Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



TÄNA VÕIVAD TOIMUDA RAHUTUSED VÄLJAKAEVAMISTE TÕTTU MUGHRABI VÄRAVA JUURES
17.02.07  

Möödunud reedel sai Templimäe kõrval käivate arheoloogiliste kaevamiste vastase moslemite meeleavalduse käigus haavata 15 Iisraeli politseiohvitseri ja 20 Palestiina araablast. Moslemid väidavad, vastupidiselt sellele, mida faktid tõendavad, et see töö kahjustab Al Aqsa moseed. Selle nädala alguses andis Jeruusalemma linnapea Uri Lupoliansky käsu kaevamised ajutiselt peatada, kuid teisipäeval ütles valitsuse esindaja Miri Eisin, et päästekaevamised jätkuvad: "Ei mingit katkestust. Ei mingit peatamist."

Jeruusalemma mufti Mohammad Hussein ja Islamiliikumise juht Iisraelis Raed Salah esitasid üleskutse uue "raevupäeva" korraldamiseks täna, teatab Middle east Online. "Iisraellased ei saa meid ähvardada vanglaga, sest me oleme valmis vangi minema..." kinnitas Salah. Möödunud nädalal oli Vanalinnas ja selle ümbruses korda valvamas 2700 politseinikku.

Peaminister Ehud Olmert oli neljapäeval külaskäigul Türgis, kus teda võeti vastu halvustavate hüüete ja plakatitega, mis teatasid: "Mõrvar Olmert - mine koju!" teatab YnetNews. Vahetult enne Olmertiga kohtumist ütles Türgi peaminister Recep Tayyip Erdogan Mughrabi värava väljakaevamisi kommenteerides: "Iisrael peaks pühapaiku austama, mitte pingeid üles kruvima."

Kolmapäeval ühe juudiorganisatsiooni poolt avaldatud pildid ei väljenda mingil moel austust pühade paikade vastu.Piltidel, mis on tehtud moslemite poolt kontrollitud Templimäel, on näha iidsed lihvitud kivid ja kaunistustega sambad hunnikus läbisegi värske prügi ja ehitusprahiga, kirjutab Haaretz. Arheoloogilised jäänused on laiali pillutatud Templimäe idamüüri äärde. See on piirkond, kuhu mittemoslemitele on tavaliselt ligipääs keelatud. Palestiina araablased on arheoloogilisi väärtusi Templimäel juba aastaid hävitanud ning sarnaseid pilte on avaldatud varemgi. Ent arheoloog Eliat Mazari kinnitab, et uutel piltidel on iidseid kive, mida selles paigas varem ei olnud. Moslemite kehtestatud piirangute tõttu Templimäel peab Mazar siiski läbi ajama vaid piltidega.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.