Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



EGIPTUSE JA ABBASI VASTUTUS RÜNNAKU EEST EILATIS
13.02.07  

Al Aqsa Märtrite Brigaadid võttis vastutuse esmaspäeval Eilatis pagaritöökojas toimepandud enesetapurünnaku eest, milles hukkus kolm noort meest. Pommitaja lahkus Gazast mõni päev enne rünnakut, sisenedes arvatavasti läbi maa-aluse tunneli Egiptusesse ning sõitis umbes 220 km mööda Egiptusele kuuluvat Siinai poolsaart enne kui ta ületas piiri Eilatist veidi põhjapool.

Iisraeli julgeolekutöötajad on juba ammu osutanud Egiptuse kergekäelisele suhtumisele terroristide illegaalsesse tegutsemisse Siinais. Terroristid smugeldavad relvi, inimesi, raha ja oskusteavet ilma Egiptuse olulise sekkumiseta. Al Aqsa Märtrite Brigaadide liider, kes soostus kõnelema vaid anonüümselt, tänas Allahit egiptlaste abi eest ning ütles: "Egiptus on Gaza jaoks võti paradiisi," teatab World Net Daily (WND). Pärast esmaspäeval toimunud rünnakut avaldasid Egiptuse julgeolekuallikad, et ainuüksi jaanuarikuu jooksul avastasid nad seitseteist juhtumit, kus Egiptuse piirivalvurid aitasid isikutel salaja Iisraeli siseneda. Enamasti anti piirivalvuritele altkäemaksu või pandi neid uskuma, et sissetungijad soovivad vaid tööd leida. Üks Palestiina julgeolekutöötaja ütles kommentaariks, et egiptlased avastasid taolisi juhtumeid märksa rohkem kui nad tunnistavad.

Iisraeli julgeolekuohvitserid ütlevad, et terroristidel ei oleks võimalik veoautokoormate kaupa relvi Gazasse smugeldada, kui neil ei oleks selleks egiptlastelt vähemalt vaikivat nõusolekut. Sisejulgeolekuminister Avi Dichter kommenteeris: "Pole kahtlust, et egiptlaste töö on ebapiisav. Siinai kuulub Egiptusele ning nemad ei vastuta meist sugugi vähem selle eest, et oleks tagatud taoliste juhtumite (nagu esmaspäevane enesetapurünnak) ärahoidmine," kirjutab WND.

Ka Palestiina Omavalitsuse(PO) esimehel ja Fatahi partei liidril Mahmoud Abbasil, keda lääs peab mõõdukuse propageerijaks PO-s, on oma osa selle nädala rünnakus. 11. jaanuaril, Palestiina araablaste sisesõja ajal, pidas ta kõne, mida suurem osa meediaväljaandeid kas ignoreeris või moonutas. Kõnes väitis ta otsekoheselt: "Venna pihta tulistamine on keelatud. Püsside tõstmiseks okupatsiooni vastu on meil legitiimne õigus," tsiteerib Jihad Watch. Seega täitis Al Aqsa Märtrite Brigaadid rünnaku läbiviimisel lihtsalt oma Fatah partei juhi korraldusi. Nende motiividele andis kinnitust rühmituse esindaja Abu Ahmed, kes ütles WND-le, et rünnaku eesmärk oli Palestiina araablaste rühmituste ühendamine Iisraeli vastu.

Huvitaval kombel nõuab Teekaart, mida Abbas peab oma sõnul läbirääkimiste aluseks, esimese sammuna terrorismi lõpetamist. Loodetavasti sunnib Abbasi väide nüüd lääne rahuläbirääkijaid tema kavatsustele uut hinnangut andma. WND andmeil on USA ja Iisrael viimaste nädalate jooksul varustanud Abbasi Fatah parteid rohkem kui 7000 vintpüssi ja miljoni ühiku laskemoonaga, et tugevdada Fatahi võitluses Hamasi vastu. See taktika võib sõna otseses mõttes anda tagasilöögi.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.