Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



MAAILMA TIPPEKSPERT: AHMADINEJAD MÕTLEB SEDA, MIDA ÜTLEB
13.02.07  

Maailma üks juhtivaid islamiuurijaid professor Bernard Lewis ütleb, et me peaksime uskuma Ahmadinejadi kõnesid Iisraeli kaardilt minemapühkimise kohta. Eile Jerusalem Posti's avaldatud intervjuus teatas ta, et Iraani president ei veiderda. Ahmadinejadi apokalüptiline mõtteviis rajaneb usule ajastu lõpu lähenemisse ja et inimesed saavad seda kiirendada. Tema jaoks ei ole võimalik aatomistsenaarium mitte häving, vaid sisenemine paremasse maailma.

Lewis ütleb, et Iraani liidrit kui religioosset fanaatikut ei hirmuta nn MAD (Mutual Assured Destruction,i.k. kindel vastastikuse hävitamise) tegur, mis töötas väga hästi külma sõja perioodil. Vastupidi, Ahmadinejad usub, et teeb oma rahvale teene, tuues selle üle hävingu. Lewis peab Iraanist lähtuva ohu kõrvaldamise parimaks viisiks praeguse Iraani võimu õõnestamist seestpoolt. Mullade võim on ääretult ebapopulaarne, seega "ei tohiks olla raske viia see seisu, kus võim võetakse üle" soovitab ta.

Lewise mõõdukas optimism kaob kui ta pöördub Euroopa tuleviku juurde. Ta usub, et islam vallutab selle ideoloogiliselt ja kultuuriliselt laostunud ühiskonnaga kontinendi kiirelt. "Euroopal on vähe pakkuda. Eurooplased on kaotamas oma lojaalsust ja enesekindlust. Nad ei austa oma kultuuri, sellest on saanud enese alandamise kultuur." Lewis ütleb Jerusalem Postile, et poliitilise korrektsuse ja multikultuursuse nimel on Euroopa alistumas islamile igas küsimuses. Vananev professor on andnud hoiatuse.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.