Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



WAQF: UUS LAVA TÕESTAB MEIE ÕIGUST "TEMPLIMÄELE"
13.02.07  

World Net Daily (WND) kirjutab, et neljapäeval avati Templimäel asuvas Al Aqsa mosees uus lava. Templimäge haldava moslemite organisatsiooni Waqf ametnikud väidavad, et lava paigutati "täpselt sellesse kohta", kust prohvet Muhamed taevasse läks. Lavalt, mille paigaldamise eest maksid Jordaania ja Saudi-Araabia valitsused, hakkavad jutlusi pidama Al Aqsa jutlustajad. Waqf ametnik ütles selle nädala alguses WND-le, et avamistseremoonia temaatika keskmes on islami eriline domineerimine Templimäel. "Pidutsetakse selle üle, et see lava on tõendiks, et me oleme Haram al-Sharifi (Templimäe) õiguspärased omanikud. See lava kindlustab meie igavese kohalolu siin," ütles ta.

Hoolimata paljudest arheoloogilistest tõenditest, eitab suurem osa Waqf ametnikest juutide Templi eksisteerimist ajaloos. Lava avamise tseremoonial osalenud Islamiliikumise aseesimees Kamal Hatib väitis, et Al-Aqsa mosee ehitasid inglid ning et juutide Tempel võis küll eksisteerida, kuid mitte Jeruusalemmas.

Möödunud aasta juunis nõustus üks endine Waqf juhtivametnik intervjuus WND-le, et juutide Esimene ja Teine Tempel eksisteerisid ning et need asusid praeguses Al Aqsa Mosee asukohas. Ta ütles, et Al Aqsa hooldajad andsid sajandite vältel järgmistele põlvkondadele edasi lugusid, mis räägivad sellest, et mosee ehitati kohale, kus varem asusid juutide Templid. Ta ütles, et juudi Templi eksisteerimise eitamine, mis moslemimaailmas on laialt levinud, on oma olemustelt poliitiline ja ei põhine faktidel. See juhtivtöötaja vabastati ametikohalt veidi pärast intervjuu avaldamist.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.