Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



PERETZ SÜÜDISTAB SÜÜRIAT KOKKUPÕRKE PÄRAST LIIBANONI PIIRIL
13.02.07  

Kolmapäeva õhtul avasid Liibanoni sõdurid tule Iisraeli sõdurite pihta, kes olid Liibanoni piiri lähedal Iisraeli territooriumil lõhkekehasid otsimas. Kui Liibanoni armee valmistus tankitõrjeraketti välja laskma, vastasid Iisraeli väed kahe tankimürsu tulistamisega, ütles brigaadikindral Alon Friedman väljaandele YnetNews. Vahejuhtumis kummalgi poolel kannatanuid ei olnud. Pinge sellegipoolest püsib ning kaitseminister Amir Peretz ütles neljapäeval, et Iisrael kavatseb kõhkluseta reageerida ka edaspidistele provokatsioonidele.

Esmaspäeval detoneerisid Iisraeli väed viis Hizb´Allah poolt samasse piirkonda paigutatud pommi. IDF on selles piirkonnas varem avastanud Hizb´Allah maa-aluseid punkreid, mis olid täis varustust, toitu ja tööriistu. See Sinisest Piirist (rahvusvaheliselt tunnustatud piir) lõunapoole ja Iisraeli piiritarast põhjapoole jääv ala on Iisraeli territoorium. Ent Liibanoni väitel tungis Iisraeli buldooser operatsiooni käigus 18 meetrit Liibanoni territooriumile. Piirkonnas asuvate ÜRO vägede pressiesindaja kinnitas siiski Iisraeli versiooni sündmustest, teatab Haaretz.

Peretz osutas Süüriale kui peamisele süüdlasele selles vahejuhtumis: "Peamine probleem ei ole Liibanoni piir, vaid Süüria piir, mille kaudu pidevalt smugeldatakse relvi Hizb´Allah´le," teatab Jerusalem Post. See on peamine Süüria otsus, mida Iisrael ignoreerida ei saa, tegi Peretz kokkuvõtte. Süüria president Bashar Assad kinnitas sel nädalal, et ta jätkab Hizb´Allah toetamist. Oma Baath partei konverentsil ütles Assad, et ta peab Hizb´Allah ja Hamasi võitlust "legitiimseks", kirjutab Jpost.

Iisraeli Põhjakomando allikad ütlesid, et Hizb´Allah teeb pärast eelmise suve sõja kaotusi kõvasti tööd oma ridade täiendamisega. See siitide organisatsioon on häiritud ka Al-Qaida ja teiste sunniitide rühmitustega seotud äärmuslaste sissevoolust, kes ohustavad Hizb´Allah ülevõimu selles piirkonnas, kirjutab Haaretz.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.