Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



VÕIT HITLERI ÜLE: AKADEEMILINE KRAAD 80-AASTASELT
17.02.07  

Iisraeli päevaleht Maariv kirjutab Ruth Almoni erakordsest haridusteest. Ta sündis 1927.aastal Saksamaal teadlste perekonnas. Mõlemad tema vanemad olid keemiadoktorid ja olid õppinud Albert Einsteini ning Max Plancki juures. Peale Hitleri võimuletulekut kaotasid nad mõlemad töö ja õige pea pärast seda suri isa. Aasta hiljem, kui Ruth oli lõpetanud esimese klassi, siirdus allesjäänud perekond elama Suurbritannia mandaatpiirkonda Palestiinasse. Kaheksa-aastane Ruth ei saanud rahapuuduse tõttu enam kooli minna ja ta pidi hakkama farmis tööle.

Kui Ruth oli 56-aastane, julgustasid tema lapsed teda vanemate jälgedes käies akadeemilisi õpinguid alustama. "Kuna ma suutsin vaevu lugeda ja kirjutada, astusin avatud ülikooli - see oli ainus koht, mis sai mind vastu võtta. See ei olnud lihtne inimesele, kes ei teadnud, et miinus pluss miinus teevad kokku plussi. Kuid paistis, et olin pärinud oma vanematelt teadlase geenid. Teostasin oma bakalaureuseõpinguid aeglases tempos ja seitsme aasta pärast lõpetasin ma õnnelikuna kooli," meenutab ta.

Ruth asus Haifa Ülikoolis vabatahtlikuna tööle ja hakkas uurima kormoranide käitumist. Neli aastat tagasi alustas Ruth evolutsiooni- ja keskkonnabioloogia teaduskonnas uurimistööd magistrikraadi omandamiseks. "76-aastaselt ütlesin enesele, et olen piisavalt töötanud ja on tulnud aeg saada magistikraad. Loomulikult tuli mul ületada mitmeid takistusi. Näiteks ei olnud mul arvutitest õrna aimu, kuid mu lapsed aitasid mind ja Haifa Ülikooli lektorite suurepärane suhtumine minusse aitas mul õpingud lõpetada," jutustab Ruth.

Ruth sai magistrikraadi 80-aastaselt. Ta jätkab tööd kormoranidega ja aitab noortel tudengitel lindude käitumist uurida. "Nüüd ma tunnen, et võin öelda Hitlerile, et ta ei suutnud minust jagu saada," lõpetab ta.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.