirkonnad üle PO esimehele Mahmoud Abbasile. EL välispoliitikat juhtivale Javier Solanale lähedalseisev isik kirjeldas tehingut kui "ajaloolist poliitilist arengut ja edasiliikumist läbirääkimistes", mille sarnast ei ole toimunud pärast Camp Davidi rahuläbirääkimisi 2000. aastal.

Üheks vaidlusaluseks küsimuseks on praegu veel PO-s juhtival positsioonil oleva Hamasi roll. Kõik katsed üksmeelevalitsuse moodustamiseks Abbasi Fatah partei ja Hamasi osalusel on läbi kukkunud, sest Hamas ei ole nõus andma järgi rahvusvahelise üldsuse nõudmisele tunnustada Iisraeli. Ometigi näitas Iisraeli kaitseminister Amir Peretz hiljaaegu üles valmidust läbirääkimiste pidamiseks Hamasiga, ka Olmert on sarnaste avaldustega esinenud, kirjutab WND.

Olmerti kantselei eitas salajaste läbirääkimiste olemasolu, öeldes, et tehing oleks vastuolus tema viimasel ajal tehtud avaldustega. Pärast eelmisel suvel peetud sõda Hizb´Allah´ga loobus Olmert ühepoolse väljatõmbumise plaanist. Ta võib siiski väita, et Juudea ja Samaaria loovutamine Abbasile ei ole ühepoolne samm. Hoolimata Olmerti salgamisest, kinnitavad Egiptuse ja Euroopa allikad väiteid läbirääkimiste toimumise kohta.

CIA endine juhataja James Woolsey ja Iisraeli kaitseväe (IDF) endine ülemjuhataja Moshe Yaalon esinesid hoiatustega Palestiina riigi loomise suhtes. Woolsey, kes nimetab sõda islamitotalitarismi vastu IV Maailmasõjaks (III oli külm sõda), ütles Iisraeli riiklikule raadiole antud intervjuus, et "Palestiinlastele ei tohiks anda õigust riigi loomiseks enne, kui nad hakkavad Läänekaldal elavaid Iisraeli juute kohtlema sama õiglaselt kui Iisrael kohtleb oma moslemitest kodanikke." Veel ütles ta: "Ma olen kindel, et selleks kulub aastakümneid, sest nende lastele õpetatakse Wahabi doktriini enesetapupommitajateks hakkamise ja muu taolise kohta."

Moshe Yaalon lähenes sel nädalal toimunud igaastasel prestiizhikal strateegiakonverentsil Herzlias tehtud pöördumises küsimusele erinevast vaatenurgast: "Palestiinlastel ei ole mingit huvi kahte riiki pakkuva lahenduse vastu," ütles ta märkides, et kui neile minevikus sellist võimalust on pakutud, on nad selle alati tagasi lükanud. Yaaloni arvates tõestab seda kaks fakti: et Palestiina araablased keelduvad tunnustamast Iisraeli ja et pärast Iisraeli väljatõmbumist Gazast tulistatakse Sderoti pidevalt Kassam-rakettidega. Yaalon on seepärast vastu edasistele ühepoolsetele järeleandmistele ning leiab, et need ainult tugevdavad terrorismi.

Ka ekspeaminister Benjamin Netanyahu hoiatas oma Herzlia konverentsi kõnes ühepoolsete väljatõmbumiste eest: "Sellised plaanid ainult toovad Palestiina raketid Tel Avivi piirkonnale lähemale." Lõpuks küsis Woolsey Kassam-rakettidele viidates retooriliselt: "Kui palju läbikukkumisi on vaja enne kui tunnistatakse, et tegu on läbikukkumisega?" kirjutab WND.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.