Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LAHKARVAMUSED MECCA KOKKULEPPE SUHTES
17.02.07  

Vähem kui nädal pärast seda, kui Fatah ja Hamas Meccas üksmeelevalitsuse moodustamise kokkuleppele alla kirjutasid, näib see kokku varisevat. Lepe pidi lõpetama sisesõja Palestiina Omavalitsuse (PO) aladel ning avama kanalid majandusabi saamiseks lääneriikidelt. Nüüdseks näib aga esialgne seis olevat taastunud.

Mecca kokkulepe ei täitnud ühtki kolmest rahvusvahelise üldsuse nõudmisest: Iisraeli tunnustamine, igasuguse terrorismi lõpetamine ja eelnevate kokkulepete aktsepteerimine. Nii Iisrael kui ka USA ja EL on andnud mõista, et sellest kokkuleppest nende jaoks ei piisa, et hakata PO-ga taas aktiivsemalt suhtlema. Ainukese viitena kolmele tingimusele väidetakse Mecca kokkuleppes, et Hamas "austab" eelnevaid kokkuleppeid. See hoolikalt valitud sõnastus ei pruugi tähendada, et nad hakkavad kokkuleppeid täide viima. Pealegi väitis peaminister Haniyehi nõunik Ahmed Youssef pärast Mecca kohtumist selgelt, et nad ei kavatse Iisraeli tunnustama hakata, kirjutab Jerusalem Post. Mecca leppes, mis on kooskõlas Hamasi mittetunnustamise ideoloogiaga, ei mainita kordagi Iisraeli.

Neljapäeval pidi PO esimees Mahmoud Abbas esinema televisioonis kõnega, milles ta pidi välja kuulutama üksmeelevalitsuse moodustamise. Kõne otsustati ära jätta pärast seda, kui Haniyeh esitas kolm tingimust praeguse valitsuse tagasiastumiseks. Kõik need tingimused on seotud erinevate ministrikohtade täitmisega ning kõige olulisem neist on Mohammad Dahlani määramine asepeaministriks, millele Hamas vastu seisab. Hamas näeb Fatah´ga seotud Dahlani etturina USA ja Iisraeli käes. Hamas usub, et teda on kasutatud katsetes Hamasi valitsuse kukutamiseks. Fatah´ allikad vastavad, et Hamas "rikub jõhkralt Mecca kokkulepet", kirjutab Arutz Sheva.

Abbasil seisab esmaspäeval ees kohtumine Iisraeli peaministri Ehud Olmertiga ja USA välisministri Condoleeza Rice´iga. Kuigi Iisraelis leiavad paljud, et kohtumine tuleks Mecca leppe ebamäärase sõnastuse tõttu ära jätta, on otsustatud see siiski läbi viia. USA külmutas pärast Mecca kohtumist 86 miljoni dollarilise abisaadetise PO-le ning tõenäoliselt avaldatakse seepärast kohtumisel Abbasile survet suuna muutmiseks.

VIIMASED UUDISED: Neljapäeva hilisõhtul toimunud tsremoonial andis PO esimees Abbas peaminister Haniyeh'le volituskirja üksmeelevalitsuse moodustamiseks. Kiri määrtaleb, et uus valitsus "tunnustab täielikult" eelnevaid kokkuleppeid. Kriitilises ametikohtadesse määramise küsimuses pole siiski veel kokkuleppele jõutud ning jääb üle vaid näha, kas Haniyeh saab talle antud kolme nädala jooksul üksmeelevalitsuse moodustamisega hakkama.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.